Altanløsning

En altan er en fantastisk løsning til de mange byboere, som gerne vil have udelivet tættere på. Når man bor i en lejlighed i byen, kan udelivet og den friske luft nemt føles langt væk. Med en altan kan du altid opleve den friske luft på nært hold – med direkte udgang fra din lejlighed. Den rette altan vil føles som en forlængelse af dit hjem og skabe rammerne for gode, udendørs oplevelser.

Altanløsninger til enhver lejlighed

Der findes mange forskellige altanløsninger, som passer til forskellige lejligheder og etageejendomme. Hos Altan.dk finder du et bredt udvalg af altaner, der både er egnet til renovering og nybyg. Vi etablerer altaner på ejendomme, hvor der ikke tidligere har været altaner, men vi udskifter også gamle, slidte altaner til nye. Uanset hvad sørger vi for at tilpasse altanen til forholdene på stedet, så den passer til bygningen. 

Herunder kan du få et overblik over de forskellige altanløsninger, vi tilbyder hos Altan.dk.

Facadealtaner

En facadealtan er den mest almindelige altan, som vi kender fra mange lejligheder rundt omkring i byerne. En facadealtan bliver, som navnet antyder, monteret på ejendommens facade, og den kan i princippet monteres på alle etager – lige fra stuen til øverste etage, som ofte er 4. eller 5. etage i danske, klassiske etagebyggerier. En facadealtan bliver oftest monteret på ejendommens gårdfacade. 

Facadealtaner kan laves i forskellige størrelser alt efter, hvad der passer til din bygning. Der er forskellige retningslinjer, der afgør, hvor stor en facadealtan må være, og hvordan den må se ud. Det er f.eks. vigtigt, at altanen er æstetisk tilpasset den facade, den bliver monteret på. 

Læs mere om facadealtaner her.

Altaner på Kobberhuset i Ringsted

Fransk altan

En fransk altan er et populært valg, især på bygninger, hvor der ikke er plads til en større facadealtan. En fransk altan er i princippet en altandør med et gelænder foran. Det vil sige, at man bygningsmæssigt laver udgangen til en altan, men uden altangulvet at træde ud på. Den franske altan har derfor en beskeden størrelse, som gør den mulig at placere på de fleste bygninger, også ved indhak i hjørner, hvor det som regel er svært at få tilladelse til en altan. 

Selvom man ikke kan gå ud på en fransk altan, bidrager den med masser af lys og luft til hjemmet. Med en fransk altan får du god mulighed for at lufte dyner, få mere lysindfald og bedre udluftningsmuligheder. 

Læs mere om franske altaner her. 

Tagaltan

Mange anser tagaltanen som den ypperste altan – og det med god grund. Tagaltanen bidrager som regel med en flot udsigt, og så får du masser af sol, da der ikke er altaner over dig, som skygger. 

En tagaltan er en konstruktion, som er delvist indbygget i taget. Den kan bygges på forskellige måder: Den kan enten hænge ud over taget eller være trukket tilbage i bygningen, så den ikke bryder med den lodrette facade. 

Læs mere om tagaltaner her.

Kiggealtan

En kiggealtan er en mindre udgave af en facadealtan. De gældende retningslinjer kan gøre det besværligt at få tilladelse til en facadealtan ud mod gaden, og i den forbindelse kan en kiggealtan være en god løsning. Definitionen på en kiggealtan er nemlig, at den vender ud mod befærdede strøg og unikke udsigter i byen, så man kan nyde bylivet fra sin altan.

En kiggealtan har en mindre dybde end den klassiske facadealtan, men modsat den franske altan, har den et stykke gulvplads, som gør, at du kan opholde dig derude. Der er som regel plads til et lille møbelsæt, så du kan sidde ude på din altan og mærke byens stemning direkte fra dit eget hjem. 

Læs mere om kiggealtaner her.

Spansk altan

En spansk altan er, kort fortalt, en forvokset fransk altan. En spansk altan har nemlig, modsat en fransk altan, en lille afsats. Der er ikke meget plads, men du kan alligevel gå ud på altanen og mærke den friske luft.

Størrelsen på en spansk altan kan variere, men som regel er der plads til en potteplante, et lille bord eller en taburet. Med en spansk altan får du tilmed ekstra dagslys til din lejlighed, da du vil få udskiftet et af dine eksisterende vinduer med en altandør, som giver langt mere lysindfald. 

Læs mere om spanske altaner her.

Stuealtan

En stuealtan er en god løsning, hvis du bor i stuen, men stadig ønsker en altan. En stuealtan kan fås i mange forskellige størrelser, og alt efter ejendommen kan du enten få opsat en facadealtan, en fransk altan, en kiggealtan eller en spansk altan i forbindelse med din stuelejlighed.

En stuealtan kan enten laves med en trappe, som giver adgang til gårdarealet eller uden. 

Læs mere om stuealtaner her.

Vi skræddersyr din altanløsning

Hos Altan.dk kan vi altid finde en altan, der passer til din ejendom og dine behov. Uanset om du har forelsket dig i en facadealtan, en kiggealtan eller en helt tredje altanløsning, hjælper vi dig med at undersøge dine muligheder. 

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder.

Specieldesignet altan fra Altan.dk

Kontakt og for besigtigelse

Hvis du vil vide mere, eller have en snak om dine muligheder for at få altan, er du velkommen til at tage kontakt til en af vores eksperter.

Niels Urban

Niels Urban

Salgsdirektør

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.