Inspiration

Vi vil rigtig gerne inspirere – nye såvel som gamle kunder. Her på siden har vi besøgt tidligere kunder, som vi synes har udnyttet deres altan fint og som kan inspirere andre. Ligeledes vil vi gerne vise, hvordan man bedst muligt kan udnytte og leve med en elevator. Vi kommer gerne på besøg, hvis du har lyst til at dele dit altanliv og din stil.

  • Filtrering

Micahel Schmidt nyder udsigten fra sin altan

Når æstetik og funktion går hånd i hånd

I 2019 flyttede Michael Dansk ind i den 150 kvm store herskabslejlighed midt på Nørrebro - med altan. Siden har stedet undergået en større forvandling, hvor vægge er blevet rykket, et køkken i varme farver er spiret frem og lejlighedens lofter er blevet dyppet i markante farver, der giver stedet en helt særlig karakter.

Haven i himlen

På Frederiksberg bor Linnea Bertelsen med sin roomie i en 70 m2 lejlighed på 4. sal. I løbet af de sidste 2 år, hvor de har boet der, har Linnea fået skabt en have i himlen. Altanen er til for planterne og insekterne - og den er derfor også indrettet på deres præmimsser.

Keramik, arvestykker og genbrugsfund på Frederiksberg

På Frederiksberg er Ditte Fitzner og hendes kæreste netop flyttet ind i en smuk og herskabelig førstesalslejlighed — med altan. Lejligheden er af ældre dato med sine flotte, store stukrosetter og et nyere køkken. Fra parrets soveværelse er der udgang til den mere end 6 m² store altan.

Tagaltanen – altafgørende for vores liv i byen

Midt på Halmtorvet, med udsigt til Kødbyen og med lyden af rådhusklokkerne i baggrunden, bor Emmely Moraitis sammen med sin kæreste Mathias. Til deres lejlighed på femte sal har de en lækker tagaltan, som er altafgørende for deres liv i byen.
Stina Bothilde strikker på sin stuealtan

Hjemmestrik, sommeraftener og frihed på stuealtanen

”Altanen har fulgt med i de sidste 10 år af vores liv, og har udviklet sig i takt med at vores liv har det. Den har været tænkt ind i de faser, vi har gennemgået de sidste 10 år – med børn, og hvad der hører til,” fortæller Stina Bothilde fra sin solrige stuealtan.

Elevator i bagtrappen giver mere liv på tagterrassen

En andelsboligforening på Lipkesgade har for nylig moderniseret deres gamle ejendom fra 1890 med elevatorer og altaner, så komforten øges og adgangen til den 10 år gamle tagterrasse gøres nemmere.

Børnefamilie-kaos i et bohemehjem

Julia Lahme er forfatter og direktør i kommunikationsbureauet Lahme. Hun bor sammen med sin mand, Johan, som er kreativ chef og også kendt som rapperen Jooks. Parret har to børn, Elias på 12 og Sofus på 9. Lejligheden på Østerbro er en gammel herskabslejlighed på 182 m2, som parret har sat i stand stille og roligt de cirka 17 år, de har boet der.

Klassisk elegance med masser af personlighed

Birgitte og Janken har indrettet sig med både det praktiske og det æstetiske for øje. Deres nye altan gør det muligt at mærke årstidernes skiften og nyde udelivet helt tæt på.

Inspiration til valg af den rigtige type altan

Hvis du og din boligforening går med altandrømme, er det vigtigt at kigge på selve bygningen: Hvad vil klæde facaden? Vi tilbyder 3 forskellige typer af altaner: Betonaltaner, stålaltaner og aluminiumsaltaner.

Betonaltaner tilgodeser bygninger med særprægede byggestil, da betonaltaner kan specialdesignes, så de kæler for elegante og æstetiske detaljer. Denne type altan er en meget populær løsning, når man ønsker en facadealtan mod gaden.

Stålaltaner har ry for at være en klassisk, stilren og vedligeholdelsesfri altan. Mange vælger stålaltanen, fordi altanen har et væld af variationsmuligheder, der gør det let for jer som altanejere og jeres valgte arkitekt at tilpasse altanen til ejendommens visuelle udtryk. En stålaltan imødekommer altid kommunens krav uagtet om, at altanen skal sidde til gården eller gaden.

Aluminiumsaltaner har gerne et råt og industrielt udtryk, hvor designløsningen er omkostningsbevidst. Fordelen ved alualtanen er, at materialet er let – det vejer ikke lige så meget som stål og beton – og materialet kan lettere monteres på enhver bolig uanset byggestil.

Inspiration til indretning af små og store altaner

Altaner findes både små og store, samt i forskellige former og til forskellige formål. Hos AltanLiv er vores fornemmeste opgave at bidrage med inspiration til dit gode altanliv. Derfor har vi samlet en række ideer til, hvordan du kan indrette din altan uanset størrelsen.

Små altaner med god indretning er ingen sag. Har du en lille altan eller ynder du at indrette småt, sådan din altan føles større? Så kan du gøre brug af sammenklappelige møbler, indrette et espalier på altanen og plante i højden, benytte dig af en hyndeboks eller altanbænk med plads til opbevaring, hængeplanter, altankasser etc. Mulighederne er uendelige!

Mangler du inspiration til at indrette din store altan? Holder du af orden, det minimalistiske eller møbler, som du kan flyde i? Indretningsmulighederne er mange på en altan.

Du kan bruge din altan som udekøkken, køkkenhave, grøn oase, afslapning m.m. Hertil kan du indrette altanen med store møbler såsom solseng, lidt mere permanente møbler som et drivhus eller flygtige møbler som en hængekøje eller en smart lille altan grill til rækværket.

Lad os tage hul på møbler, der optager gulvplads på altanen:

  • Altan drivhus, potter og krukker
  • Runde borde
  • Hyndeboks, bænke eller sofa

Potter og planter i krukker kan både indgå i den enkle indretning og på den grønne altan – det er blot et spørgsmål om placering, men det kan give mere luft på altanen, hvis de forskellige møbler varierer i højden.

Et rundt bord fylder nødvendigvis ikke mere end et kantet bord, men det kan føles sådan, når det runde bord ikke bare lige kan flyttes ind i altanens hjørne uden at stjæle lidt plads. Det runde bord er praktisk, hvis du ønsker at sidde flere rundt om bordet og ønsker luft mellem dine møbler.

Hyndeboks, bænke og sofa optager noget plads på altanen, fordi møblerne ikke bare lige rykkes rundt, når de først har fået en plads – særligt ikke hvis du vælger solseng eller loungemøbler til altanen.

Enhver altan kan rumme en altan parasol, altankasser og læsejl som fast inventar.

PRIKKEN OVER I'ET

Tilbehør til dit udeliv

Borde, stole, lyskæder, tæpper, skind og meget meget mere. På AltanLiv.dk finder du alt hvad du skal bruge til at indrette din altan.

Vil du vide mere om altaner og elevatorer

Vi prøver i så høj grad som muligt at skrive aktuelle og interessante artikler om altan- og elevatormarkedet samt om Altan.dk, når der skal noget, som vi mener kan være interessant for vores omverden. Her ser du et udsnit af disse artikler. Klik og læs flere.

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.