Fransk altan

En fransk altan er i princippet en altandør med et gelænder foran, og det er et både fleksibelt og populært valg. En stor fordel ved den franske altan er nemlig, at dens beskedne størrelse gør det muligt at etablere den på bygninger, hvor der ellers ikke er plads til en traditionel altan.

Franske altaner giver lys, luft og godt indeklima

En fransk altan er ofte det optimale valg, når det ikke er muligt eller ønsket at få for eksempel en facadealtan eller en tagaltan. Det kan eksempelvis være i stuelejligheder eller ved indhak i hjørner, hvor der ofte kun gives tilladelse til franske altaner. Det samme gør sig gældende i tilfælde, hvor der er under otte meter til modstående bygning.

En fransk altan kan også være det rette valg til dig, der allerede har en traditionel altan med udgang fra enten stue eller køkken, og som derfor ønsker en mindre altan i soveværelset, hvor du kan lufte dyner, få mere lysindfald og bedre udluftningsmuligheder. På den måde kan en fransk altan bidrage til et bedre indeklima og en frisk fornemmelse i lejligheden.

Ved en fransk altan åbner døren altid indad. Foran døren er der nemlig et gelænder, som er udvendigt monteret på facaden. Det vil sige, at man bygningsmæssigt laver udgangen til en altan, men uden altangulvet at træde ud på. Det kan også være grunden til, at du aldrig hører nogen tale om en fransk balkon. Betegnelsen ’balkon’ bruges nemlig ofte, når det drejer sig om større altaner, selvom de to ord (balkon og altan) egentlig betyder det samme på dansk. Det kan du læse meget mere om her.

Vil du gerne have mere plads, end en fransk altan kan give, men har du ikke plads nok til en traditionel altan? Så kan en spansk altan være løsningen.

Montering af fransk altan og værn

Når vi går i gang med at montere din franske altan. Vil vi først nedbryde brystningen, fjerne dit vindue og etablere et dørhul. Vi har tre forskellige monteringsmetoder af franske altaner:

  1. Den franske altans værn bliver monteret uden på karmen
  2. Værnet til den franske altan bliver boltet uden på murværket
  3. Rækværket sidder i karm og fuge, og bliver skruet ind i siden på døren.

 

I bunden af det etablerede dørhul, støber vi en pude, som ofte bliver beklædt med zink, mens den andre gange f.eks. ved pudsede facader bliver malet. En fransk altan bliver altid monteret med en indadgående dør.

En indadgående dør kræver mere plads end en udadgående dør grundet hængslerne. Hvis du har en pudset lysning og f.eks. skal have fransk altan i dit køkken, så er der ofte plads til at montere hængslerne. Har du derimod en trælysning, har du sikkert også mindre plads og derfor tilbyder vi at etablere en ny lysning opført i træ ligesom din forrige.

Prisen på en fransk altan

En fransk altan koster som regel kun omkring en tredjedel af prisen på en traditionel altan, og det er derfor en økonomisk løsning, som samtidig bringer udelivet helt tæt på.

En fransk altan består af nedbrydning af murværket, en indadgående dør, et rækværk og genetablering af lysning. Hertil er det muligt at vælge mellem en 2-fags dør eller en 3-fags dør.

Fransk altan med 2-fags dør: 42.530 kr. pr. stk.
Fransk altan med 3-fags dør: 50.511 kr. pr. stk.

Prisen er vejledende, eksklusiv moms og eksklusiv andel af fællesomkostninger til f.eks. byggeplads, projektering- og konstruktionsprojekt. Fællesomkostningerne er variable, da omkostningerne er afhængig af deltagerne i altanprojektet.
Det er værd at nævne, at vi forestår hele ansøgningsprocessen af hovedprojekt og konstruktionsprojekt.

Hvor stor er en fransk altan?

Størrelsen på en fransk altan afhænger af både bygningen samt bredden på dørene. Den franske altan fylder nemlig ikke mere i bredden end dørene, da det ikke er muligt at træde ud på den.
Bredden på dørene, og dermed også den franske altan, virker ikke invasivt eller overskyggende på bygningen, hvorfor der i de fleste tilfælde godkendes byggeprojekter til franske altaner, såfremt bygningen og placeringen lever op til de forskellige krav.

Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar med vejledning og råd.

Hvorfor skal man vælge en fransk altan?

Franske altaner er gode løsninger, når der ikke er plads til større altaner, som der kan trædes ud på. De skaber både lys og luft, men der skabes også mulighed for at åbne ud til gaden, vejen eller gården og dermed få mere udeliv indenfor.
Der skabes desuden også mulighed for hurtigere og mere effektiv udluftning, da det er muligt at åbne en dør fremfor et vindue.

Selvom der vælges en fransk altan fremfor en traditionel altan, bør der ikke skabes bekymringer om sikkerheden, da der sættes et værn op. Dette værn mindsker risici for faldulykker, når døren er åben.

Skal man have byggetilladelse til en fransk altan?​

Når der skal tilføjes en fransk altan på en bygning, kræver det altid en byggetilladelse.
Dette tager vi os af i projekteringsfasen og du behøver derfor ikke at skulle sætte dig ind i de mange processer eller sende ansøgning selv.

Byggetilladelse samt projekteringsfasen er afgørende for den videre proces, når der skal etableres en fransk altan. Vi foretager både projektering og myndighedsbehandling i samspil med egne tegnere samt eksterne rådgivere, hvilket sikrer dig en fleksibel sagsbehandling, hvor du kun skal foretage dig mindst muligt.
Vi sørger for at der bliver overholdt alle regler i forbindelse med etablering af en fransk altan, hvilket giver dig den bedste løsning.

Der kan være forskellige krav for en fransk altan i de forskellige kommuner. I forbindelse med byggetilladelsen sørger vi for at sende de rette papirer, ansøgninger og tegninger ind, som kommunen kræver og vi tager desuden al dialog der kræves.

Hvordan ser en fransk altan ud?

En fransk altan kan have forskelligt udtryk og dette tilpasses således at det passer til bygningens stil.

Der sættes et værn på den franske altan, så der skabes sikkerhed og mindre risiko for faldulykker. Dette værn består oftest af tremmer, som man også ser på traditionelle altaner, da dette er med til at skabe lys og luft, så man kan nyde de mange fordele ved en fransk altan.

På toppen af værnet kan der monteres et gelænder, eksempelvis i metal eller træ, men man kan også blot vælge at bevare en flad afslutning på værnet.

Hvad er forskellen på en altan og en fransk altan?

Der er stor forskel på en traditionel altan og en fransk altan.
En traditionel altan tillader at man kan gå ud på den samt indrette med stole og borde, så det er muligt at sidde og nyde sin altan.
En fransk altan tillader derimod ikke at man kan træde ud på den. Der er således kun tale om en altandør, hvor der installeres et værn, så risikoen for faldulykker mindskes.
Det er ikke alle steder, hvor det er muligt at installere en traditionel altan, hvorfor en fransk altan kan være en mulighed. Franske altaner tillader mere luft og lys end hvad der kan opnås blot ved vinduer. Det skaber desuden også et bedre samspil mellem indendørs og udendørs liv.

SPANSK ALTAN

Overvej den spanske altan, hvis du vil have lidt mere plads

En spansk altan har, modsat en fransk altan, en lille afsats som du kan gå ud på og mærke den friske luft, selvom pladsen er trang.

Til nye udsigter, til lune nætter, til udelivet, til de små pauser, til grønne fingre og til det gode liv i byen

Skal I vælge franske altaner eller traditionelle?

Hvis I er i tvivl om hvorvidt I bør vælge franske altaner eller traditionelle, står vi klar til at rådgive og fortælle om fordele og ulemper samt dele ud af vores erfaringer med de forskellige løsninger. Både i forhold til hvad der passer til jeres bygning, men også i forhold til hvad vi mener kommunen vil give tilladelse til.

Vil du vide mere om altanmarkedet?

Vi prøver i så høj grad som muligt at skrive aktuelle og interessante artikler om altanmarkedet samt om Altan.dk, når der sker noget, som vi mener kan være interessant for vores omverden. Her ser du et udsnit af disse artikler. Klik og læs flere.

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.