September i altanhaven

Vi har sagt farvel til sommeren, og byder nu efteråret velkommen med åbne arme.

Efteråret er lige om hjørnet, dagene bliver kortere og man begynder så småt at kunne høste sæsonens sidste frugter. Men bare fordi efteråret er på vej, betyder det ikke, at du ikke længere kan bruge din altan.

Der er masser af mulighed for at udnytte din altan, selvom det er blevet september. Vi har samlet et lille overblik over, hvad altanhaven byder på i september.

Hvad er status i din altanhave?

Det er nu ved at være tid til, at få et overblik over, hvad du egentlig har på altanen. Er der sommerblomster, som allerede skal smides ud, så gør det med det samme. Det giver nemlig plads i både altankasser og krukker til de klassiske efterårsblomster, som står flot helt indtil frosten for alvor rammer.

Det kan også være, at du har møbler, som trænger til en kærlig hånd eller måske helt skal skiftes ud.

Artiklen fortsættes under billederne…

5 Gøremål i altanhaven

  • Smid de døde planter ud
  • Rengør altanen
  • Oliering af træværk
  • Plant klassiske efterårsblomster
  • Hæng lyskæder op

Smid de døde planter ud

Mange sommerblomster synger på sidste vers og de fleste er måske allerede væk. Få dem af vejen, så hurtigt som muligt, det er nemlig noget så trist at se på en altan med døde og visne blomster. Det samme gælder resten af dine etårige planter. Er de triste at se på – skift dem ud. Længere nede har vi nogle forslag til, hvad du kan skifte dem ud med.

Husk også, at den gamle pottemuld skal smides ud. Den er næringsfattig og udpint.

Rengør altanen

Sommeren har nok sat sine spor, og din altan trænger måske til en grundig rengøring. Fej visne blade og faldne sommerbloster væk, fjern spindelvæv, puds vinduer, vask karmene og tør håndlisten af. 

Oliering af træværk

Når du nu alligevel har fået en lille oprydning og rengøring, kan du lige så godt få gjort altanen rigtig klar til efteråret og vinteren. Vi anbefaler, at du minimum to gange om året vasker og olierer træværket på din altan. Både for at din altan holder så længe som muligt, men også for at garantien på din altan gælder — hvis du altså har en Altan.dk-altan. Du finder en udførlig guide til oliering af træværket på din altan her.

Plant klassiske efterårsblomster

Med klassiske efterårsblomster som asters, lyng, alrunrod, krysantemum, pyntekål og hortensia, kan du holde din altan smuk og frodig et par måneder endnu. De egner sig nemlig alle til både lavere temperatur og mindre dagslys.

Hæng lyskæder op

Har du ikke haft ekstra lys på altanen henover sommeren, er det en idé at få det indkøbt og hængt op nu. Lyskæder, udendørs LED-lys og andet lys er med til at gøre din altan både hyggelig og mere brugbar, når dagene bliver kortere og kortere. Hos AltanLiv finder du lys, som er nøje udvalgt til altanen.

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.