Altaner

Med Altan.dk som leverandør af jeres nye altaner, får I en samarbejdspartner med enorm erfaring fra flere tusinde altanprojekter. Foruden den store erfaring, kan I også nyde godt af vores enormt gennemtestede proces, hvor vi tager hånd om alt fra første besigtigelse, myndighedsbehandling og selve monteringsarbejdet. Læs mere herunder. 

Facadealtan

Der vil altid være en Altan.dk altan til lige præcis din ejendom. At få en altan fra Altan.dk er som at få et nyt individuelt møbel.

Smukke betonaltaner på Hans Egedes Gade i København

Fransk altan

En fransk altan er i princippet en altandør med et gelænder foran, og det er et både fleksibelt og populært valg. En stor fordel ved den franske altan er nemlig, at dens beskedne størrelse gør det muligt at etablere den på bygninger, hvor der ellers ikke er plads til en traditionel altan.

Tagaltan

Mange anser tagaltanen for at være Roll Royce’en indenfor altaner. Du har ingen altan over dig, der er ofte formidabel udsigt og så skinner solen næsten altid på en tagaltan.

Altaner er vejen til det gode liv

Altan.dk sørger for altaner til de hyggelige stunder, til morgenkaffen, til vasketøjet, til barnevognen, til solbadning, til et koldt glas rosé, til aftensmaden. Kort fortalt, så sørger vi for en altan til det gode liv, hvor både inde- og udeliv kombineres på bedste vis.

Vi leverer altaner til enhver lejlighed og bygning. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer af altaner.

Facade altaner

Alle vores facade altaner er frithængende altaner, hvilket betyder, at de monteres uden på bygningen.

Kiggealtaner
Kiggealtaner bringer liv til byens mange facader og tillader at byens puls kan nydes inde i hjemmet. Kiggealtaner vender derfor ud mod de befærdede strøg og gader eller mere unikke udsigter, så der er mulighed for at kunne kigge ud på byens liv og følge med. Disse typer altaner har en mindre dybde end normalt, men der er stadig plads til et lille møbelsæt, så der er mulighed for at kunne sætte sig ned og nyde udsigten.
Grundet altanernes mindre dybde, vil de i sagens natur heller ikke skygge for naboens dagslys.

Aluminumsaltaner
Vores aluminiumsaltaner, også kendt som A-serien, giver et mindre industrielt look og er samtidig en mindre omkostning end mange andre altaner. Selvom der er tale om billige altaner, er den dog ikke mindre værd, da den giver adgang til udeliv, frisk luft og lys.
Aluminium er et let materiale og vejer derfor ikke ligeså meget som eksempelvis stål. Dette gør også aluminiumsaltaner egnet til flere bygninger, da de lettere kan integreres og monteres. Disse typer af altaner er desuden vedligeholdelsesfrie, hvilket belaster facaden mindre.

Stålaltaner
Vores stålaltaner, også kendt som S-serien, giver et klassisk og stilrent udtryk, der holder i mange år. Faktisk er altaner i stål de mest benyttede altaner i Danmark.
Der kan vælges altaner i galvaniseret stål eller stål og det er muligt at tilpasse altanernes udtryk, så de passer til ejendommens visuelle udtryk. Disse typer altaner er desuden vedligeholdelsesfrie, hvilket sikrer mange års brug, gode oplevelser og hyggelige stunder.

Specialdesignede altaner
Der kan være særlige krav hvis der skal installeres altaner på bygninger med særlige facader eller flotte udsmykninger. Samtidig kan myndighederne også være ekstra eftertænksomme, når der ansøges om byggetilladelse til nye altaner.
Altan.dk sørger naturligvis for at byggestilen afspejles i altanernes stil, så både bygningens og områdets særpræg bevares.
Vores X-serie kendetegnes ved specialdesignede altaner, der imødekommer både visuelle og bygningsmæssige krav.

Tagaltaner

Hvis din lejlighed ligger på øverste etage og har kvist eller skråvægge, kan der ikke etableres traditionelle altaner. Der kan derimod etableres tagaltaner, der sikrer et smukt udsyn over byens tage og giver adgang til eget private udeareal. Der er ingen altaner ovenover, hvilket giver fri udsigt til sol, stjerner og blå himmel.

Tagaltaner kan etableres på de fleste ejendomme og vi tilbyder to forskellige slags: indeliggende og udhængende. Der er oftest frit valg mellem indeliggende og udhængende altaner mod gårdmiljøet, mens der oftest kun godkendes indeliggende tagaltaner ud mod gadesiden.

Ingen projekter er ens og derfor tilpasser vi altid alle altaner. Især når der er tale om tagaltaner, da disse skal skræddersys til bygningen.

Franske altaner

Franske altaner er ofte et godt valg, hvis der ikke er plads til en af de større og traditionelle altaner. Disse altaner giver fleksibilitet og deres beskedne størrelser gør det muligt at etablere dem på de fleste bygninger.

Dørene til franske altaner åbner altid indad, da der sidder et gelænder foran. Dette betyder, at der ikke er mulighed for at gå ud på altanen, men der opnås stadig en masse lysindfald samt gode udluftningsmuligheder.

Spanske altaner

Spanske altaner er i princippet en udvidet version af de franske. Denne type af hyggelige altaner har et lille repos, der kan trædes ud på. Størrelsen kan variere, men der er oftest plads til en potteplante eller en taburet, dog ikke et lille møbelsæt.
De spanske altaner er en god løsning, hvis der ikke er mulighed for en af de større og mere traditionelle altaner, men giver stadig mulighed for at hive udendørslivet med indenfor.

Drømmer du om ny altan? Lad os visualisere din drøm

Drømmen om altaner lever i bedste velgående i mange boligforeninger – og med god grund. Altaner er en stor gevinst på mange parametre og vil medføre en stor merværdi for de beboere, som får glæde af enten en ny altan.

Montering af altaner

Når der skal monteres altaner, går vi meget op i at det skal være så bekvemt og ugeneret som muligt. Derfor bruger vi en arbejdsplatform, der bevæger sig op og ned langs ejendommes facade og flyttes fra opgang til opgang, så vi optager mindst muligt plads. Dette sikrer også at der ikke er brug for traditionelt stillads, der ofte er til gene i længere tid.

Inden altanerne kan monteres, skal murværket under vinduet, også kaldet brystningen, brydes ned. Der skal laves hul i muren, så der kan etableres en dør.
Når dette er klaret, skal der monteres de bærende dele, så altanernes bundkonstruktion kan etableres. Til sidst sættes rækværket fast i muren, så sikkerheden er i top.
Undervejs sørger vi for at skabe pæne afslutninger både indendørs og udendørs, så du kan nyde det flotte resultat.

Priseksempler på altaner*

Ingen altaner er ens og derfor skal hvert projekt skræddersys. Kontakt os gerne, hvis du eller din boligforening ønsker et tilbud.

Eksempler på priser på altaner:

Ved etablering af over 8 altaner:
Standardaltan på 1,5 x 3 meter med 2-fagsdør vil typisk koste mellem 140.000-160.000 kr. inkl. moms.

Hvis der er tale om et lille projekt på under 8 altaner, vil prisen dog ofte være højere.

Ved etablering af en enkelt altan:
Standardaltan på 1,5 x 3 meter på eksisterende etageejendom vil typisk koste omkring 300.000 kr. inkl. moms.

Det kan derfor være en fordel at gå sammen, hvis I er flere der ønsker altaner. Dette sikrer jer en lavere pris, da I kan deles om fællesomkostningerne.

Hvis der ønskes franske altaner til en etageejendom, så kan vi oplyse, at det koster ca. det halve af almindelige altaner. 

*Vi tager forbehold for alle nævnte priser. Der er mange parametre som kan betyde prisændringer ligesom vi lever i en tid hvor priserne stiger generelt. De nævnte priser kan derfor udelukkende tjene som priseksempler.

Nye altaner kræver byggetilladelse

Når der skal etableres nye altaner, kræver det en byggetilladelse. Altan.dk sørger for at indhente alle tilladelser forinden projektet og vi står desuden også for hele projekteringen samt at alle regler overholdes.

Altan.dk tager hånd om hele processen​

Da Altan.dk satte altanlevering i system, som det første firma i Danmark, blev det hurtigt en succes. En del af årsagen til denne succes, skyldtes, bl.a., at virksomheden besluttede at samle hele processen. Det betød nemlig, at kunden ikke selv skulle ansøge om byggetilladelse, ligesom kunden heller ikke skulle entrere med forskellige firmaer til de forskellige fagentrepriser der indgår i et altanprojekt.

Altan.dk besluttede med andre ord at tage hånd om alt fra første besigtigelse, ansøgningsproces og projektering, til produktion af altanerne og selve monteringen – og det lettede arbejdet for kunden betragteligt.

Foruden ovenstående kan Altan.dk også stå for vvs arbejdet i forbindelse med flytning af radiatorer samt det efterfølgende malerarbejde.

I dag, 20 år senere, er strategien stadig den samme og med ca. 25.000 altaner bag os, besidder Altan.dk en enorm erfaring, som kommer alle interessenter til gode.

Afspil video

INSPIRERENDE ALTANCASES

Til morgenkaffen, til barnevognen, til tørrestativet, til grillen, til solbadning, til drinken, til det gode liv i byen

Afspil video

I et altanprojekt kan der være mange forskellige aktører. Beboere, kontaktpersoner og rådgivere, er nogle af dem. Her kan du høre nogle af interessenterne fortælle om hvad der gør et altanprojekt godt.

Skal du have ny altan?

Når drømmen om en altan først opstår, gør de mange spørgsmål det samme: Hvordan gør vi? Kan vi få tilladelse til altaner? Skal vi ringe til kommunen? Og hvad vil det så koste? Når I indgår en aftale med Altan.dk, får I gavn af ekspertviden fra vores erfarne team fra start til slut. Vi har tegnet, ansøgt og monteret titusindvis af altaner, så vi kender svaret på alle jeres spørgsmål, og vi tager med glæde hånd om dem.

01. Tilbud

02. Projektering

03. Altanproduktion

04. Vi flytter ind hos dig

05. Aflevering

EFTERSYN AF ÆLDRE ALTANER

50.000 altaner kan være usikre

Tal fra Teknologisk Institut viser, at helt op til 50.000 gamle betonaltaner kan være usikre og risikere at falde ned. Som ejendoms- eller altanejer, er det dit ansvar, at føre tilsyn med din altan. Det er vores klare anbefaling, at få en professionel til at foretage dit altaneftersyn og efterfølgende få lagt en vedligeholdelsesplan. Derfor har vi indgået samarbejder med førende betoneksperter omkring altaneftersyn. Læs mere om problematikken og løsningen her.

Vil du vide mere om altanmarkedet?

Vi prøver i så høj grad som muligt at skrive aktuelle og interessante artikler om altanmarkedet samt om Altan.dk, når der skal noget, som vi mener kan være interessant for vores omverden. Her ser du et udsnit af disse artikler.

Altandrømme

Altandrømme er vores altankatalog, som er en blanding af konkrete cases, inspiration og faktuel viden om vores altaner. Dyk ned i vores katalog lige her

Kontakt vores eksperter, hvis du vil vide mere

Går I og overvejer at få altaner i andelsforeningen eller ejerforeningen? Altan.dk kommer ud til jer og mødes dér, hvor I bor. 

Allan Vanggaard

Allan Klæstrup Vanggaard

Altankonsulent

Per Lunding Sørensen

Per Lunding Sørensen

Altankonsulent

Anja Pelle

Anja Gaarsdal Pelle

Altankonsulent

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.