Altaner til etageejendomme

I løbet af de seneste 10-15 år, har altaner til etageejendomme været et af de varmeste emner, i de fleste større byer i Danmark og netop ordet “altan” er da også det absolut mest populære søgeord, når danskere søger på ny bolig. Men sådan har det ikke altid været.
Smukke betonaltaner på Hans Egedes Gade i København

Det kan være svært at forestille sig, men for 20 år siden, var altaner til etageejendomme ikke særligt populære – tværtimod undgik mange faktisk lejligheder med altaner fordi altanerne ofte var gamle og krævede meget vedligehold. Samtidig var altanerne ikke særlig store, da det ofte var de oprindelige altaner der sad på etageejendommene.

Dengang var der, ligesom der stadig er, en udfordring med mange gamle altaner, som trængte til altaneftersyn, vedligehold og udskiftning og da der samtidig ikke fandtes den samme trend i forhold til altanlivet, som der gør i dag, var lejligheder med altan bare ikke så populære som de er i dag.

Altaner til lejligheder sælger

Hvis du skal sælge din lejlighed, stiger chancerne betragteligt med en altan. Det er der ikke noget nyt i, men altanens popularitet er steget væsentligt de seneste år, viser tal fra Boliga.dk

”Altan” har i årevis været det mest benyttede ord, når vi søger bolig. I en oversigt som Boliga har lavet fra årene 2015 til 2019, har ”altan” næsten 3 gange så mange søgninger som nr. 2, ”havudsigt” og afstanden er kun blevet større. Nye tal viser nemlig, at afstanden mellem nr. 1 og 2 på top 10 listen, er øget med hele 22%.

Det kunne tyde på, at en altan kan være med til at styre udenom det dalende boligsalg og prisfald.

Om den øgede popularitet skyldes corona epidemien, hvor altanen, for mange mennesker, var tæt på den eneste måde at få frisk luft på, eller om det er på grund af den generelt øgede interesse for at hjælpe biodiversiteten i byerne og muligheden for at være (lidt) selvforsynende, er svært at sige.

Interessen for at få altaner til etageejendommen stiger fortsat

Det er ikke kun ved bolighandler, at interessen for altaner er stor. Der er nemlig fortsat stor interesse for lejlighedsbeboere, som ikke har altan, for at få altaner til deres etageejendom og det er der god grund til.

Foruden en forventelig udsigt til at værdien på lejligheden vil stige – ofte det samme som altanens pris – er der nemlig også mange andre fordele ved at tilføje en altan til sin lejlighed. For ældre eller gangbesværede mennesker, kan en altan betyde, at de får langt nemmere adgang til at komme udenfor.

Hvis en forening køber altaner til deres etageejendom, vil det, ifølge undersøgelser, ofte skabe bedre naboskaber ligesom det vil begrønne facaden med de små hængende haver.

Hvordan får vi altaner til lejligheden?

Rigtig mange danskere drømmer om mulighed for at kunne træde ud på sin egen altan – og med god grund. Altaner er nemlig med til at øge livskvaliteten i de store byer, hvor der ofte kan være langt mellem de grønne oaser. Men hvordan får man så nemmest en altan til lejligheden?

Hvis du går med en altandrøm i maven, bør du først og fremmest vende ideen med dine naboer. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at der også er andre i din forening som har samme drøm og der er gode penge at spare, hvis I bare er en håndfuld der går sammen om projektet. Det betyder ikke at det er umuligt at få altan, hvis du er den eneste der skal have altan, men det vil gøre projektet dyrere.

Når du har fundet ud af, om der er andre i foreningen der ønsker at være med i projektet, for eksempel på en generalforsamling, er det tid til at indhente tilbud. Nogle foreninger har tilknyttet rådgivere, som kan rådgive om hvilke entreprenører I bør få tilbud fra, mens andre ønsker at klare denne del selv. Et tilbud fra en altanleverandør bør altid være gratis og uforpligtende.

Hvad koster altaner til etageejendomme?

Der er mange ting som kan være afgørende for prisen på en (eller flere) altaner; antal, størrelse, materiale, ophængning metode osv., er nogle eksempler. Hvis du vælger at indhente tilbud fra flere leverandører, er det vigtigt at være opmærksom på, om der gives tilbud på det samme og om indholdet af tilbuddene er ens, når de skal sammenlignes – ellers kan det være svært at gennemskue hvilket tilbud der er bedst – og billigst.

Når tilbuddet er accepteret, er det kutyme i branchen, at leverandøren håndterer processen indtil de færdige altaner hænger på ejendommen. Hos Altan.dk har vi en proces der indeholder fem faste trin, som vi skal igennem sammen, men som Altan.dk håndterer. De fem procestrin hedder: Tilbud, projektering, produktion, montering og aflevering.

Drømmer I om altaner til ejendommen?

Hvis I har en drøm om altaner i jeres forening, er I meget velkommen til at kontakte os på kontakt@altan.dk og så vil vi finde en dato hvor vi kan mødes. Om det drejer sig om 100 altaner eller en enkelt, er ikke noget problem – Altan.dk håndterer nemlig, som et af de eneste.

Læs om nogle af vores facadealtaner

Der er ikke to altanprojekter der er ens og derfor er det vigtigt at kunne tilbyde forskellige altantyper, så man altid kan finde den rette altan, til det specifikke altanprojekt. I Altan.dk har vi udviklet flere forskellige altantyper, som du kan læse mere om her.

Aluminiumsaltaner

Søger du en designløsning, som har et mere industrielt look end stål, skal du vælge aluminium. A-serien er også en mere omkostningsbevidst løsning. Med andre ord er det en billig altan set i forhold til vores andre typer i hhv. stål og så de mere specialproducerede løsninger.

Stålaltaner

Ønsker du dig en klassisk og stilren altan, som holder i mange år? Så skal du vælge vores S-serie, som er den mest benyttede altantype i Danmark.

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.