Altan.dk går ind på attraktivt renoveringsmarked

Danmarks største altanvirksomhed går ind på det professionelle renoveringsmarked og ser stort potentiale i samarbejdet med entreprenører på større projekter.

Det har gennem 25 år primært været ejer- og andelsboligforeninger med altandrømme, der har været Altan.dks målgruppe, men nu åbner altanvirksomheden op for professionelle kunder. Sorø-virksomheden går nye veje, da de ser et stort potentiale i at udnytte deres mangeårige erfaring og bistå store entreprenører, med de mere komplekse altanudskiftninger, som man forventer at se flere af på større renoveringsopgaver. Ifølge Altan.dks direktør har entreprenørerne behov for en mindre kompliceret proces og tidsplaner, der holder.

”Hele branchen ser et boom i renoveringsprojekter lige nu. Det er et marked i vækst, som samtidig mangler en strømlinet løsning for at få nye altaner på gamle bygninger. I dag skal entreprenørerne have 4-5 underleverandører for at få altaner på bygningen – med vores setup kan vi løse hele opgaven. Det gør processen mere strømlinet og med mindre fejlmarginer,” siger Casper Gorm Knudsen.

Vi blander os ikke i nybyg

Han understreger at de ikke vil byde ind på nybyg, da det er en langt lettere opgave for entreprenøren t løse. Men i renoveringsprojekter kan der let opstå skred i tidsplaner og proces, når murer, malere, statikere og andre fagfolk skal hyres ind enkeltvis. Allerede nu får altanvirksomheden positiv feedback og henvendelser fra nye kunder, der vil have tilbud på altaner.

Altan.dk har senest leveret og monteret 400 altaner på en ejendom i Skoleholdergaarden som del af et større renoveringsprojekt. Og der er et klart mål om at gøre det til en del af kerneforretningen på langt sigt.

”Det er vores ambition på sigt at indgå faste samarbejder med storentreprenører og udvikle spændende projekter sammen. Vi får lov til at bruge vores spidskompetencer, og entreprenørerne kan drage fordel af vores kompetencer, erfaringer og tempo,” siger Casper Gorm Knudsen.

Farlige altaner er udlejers ansvar

Renoveringsprojekterne bliver endnu mere aktuelle set i lyset af flere nye rapporter fra Teknologisk Institut, der viser, at der findes mellem 50.000 gamle og dermed usikre altaner på udlejningsejendomme i Danmark. Det er noget som ejendomsselskaber og udlejere i stigende grad bliver opmærksomme på – særligt fordi det i sidste ende er ejerens ansvar i tilfælde af nedstyrtning.  

”Skaderne er sjældent synlige, så det kan være svært at opdage. Derfor har vi også succes med at tilbyde eftersyn, hvor bæreevne og skader undersøges. Det er relevant for både foreninger og for de store ejendomsselskaber. Vi ser ofte, at skaderne er omfattende og altaner må skiftes ud. Mange af de gamle altaner er relativt små, og derfor attraktivt for beboerne at få nye og større altaner,” siger Casper Gorm Knudsen.

Foreningen A/B Skoleholdergaarden er i gang med et større renoveringsprojekt, som består af udskiftning af alle ejendommens vinduer samt nymontage af ca. 400 altaner, hvor Altan.dk er underentreprenør på en del af altanmontagen.

Altan.dk står for indspænding af de ben, som skal holde altanen.

Kontakt vedrørende presse

No results found.

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.