Facadealtan

For Altan.dk handler det gode liv om kontekst og behov. Vi mener faktisk, at vi er med til at skabe det gode liv i byen, i kraft af de ca. 3000 altaner vi sætter op årligt, samt de mange elevatorer, der gør tilgængeligheden bedre for hundredevis af borgere i de danske byer.

En facadealtan kan være mange ting

Når man tænker på en facadealtan, vil de fleste mennesker nok tænke på en åben altan med tremmer, håndliste og en bund i enten stål, aluminium eller beton. Men i virkeligheden kan facadealtaner variere meget i både størrelse, materialer, udformning og placering.

Facadealtan i aluminium

Når man skal montere altaner er vægt en vigtig faktor – det er nemlig blandt andet vægten der afgør, hvordan altanerne kan hænges op og fastgørelsesmetoden udgør en relativt stor del af den samlede pris. Derfor er der mange der vælger at købe en aluminiumsaltan, fordi aluminium er et lettere materiale end for eksempel stål og dermed kan man ofte bruge en billigere ophængningsmetode.

Foruden at være et let materiale, er aluminium også billigere end stål og beton, og derfor vil facadealtaner i aluminium ofte være billigere end en tilsvarende facadealtan, som er udført i et andet materiale.

Facadealtan i stål

Facadealtaner med betonbund og stålrækværk er en meget klassisk altantype. Man har lavet altaner på denne måde i århundreder og årsagen er simpelthen at stål, eller jern, er det bedste materiale, når man skal lave specielle værn med dekorative detaljer og flotte krummelurer. Dette var især populært i det forrige århundrede, men det er også er et krav i flere kommuner, hvis facadealtanerne skal vende ud mod gaden.

Betonbunde er blandt andet populære blandt arkitekter, fordi det er muligt at skabe et utal af detaljer i betonen, hvis altanens bund skal matche det eksisterende design på en facade – det kunne for eksempel være hvis ejendommen har et særligt flot gesimsbånd, som skal gå igen i facadealtanens bund.

Det er dog langt fra altid, at stålaltaners bund udføres i beton. Man kan nemlig også sagtens lave bunden i stål, så både altanværnet og rækværket er af stål. Det vil ofte give et ekstra skarpt og moderne udtryk, hvilket ligeledes ofte accepteres af kommunerne, når facadealtanen skal vende mod gaden.

Facadealtan mod gården eller gaden

Når du skal have udskiftet din facadealtan, eller have helt nye, har det stor betydning om altanen skal vende ind mod din baggård eller om den skal vende mod gaden. Oftest vil det være nemmere at få byggetilladelse til at opføre altanen mod gårdrummet, de kan blive større og der er mere lempelige krav til materialevalg og udformning.

Uanset om din facadealtan skal vende mod gården eller det åbne byrum, er der begrænsninger for hvor stor den må blive. Størrelsen afgøres blandt andet af, hvor mange vinduer altanen vil komme til at dække over ligesom afstanden til bygningen overfor har betydning. Mod gaden vil der desuden ofte være større krav til at altanens design matcher bygningens originale arkitektur, hvilket, i nogle tilfælde, kan medføre en højere pris på altanen fordi den skal specialdesignes.

Fransk, Spansk eller almindelig facadealtan

Når du skal beslutte dig for, hvilken type facadealtan du skal vælge, er det ofte især behov og pris der er de afgørende faktorer. En fransk altan er i princippet “bare” en altandør, med et rækværk foran. Du vil altså ikke få muligheden for at træde ud på altanen, spise derude eller indrette den med møbler og andet altanudstyr. Det er dog i de fleste tilfælde muligt at sætte altankasser op, så du får noget pænt at kigge ud på. Men selvom du ikke får de ekstra kvadratmeter, er der alligevel masser af positive ting at sige om franske facadealtaner. Du vil for eksempel stadig få altandør, som har en større glasflade end det eksisterende vindue. Derved får du mere lys ind i lejligheden. Foruden mere lys, vil en åben altandør også lukke langt mere frisk luft ind og sætter du en liggestol foran foran døren, vil det endda føles som om du sidder udenfor med sol ansigtet.

Med den spanske altan, vil du faktisk få mulighed for at stille krukker ud på altanens gulv – og i nogle tilfælde vil der endda være plads til et lille cafésæt. Både den franske og spanske altan er populære valg, hvis lejligheden allerede har én altan, eller hvis man ikke vil betale for en almindelig facadealtan.

Altan.dk har mere end 22 års erfaring med altaner i Danmark og står som en pioner i det seneste årtis danske altanboom.

Smukke betonaltaner på Hans Egedes Gade i København

Det er vigtigt at altanen er æstetisk tilpasset den facade den bliver monteret på. Her ses smukt udformede betonaltaner i Hans Egedes gade i København, hvor altanerne både er tilpasset bygningen i form og farve.

Altan til enhver lejlighed - læs mere om vores altantyper

Vi prøver i så høj grad som muligt at skrive aktuelle og interessante artikler om altanmarkedet samt om Altan.dk, når der skal noget, som vi mener kan være interessant for vores omverden. Her ser du et udsnit af disse artikler.
Klik og læs flere.

Til nye udsigter, til lune nætter, til udelivet, til de små pauser, til grønne fingre og til det gode liv i byen

Find masser af inspiration til det gode altanliv herunder.

Vi rådgiver dig og din forening

Der melder sig ofte mange spørgsmål, når snakken falder på altaner til generalforsamlingen eller når I mødes på trappen. Vi kender svaret og tager hellere end gerne en snak med jer.

Tilbehør til dit nye altanliv

Prikken over i'et

Borde, stole, hynder, lyskæder, tæpper, skind og meget meget mere. På AltanLiv.dk finder du alt hvad du skal bruge til at indrette din altan ― om den er stor eller lille. Selv en fransk altan kan indrettes med en altankasse med blomster og planter og en fin lyskæde. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Lækkert indrettet altan med møbler og tilbehør fra altanliv

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.