FAQ – spørgsmål og svar

Ofte stillede spørgsmål og nyttige svar. På siden her har vi samlet de spørgsmål, som vi oftest får stillet og svaret på dem. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på +45 70 70 20 18 eller kontakt@altan.dk

Typiske spørgsmål, når du går med tanker om en ny altan

Der er mange ting, der er afgørende for prisen på en altan, og prisen kan derfor variere meget. Vi har i denne artikel samlet de vigtigste faktorer, som har betydning for den endelige pris på en altan, så du får et overblik over, hvad du skal have med i din beregning

EKSEMPLER:

En standardaltan på 1,3 x 3 meter med en 2-fagsdør koster typisk omkring 160.000 kr. inkl. moms, hvis projektet indeholder mere end 10 altaner.

Hvis projektet er under 10 altaner, vil altanens pris typisk være højere, da der er færre til at dække standardomkostningerne. En enkelt standard facadealtan på en eksisterende etageejendom koster ca. 380.000 kr. inkl. moms.

Der er altså meget at spare, hvis du kan samle dine naboer om altanprojektet, for på den måde er I flere om at dele fællesomkostningerne, og dermed falder prisen på den enkelte altan også.

Når der skal vælges materiale til en altan, er der mange faktorer, der skal overvejes. Blandt andet størrelse, vægt, udforming og kommunens ønsker og krav. Almindeligvis laver vi altaner i stål, aluminium, beton eller en kombination af materialerne. Du kan læse mere om de forskellige materialetyper og fordelene ved hver enkelt på siden her.

Der findes som udgangspunkt tre afvandingsmetoder:

Afvanding over forkant: Her ledes vandet på en simpel måde med afvandingsplade i altanbunden til afvanding over forkanten på altanen

Afvanding med udspyr: Her ledes vandet igen fra afvandingsplade til indvendig vandrende og ud gennem udspyr til afvanding over forkant eller til en af siderne.

Afvanding til nedløb: På samme måde som afvanding med udspyr ledes vandet fra afvandingsplade til indvendig vandrende, der opsamler vandet hvorefter det ledes videre til påmonteret nedløb der fastgøres til eksisterende eller nyt nedløb.

Værnet eller rækværket på en altan skal være minimum 100 cm højt og være udformet, så et barn har svært ved kan klatre på dem. Derfor er værn og rækværk på altaner næsten altid lavet med med lodrette tremmer eller plader. Derudover skal afstanden mellem bunden af rækværket og gulvkanten være sådan, at der ikke kan trille flasker eller andre genstande udover kanten og risikere personskader.

Særligt om tremmer: Hvis rækværket er lavet med lodrette tremmer, må afstanden mellem tremmerne maksimalt være 89 mm.

Vi anbefaler ALTID at hænge din altankasse på indersiden af værnet eller rækværket på din altan. Hænger du din altankasse på ydersiden er der risiko for personskader, hvis du taber den, eller hvis den, mod forventning, falder ned.

Hvor meget din altan kan bære, kommer an på materiale, størrelse og ophængsmetode, hvilket du altid kan få oplyst af din altanleverandør.

Som standard kan en altan bære 300 kg. pr. kvm.

Tekniske spørgsmål

Man har lavet altaner i stål i århundreder og årsagen er simpelthen at stål, eller jern, er det bedste materiale, når man skal lave specielle værn med dekorative detaljer og flotte krummelurer. Dette var især populært i det forrige århundrede, men det er stadig et krav i flere kommuner, hvis facadealtanerne skal vende ud mod gaden.

Altan.dk beskæftiger sig kun med altanmontage i eksisterende bygningsmasse. Vi kan som udgangspunkt derfor ikke hjælpe med tekniske spørgsmål eller tegningsmateriale til dette emne. Vi opfordrer til at kontakte vores leverandør fra HB Trapper (www.hbtrapper.dk) der bedre kan besvare på disse spørgsmål.

Altan.dk beskæftiger sig kun med montage af altaner i eksisterende byggeri, hvor ydervæggene, i langt de fleste tilfælde, består af fuldmurede vægge uden isolering. Vi kan desværre ikke være behjælpelige med altanmontage i CLT-byggeri.

Altan.dk er en totalentreprenørvirksomhed, hvor vores montører kender til alle montagetyper og arbejder. Derfor er det ikke nødvendigt for os at udarbejde arbejdsbeskrivelser eller montagevejledninger. Vi henviser til vores video der viser hvordan vores altaner monteres fra hultagning til færdig altan, samt nedenstående detaljetegninger.

Når Altan.dk skal montere altaner, er det i langt de fleste tilfælde i byggeri hvor ydervæggen består af fuldmurede vægge uden isolering, så selvom vi ikke isolerer omkring fastgørelser, bliver isoleringsevnen hverken forringet eller forbedret.

Når der etableres nyt dørhul, bliver der altid isoleret under bundstykket og et stykke ind under gulvet, for at undgå en direkte kuldebro.

Nej, det gør vi desværre ikke. Dette er grundet konkurrencehensyn, for ikke at afsløre for meget til vores konkurrenter. Derudover er det også for at beskytte vores altanleverandører.

Hvordan ser en typisk tidsplan ud for projektering og montering af altaner?

I Altan.dk sender vi altid en estimeret hovedtidsplan ud til vores kunder som indeholder det meste mellem underskrift af tilbud til myndighedsbehandling. Derudover modtager kunden en tidsplan for aktiviteter fra modtagelse af byggetilladelse til planlægning af opstart for montageteam. Til sidst modtager kunden en tidsplan for opstart af byggeplads til færdigmelding og start på ansøgning om ibrugtagningstilladelse efter endt byggeprojekt. Du kan se tidsplanerne herunder.

Aktiviteter og tidsplan forbundet med ansøgning om byggetilladelse

a. Underskrift af tilbud eller særskilt kontrakt

b. Intern overdragelse

c. Opmåling med landmåler

d. Udarbejdelse af myndighedsprojekt

e. Bygherrens godkendelse af myndighedsprojekt jf. ABT18 §18, stk. 6

f. Starterklæring fra certificeret statiker

g. Indsendelse af ansøgning

h. Myndighedsbehandling

Aktiviteter og tidsplan forbundet med ansøgning om byggetilladelse

a. Underskrift af tilbud eller særskilt kontrakt

b. Intern overdragelse

c. Opmåling med landmåler

d. Udarbejdelse af myndighedsprojekt

e. Bygherrens godkendelse af myndighedsprojekt jf. ABT18 §18, stk. 6

f. Starterklæring fra certificeret statiker

g. Indsendelse af ansøgning

h. Myndighedsbehandling

Aktiviteter og tidsplan forbundet med montage af altanerne

n. Opstart af byggeplads

o. Montage af altaner (ca. 4 arbejdsdage pr. altan)

p. Afrigning af byggeplads

q. Altan.dk færdigmelder og ansøger om ibrugtagningstilladelse efter endt byggeprojekt

Tegningseksempler til konstruktørstuderende

Som studerende på bygningskonstruktør-uddannelsen kan der være brug for tegningsmateriale og eksempler på ophængsmetoder i forbindelse med studiet. Det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe med.

På knappen herunder kan du downloade en mappe med tegningsmateriale (pdf) af forskellige typer ophæng til inspiration, herunder klassisk ophæng med indspænding og forskellige stag-løsninger. Det er vigtigt at huske, at tegningerne kun er eksempler lavet til studiebrug og inspiration, og afspejler ikke nogle konkrete sager.

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.