Guide: Sådan vedligeholder du træværket på din altan med træolie

Om du er helt ny eller garvet altanejer, skal du huske at vedligeholde træværket på din altan. Træ er et levende materiale, og man kan derfor ikke forudsige præcis, hvordan træet vil arte sig. Men med vedligehold og oliebehandling kan du give træværket de bedste forudsætninger for lang levetid.

Vores trægulve og træhåndlister er lavet af bæredygtigt og certificeret hårdttræ.

Træet er utrolig hårdført, fordi det er meget olieholdigt, men alligevel anbefaler vi, at træet olieres umiddelbart efter monteringen af altanen og herefter minimum 2 gange om året. Derved mindskes risikoen for vindridser (små revner mellem årerne), samt at træet ”slår sig” – dvs. bukker som følge af udtørring. Når man starter tidligt med at oliere altanen og efterfølgende gentager processen to gange om året, fremhæver man også træets farve og glød. Derudover dækker Altan.dk’s garanti netop kun, hvis træværket olieres minimum to gange årligt.

Hvis du er så heldig at have en altan med meget sollys i løbet af dagen, kan du efter behov oliebehandle træet mere end to gange om året. Gør det gerne i det tidlige efterår, så træet er klar til regn og blæst, og om foråret før solen får magt, og før du sætter altanmøblerne ud.

Hvis du ikke olierer træet, skal du være opmærksom på, at træet vil blive bleget af solens ultraviolette stråler og få en grålig farve. Der kan opstå farveforskelle, når du stiller urtepotter og møbler på altanen, så det er en god idé at rykke rundt på tingene indimellem. Træværk i byen er desuden ekstra udsat. Foruden angreb fra forskellige typer af alger og svampe er byens os og smog også særlig hård for træet. Forureningen sætter sig i træet og risikoen for råd stiger, hvis du ikke rengør og behandler træet med jævne mellemrum.

Vi anbefaler denne træolie til altaner, som kan købes hos AltanLiv.

Olieringsguide: Trin for trin

Sådan sliber og olierer du hårdt træ.

Tag bestik af vejret, før du begynder at behandle din altan. Undgå at oliere på en varm sommerdag og i direkte solskin, da olien så vil tørre, inden den trænger ned i træet. Det må heller ikke regne, da træet ikke må udsættes for vand det første døgn efter olieringen.

Olieringskit fra AltanLiv

Brug et olieringskit

På altanliv.dk finder du, udover et stort udvalg af møbler og tilbehør til din altan, også et komplet olieringskit, der er sammensat netop til møbler og træværk på altanen.

Kittet indeholder:

  • 1 liter Olie
  • Et styk pensel til påføring
  • En fnugfri klud
  • Guide til oliering

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.