Kiggealtan til bylivet

Hvis du nogensinde har besøgt nogle af de sydeuropæiske storbyer, har du måske lagt mærke til de mange altaner som hænger ud mod gader, boulevarder og pladser. Ikke store altaner, som dem vi selv sætter op herhjemme mod gårdrummet, men dog anvendelige til et bord og to stole. De bringer byens puls ind i lejligheden, giver mulighed for at udsmykke byens facader med flotte blomster og  giver beboerne mulighed for at følge med i byens liv.

Specieldesignet rækværk og unikke udsigter rimer på kiggealtaner.

Altaner mod gaden er meget mere end ekstra kvadratmeter. Det er muligheden for ekstra lys, luft og bedre adgang til "byens puls".

Altaner mod gaden hører også hjemme i Danmark

Det handler om at skabe liv i byen og på byens facader, samtidig med, at I, byens borgere, får mulighed for at ”hive byen ind” i jeres lejlighed og dermed mærke den by, som I elsker og  har valgt at bo i. Vi har derfor skabt en ny type altan, som vi kalder Kiggealtanen.

Definitionen på en kiggealtan er, at den vender ud mod befærdede strøg og unikke udsigter i byen, har en mindre dybde end ”normale” altaner, og så er den specielt tilpasset ejendommens arkitektur.

Der er altså plads til et lille møbelsæt på kiggealtanen, men samtidig betyder den begrænsede dybde, at den ikke vil tage lys fra underboen – specielt ikke hvis denne også får etableret altan.

En visualisering af hvordan det kunne se ud med kiggealtaner på ejendommen med den kendte restaurant Pastis på Adelgade i København

Dybden og æstetikken er altafgørende

Det særlige ved en kiggealtan, sammenlignet med “almindelige” gadealtaner som jo allerede ses rundt omkring i byerne, er kiggealtanens størrelse og design. Når det kommer til altaner, har kommunen to punkter som de vægter over alt andet – foruden sikkerheden naturligvis. Nemlig æstetik og eventuelle lysgener for specielt underboen til en altan.

Det særlige ved kiggealtanen er, at den ikke findes et standarddesign. Designet vil være specieltegnet til hver enkelt facade, hvilket betyder, at den vil kunne hænge på facader med langt mere facadeudsmykning, ornamenteringer og lignende, end den klassiske facadealtan som ofte vil være relativt standardiseret – på udseendet om ikke andet.

Et andet springende punkt, sammenlignet med den typiske facadealtan, er størrelsen. På kiggealtanen er det ikke antallet af kvadratmeter der er afgørende. Her handler det først og fremmest om lys, luft, æstetik og fornemmelsen af at være i byen – at trække byen ind i lejligheden. Derfor har kiggealtanen også en maksimal dybde på 90 cm.. Det betyder nemlig, at den i mange byer ikke vil blive klassificeret som en almindelig altan og dermed vil den ofte være nemmere at få tilladelse til at lave.

Før: På Havnegade i København findes der mange smukke bygninger, med flotte udsmykninger, men ingen altaner

Efter: I Altan.dk tilbyder vi visualiseringer af hvordan det kunne se ud med fx en kiggealtan. Her ses samme flotte ejendom på Havnegade, men nu med flotte betonaltan som er specieldesignet til ejendommen. Dette er blot en visualisering og altanerne er altså ikke blevet lavet

Vil du vide mere?

Kontakt en af vores eksperter, hvis du vil vide mere om muligheden for etablering af kiggealtaner på din ejendom

Thomas Dalkær

A-konsulent

+45 22 28 30 95
td@altan.dk

Per Lunding Sørensen

A-konsulent

+45 60 11 17 48
pls@altan.dk

Morten Rasmussen fra Altan.dk
Morten Rasmussen

A-konsulent

+45 40 49 46 95
mr@altan.dk

Vi benytter cookies til at forbedre vores side og din oplevelse. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Kontakt os