November i altanhaven

Efteråret har for alvor indtaget altanen, og vinteren og julen nærmer sig med hastige skridt. Det er blevet mørkere og koldere, og derfor giver det god mening at få lidt ekstra liv og lys ud på altanen, så du kan forlænge altansæsonen.
November i altanhaven

Selvom vinteren nærmer sig, er det ikke ensbetydende med, at altanen bare skal pakkes sammen og ligge på hold indtil næste år – der er tværtimod masser af muligheder for at gøre altanen både indbydende og hyggelig. Vi har samlet et lille overblik over, hvad altanhaven byder på i november.

Hvad er status i din altanhave?

Trænger altanen efterhånden til en efterårsoprydning og -rengøring? Indimellem kan det være rart lige at få nulstillet altanen inden en ny sæson. Og hvis du trænger til nyt i både altankasser og krukker, kan du med fordel plante stedsegrønne planter, som står flot hele vinteren.

Artiklen fortsættes under billederne…

5 Gøremål i altanhaven

  • Ryd op og gør rent på altanen
  • Pak sarte møbler og tilbehør væk
  • Frostsikring af dine krukker
  • Læg en løg-lasagne
  • Pynt op til sæsonen

Ryd op og gør rent på altanen

Efteråret sætter hurtigt sine spor, og måske trænger din altan efterhånden til en oprydning og rengøring, så du er klar til vintersæsonen. Fej visne blade og faldne sommerblomster væk, fjern spindelvæv, puds vinduer, vask karmene og tør håndlisten af.

Pak sarte møbler og tilbehør væk

Det er ikke alle møbler og pyntesager, som egner sig til at stå ude i alt slags vejr året rundt. Har du nogle møbler eller noget tilbehør, som er særlig sart er det ved at være tid til at pakke det væk og passe på det, inden du igen til foråret kan sætte det frem.

De fleste altanmøbler er lavet til at kunne stå ude i alt slags vejr, men hvis du vil passe ekstra godt på det, forlænge levetiden og minimere vedligeholdet, kan du med fordel tildække dem med et cover, når du ikke bruger møblerne.

Frostsikring af dine krukker

Når vinteren og frosten kommer, skal der ikke så meget til, før din fine lerkrukker begynder at slå revner, men med et par enkelte tips og tricks kan du undgå at skulle ud og købe nye krukker næste forår. På www.altanliv.dk finder du 4 tips til frostsikring af dine krukker.

Læg en løg-lasagne

Hvis du allerede nu higer efter forårets komme, kan du snyde lidt, og lægge en løglasagne, som helt af sig selv vil spire til foråret og frem mod sommeren. Med disse 4 råd, kan alle være med – om du er nybegynder eller erfaren i altanhaven:

  1. Vælg en krukke eller altankasse med hul i bunden, så løgene ikke drukner. Læg desuden lecakugler i bunden af altankassen eller krukken.
  2. Det er ligemeget, hvilket jord du vælger, genbrugsjord er helt fint – løgnene har nemlig selv alt, hvad de skal bruge.
  3. Læg 3 lag løg med jord mellem hvert lag. De største løg skal lægge nederst og de mindste øverste. De mindste og øverste løg vil blomstre først og dernæst laget under.
  4. Vand, når du lige har lagt løgene, og sæt så din lasagne i læ for den værste regn og sne. Dernæst er det bare at vente til februar/marts, hvor de første vil spire.

 

Tip: Lasagneblandinger kan købes i færdige pakker, eller du kan mikse og matche din egen, som du har lyst, ved selv at købe forskellige størrelser og typer af blomsterløg.

Pynt op til sæsonen

Det er oplagt at finde lidt ekstra lys til altanen, nu hvor det stadig kun bliver mørkere og mørkere. Det er både hyggeligt at se på indefra og udefra.

Julen nærmer sig også, og der er faktisk masser af mulighed for at pynte op på din altan med både julelys, granguirlander, juletræer og masser af forskellig julepynt – som er lavet til altanen.

Hos AltanLiv finder du masser af udendørslys og julepynt til din altan.

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.