Spansk altan

Hvorfor vælge en spansk altan? Når man bor i lejlighed og gerne vil have udelivet tættere på, er en altan et oplagt valg. Gør forholdene, at du ikke kan få en almindelig altan, kan det være en god idé at kigge nærmere på en spansk altan. Spanske altaner har, modsat den franske altan, en lille afsats som du kan gå ud på og mærke den friske luft, selvom pladsen er trang.

Sydeuropæiske fornemmelser med spansk altan

Hvis du har været på ferie i de store sydeuropæiske byer og beundret de smukt udsmykkede facader, har du med garanti også set utallige spanske altaner. I byer som Barcelona, Madrid, Firenze og Paris vrimler det nemlig med spanske altaner, som her er en helt naturlig del af arkitekturen.

De spanske altaner er ofte med til at gøre facaden og dermed bybilledet mere levende og man vil ofte opleve, at altanerne er udsmykket med flotte blomster, planter og endda mindre træer.

Foruden begrønning af bybilledet, kan beboerne også nyde godt af en spansk altan. Udover at have plads til grønne planter, vil altandøren til altanen nemlig også lukke mere lys og luft ind i lejligheden, ligesom den vil give lejligheden endnu mere rummelighed.

Spansk altan giver flere muligheder

Hvis du drømmer om at kunne træde ud på din altan, men ikke er ude efter den større almindelige facadealtan, skal du overveje en spansk altan. På en spansk altan kan du nemlig, i modsætning til på en fransk altan, træde ud på den lille altanbund som netop definerer spanske altaner. Bunden vil oftest være op til 50 cm. dyb og du kan dermed have et lille cafésæt stående og stadigvæk have altankasser hængende på rækværket.

Fordele ved spansk altan

Der er mange fordele ved at vælge en spansk altan. Foruden en relativt lav pris, vil det oftest være lettere at få lov til at opføre en spansk altan end en almindelig, fordi den er mindre og dermed ikke vil dække over så mange vinduer. Omvendt vil den give mulighed for at du kan opholde dig på altanen, modsat hvis du vælger en fransk altan.

Hvis du drømmer om at få altan mod gaden, som i de sydeuropæiske byer, er den spanske altan værd at overveje. I mange danske kommuner, er der nemlig andre krav til hvad der må hænge mod gaden, i forhold til hvad der må hænge mod gården – og ét af de krav er netop størrelsen. Den spanske altans kompakte størrelse betyder, at det oftest vil være muligt at få tilladelse til at opføre denne altantype.

Et andet krav for at få accept til at opføre altan mod gaden, er designet og hvis du vælger en spansk altan, vil det være muligt at specialdesigne både altanens bund og rækværk – hvis altanen konstrueres i beton og stål.

Overvejer du en spansk altan

Hvis du går med overvejelser om at købe en altan til din lejlighed og vil høre mere om mulighed for en almindelige altan, en fransk altan eller en spansk altan, er du velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder at komme på besøg til en besigtigelse, hvor vi vurderer hvilke løsning der vil passe bedst til lige netop jeres facade – og hvis du vil have et tilbud, laver vi også det uden beregning. 

Det er desuden vores anbefaling, at du, inden du kontakter os, spørger dine naboer om de også er interesseret i altan. Det bliver nemlig billigere pr. altan, jo flere I er.

Hvis du drømmer om at få altan mod gaden, som i de sydeuropæiske byer, er den spanske altan værd at overveje. I mange danske kommuner, er der nemlig andre krav til hvad der må hænge mod gaden, i forhold til hvad der må hænge mod gården – og ét af de krav er netop størrelsen. Den spanske altans kompakte størrelse betyder, at det oftest vil være muligt at få tilladelse til at opføre denne altantype.

Et andet krav for at få accept til at opføre altan mod gaden, er designet og hvis du vælger en spansk altan, vil det være muligt at specialdesigne både altanens bund og rækværk – hvis altanen konstrueres i beton og stål.

Spanske altaner kan også kombineres med almindelige altaner

Økonomisk attraktivt

En spansk altan er en del billigere end en traditionel altan, og det er derfor en prisvenlig løsning, hvis budgettet er begrænset. På den måde får du glæden ved en altan til en billigere pris.

Ekstra dagslys til hjemmet

En spansk altan giver ekstra dagslys til din lejlighed, da du vil få udskiftet dit eksisterende vindue med en altandør – altså langt mere glas til lysindfald. Du kan både få glæde af det ekstra lys, når døren er åben og lukket, og med et gulvlangt gardin, kan du selv bestemme, hvornår og hvor meget lys du får ind.

En lille spansk altan har store fordele

En spansk altan er, kort fortalt, en forvokset fransk altan. Hvor den franske altan ikke har noget gulv du kan træde ud på, har den spanske altan en mindre afsats eller repos. Størrelsen på gulvpladsen kan variere, men som regel er der plads til en potteplante, et lille bord eller en taburet, og det er derfor den perfekte løsning, hvis du ikke har mulighed for at få en traditionel altan. Selvom den spanske altan er forholdsvis lille, er der nemlig store fordele at hente.

Personlig indretning

Selvom altanen er lille, er der ingen grund til at gå på kompromis med indretningen. Den spanske altans afsats giver dig nemlig rig mulighed for at være kreativ. Du kan selv vælge, om du vil prioritere pladsen til små havemøbler, eller om du vil skabe en mindre, grøn oase med planter. Du kan også få det bedste fra begge verdener ved at opsætte altankasser, som ikke tager plads fra gulvet.

Når det er for koldt til at opholde sig ude på altanen, kan du alligevel få stor glæde af den. Du kan fx opsætte lyskæder på gelænder eller planter, som bidrager til ekstra hjemlig hygge.

Bedre udluftning og indeklima

En spansk altan indbyder til jævnlig og effektiv udluftning, som er med til at give et bedre indeklima. Det bliver også nemmere at lufte både tæpper og dyner, som kan hænge på gelænderet. På den måde kan den spanske altan være med til at give hele dit hjem en frisk fornemmelse.

Få både morgen- og aftensol

En spansk altan kan være en god løsning, hvis du allerede har en større altan med udgang fra fx køkken eller stue. En spansk altan med udgang fra fx soveværelset kan bidrage til dit velvære med ekstra sollys og gode muligheder for udluftning. Ligger altanerne tilmed på hver sin side af bygningen, får du mulighed for både at kunne nyde morgen- og aftensol.

Hvilken altan skal jeg vælge?

Er du i tvivl, om du skal vælge en spansk, en fransk eller en traditionel altan? Så skal du ikke tøve med at kontakte os. Hos Altan.dk får du gavn af vores ekspertviden gennem hele processen – lige fra du får den første idé, til altanen sidder, hvor den skal. Vi hjælper dig også med ansøgningsprocessen i forbindelse med byggetilladelsen.

Sammen finder vi den rigtig altan til dine ønsker og behov.

Kontakt vores eksperter, hvis du vil vide mere

Går I og overvejer at få altaner i andelsforeningen eller ejerforeningen? Altan.dk kommer ud til jer og mødes dér, hvor I bor. 

Niels Urban

Niels Urban

Salgsdirektør

Per Lunding Sørensen

Per Lunding Sørensen

Altankonsulent

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.