Kiggealtanen

Franskmændene, italienerne og spanierne er ikke i tvivl og det er vi heller ikke; altaner hører hjemme i gadebilledet.

Kiggealtan til bylivet

Hvis du nogensinde har besøgt nogle af de sydeuropæiske storbyer, har du måske lagt mærke til de mange altaner som hænger ud mod gader, boulevarder og pladser. Ikke store altaner, som dem vi selv sætter op herhjemme mod gårdrummet, men dog anvendelige til et bord og to stole. De bringer byens puls ind i lejligheden, giver mulighed for at udsmykke byens facader med flotte blomster og giver beboerne mulighed for at følge med i byens liv.

Altaner skabt af let aluminium

Altanerne i A-serien er bygget op af aluminium. Fordelen ved aluminium som materiale er helt enkelt, at det ikke vejer nær så meget som fx stål og beton, dvs. det kan lettere integreres i – og monteres på – et utal af boliger i forskellige byggestile. Man kan sige, at du får et produkt til mere allround brug. Ud over den fordelagtige vægt er materialet også vedligeholdelsesfrit. Det lette og fuldstændigt vedligeholdelsesfrie produkt belaster facaden meget mindre end andre materialer netop pga. vægten. Det er derfor, det egner sig så utrolig godt til altanløsninger.

Specieldesignet rækværk og unikke udsigter rimer på kiggealtaner.

Altaner mod gaden er meget mere end ekstra kvadratmeter. Det er muligheden for ekstra lys, luft og bedre adgang til “byens puls”.

Altaner mod gaden hører også hjemme i Danmark

Det handler om at skabe liv i byen og på byens facader, samtidig med, at I, byens borgere, får mulighed for at ”hive byen ind” i jeres lejlighed og dermed mærke den by, som I elsker og har valgt at bo i. Vi har derfor skabt en ny type altan, som vi kalder Kiggealtanen.

Definitionen på en kiggealtan er, at den vender ud mod befærdede strøg og unikke udsigter i byen, har en mindre dybde end ”normale” altaner, og så er den specielt tilpasset ejendommens arkitektur.

Der er altså plads til et lille møbelsæt på kiggealtanen, men samtidig betyder den begrænsede dybde, at den ikke vil tage lys fra underboen – specielt ikke hvis denne også får etableret altan.

Altaner mod gaden er meget mere end ekstra kvadratmeter. Det er muligheden for ekstra lys, luft og bedre adgang til “byens puls”.

Dybden og æstetikken er altafgørende

Det særlige ved en kiggealtan, sammenlignet med “almindelige” gadealtaner som jo allerede ses rundt omkring i byerne, er kiggealtanens størrelse og design. Når det kommer til altaner, har kommunen to punkter som de vægter over alt andet – foruden sikkerheden naturligvis. Nemlig æstetik og eventuelle lysgener for specielt underboen til en altan.

Det særlige ved kiggealtanen er, at den ikke findes et standarddesign. Designet vil være specieltegnet til hver enkelt facade, hvilket betyder, at den vil kunne hænge på facader med langt mere facadeudsmykning, ornamenteringer og lignende, end den klassiske facadealtan som ofte vil være relativt standardiseret – på udseendet om ikke andet.

Et andet springende punkt, sammenlignet med den typiske facadealtan, er størrelsen. På kiggealtanen er det ikke antallet af kvadratmeter der er afgørende. Her handler det først og fremmest om lys, luft, æstetik og fornemmelsen af at være i byen – at trække byen ind i lejligheden. Derfor har kiggealtanen også en maksimal dybde på 90 cm.. Det betyder nemlig, at den i mange byer ikke vil blive klassificeret som en almindelig altan og dermed vil den ofte være nemmere at få tilladelse til at lave.

Før: På Havnegade i København findes der mange smukke bygninger, med flotte udsmykninger, men ingen altaner

Efter: I Altan.dk tilbyder vi visualiseringer af hvordan det kunne se ud med fx en kiggealtan. Her ses samme flotte ejendom på Havnegade, men nu med flotte betonaltan som er specieldesignet til ejendommen. Dette er blot en visualisering og altanerne er altså ikke blevet lavet

Vil du vide mere?

Kontakt en af vores eksperter, hvis du vil vide mere om muligheden for etablering af kiggealtaner på din ejendom

Per Lunding Sørensen

Per Lunding Sørensen

Altankonsulent

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.