Hverdag og familieliv i hjertet af Vesterbro

Altanen i hjertet af Vesterbro er samlingsstedet, hvor der er plads til alt fra morgenkaffen på kølige efterårsmorgener til datterens aftenbad på lune sommeraftener.

Detaljer

Hvem:
Signe og Nicklas med datteren Agnes, lillesøster på vej og hunden, Olga

Lejlighed:
110 m2 andensalslejlighed ved Kødbyen

Type:
Antracitgrå A1-aluminiumsaltan med gulv og håndliste i bæredygtigt hårdttræ

Størrelse:
3800 x 1500 mm

Instagram:
@signeschi

04/07/23

I hjertet af Vesterbro, lige overfor Kødbyen, bor Signe med sin mand, Nicklas, deres datter, Agnes, lillesøster på vej og hunden, Olga.

For 5 år siden flyttede parret ind i den 110 m² lejlighed, som har siden 2017 har haft altan. Udgangen til altanen finder man i stuen, og i følge Signe fungerer det ret optimalt.

Altanen er samlingsstedet, hvor der er plads til alt fra morgenkaffen på kølige efterårsmorgener til datterens aftenbad på lune sommeraftener.

Hvordan vil du beskrive stilen i dit hjem?

Jeg vil beskrive stilen som varm, hyggelig og hjemlig. Den er meget baseret på stemninger. Så på en måde er vores stil også meget omskiftelig – vi rykker ofte rundt og skaber nye små rum i rummene. Der skal være plads til alle, både børn og hund.

I familiens lejlighed skal der være plads til alle, og derfor er spisebordet i stuen eller altanen ofte samlingspunktet.

Grønne elementer i indretning finder man både rundt omkring i lejligheden, men bestemt også på altanen.

Hvad har været vigtigt for dig i indretningen?

Det har været vigtigt at indretningen passer til vores hverdag – og hvad der lige er behov for i vores familieliv. Lige nu har vi mange stunder i stuen omkring spisebordet med plads til god mad, spil og kreativitet – men hvis man kigger ind igen om nogle måneder, så ser det sikkert helt anderledes ud, og pladerne i det store spisebord er taget ud, så fokus i stuen kan være på et lille legehjørne eller lignende.

Det er også vigtigt at vi har plads til både venner og familie, for vi har ofte gæster til b.la. middage og fodboldkampe.

Hvad er du inspireret af?

Vi er meget inspireret af venner, der bor dejligt, og andre fine valg i hjem vi ser på Instagram, Pinterest eller lignende. Vi bliver også meget indspireret af, når folk tager nogle anderledes beslutninger om deres indretning – så det er ikke unormalt, at vi pludselig står en søndag aften og maler en karm blå.

Derudover kommer stort set alle tingene i vores hjem fra genbrug eller er arvestykker – så vi tager ofte genstande, vi forelsker os i, til os, og bruger tid på at finde den rigtige plads til det.

Vi har desuden et bytterum/skralderum i gården, hvor måske halvdelen af alle vores ting er fra — det er guld værd!

Udgangen til altanen findes i stuen, og i følge Signe er det ret perfekt.

Ved altandøren står altid en kurv med legetøj, som nemt kan tages med ud på altanen til leg.

Hvilket rum holder du mest af?

Lige nu er det stuen og altanen, og det er nok på grund af årstiden og vejret. Men det ændrer sig faktisk meget.

Hvad betyder din altan for dit liv i byen?

Altanen betyder, at vi ikke er på vej i hus. Hvis ikke vi havde haft det uderum og vores skønne gård, ville vi nok være i fuld gang med at lede efter hus med have. Men jeg elsker at bo i byen, så den betyder alt i forhold til det.

Det er for os, som mange andre nok også ville beskrive det, et ekstra rum – og ofte bliver altanen “rummet”, der overtager mange af funktionerne fra de andre rum. Den kan både fungere som spisestue, tv-stue, have og legeværelse.

"Hvis ikke vi havde haft det uderum, ville vi nok være i fuld gang med at lede efter hus med have."

- Signe

Signe nyder at have muligheden for at kunne drikke sin morgenkaffe på altanen og nyde den friske luft.

Altanen er indrettet så der både er plads til at sidde, men også så der er masser af gulvplads til leg.

Hvornår og hvordan bruger du din altan?

Vi bruger den faktisk til alt. Når vejret er til det, så bruger vi den til morgenkaffen og grillmiddage – og vi har derfor altid plads til at kunne flytte ting ud på altanen efter behov.

Vi har gerne madrasser, tæpper og snacks med ude til en film om aftenen, men også badekar og vandkander til badetid og leg.

Hvordan har du indrettet altanen og hvorfor?

Den er indrettet med mulighed for at alt kan rykkes lidt rundt og måske også med forbehold for, at vi har små børn. Der står derfor ikke noget langs rækværket, som man kan kravle op på.

Vi elsker planter og blomster, som giver altanen en have-feeling og vi smider gerne en masse bybi-blomster i altankasserne.

Hvad er dit næste boligkøb til hjemmet?

Måske en bænk til altanen, men igen venter vi måske til vores døtre er lidt større.

Ellers drømmer vi om at renovere vores lejlighed, så derfor “gemmer” vi lidt på de helt store køb.

Vigtigheden af plads til børnene kommer også til udtryk ovenpå, hvor datteren Agnes har et af lejligheden største rum som værelse.

Også på datterens værelse finder man arvestykker, genbrugsfund og ting fra bytte-/skralderummet i gården.

Hunden Olga på 4 nyder også godt af altanen og den friske luft.

På altanen har familien et lille kirsebærtræ i krukke, som giver både gode og søde kirsebær.

Mere inspiration

Kontakt vores eksperter, hvis du vil vide mere

Går I og overvejer at få altaner i andelsforeningen eller ejerforeningen? Altan.dk kommer ud til jer og mødes dér, hvor I bor. 

Niels Urban

Niels Urban

Salgsdirektør

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.