Altaner i høj kurs – hvor meget er en altan egentlig værd?

Hvor meget er en altan egentlig værd? I følge den administrerende direktør og ejendomsmægler hos Base 1 er altaner meget mere værd end det, man betaler for dem. Få svar på, hvad han mener med dét herunder!

Lejligheder med altan er populære som aldrig før – og det er der mange årsager til. En forklaring er, at mange byboere gerne vil have deres eget personlige uderum. En anden forklaring er de ekstra kvadratmeter, som andelsboligen udvides med. Og så er der selvfølgelig værdistigningen på boligen. Vi har spurgt en ejendomsmægler om, hvad det egentlig er, der gør at altanerne er så meget værd for de boligsøgende.

Altaner er mere værd end de koster

”Altaner har rigtig stor værdi. Og altaner er meget mere værd end det, som man betaler for dem. Det handler om udbud og efterspørgsel – og altaner er i høj kurs,” fortæller Tony Robinson, som er adm. direktør og ejendomsmægler hos BASE 1.

“Størrelsen er en vigtig faktor. Jo større altanen er, jo mere eftertragtet er boligen,” tilføjer han. Udover størrelsen er altanerne også populære blandt de boligsøgende, hvis de er sydvestvendte eller hvis der er en god udsigt fra altanen – eksempelvis til noget grønt.

”Men vi oplever altså, at selv om det ikke er en stor altan, eller en altan, der er sydvestvendt, så betyder det meget bare dét, at der er en altan. Det er denne her herlighedsværdi, der spiller ind. For byboerne betyder det meget, at man kan åbne døren og få et lille uderum eller åndehul, hvor vasketøj eller en barnevogn eksempelvis kan placeres,” uddyber Tony Robinson. Han fortæller også, at det blandt de boligsøgende er en bred vifte af købere, der drømmer om altaner.

Mange drømmer om den perfekte hyggekrog med læ og sol på altanen

Udsigten er ikke ubetydelig for hvor meget altanen er værd

Stigende efterspørgsel på altaner

Det har i mange år været meget populært at få altaner opsat. 2017 lader allerede til at slå de forgående år i antallet af altaner, der bliver opsat. I indeværende regnskabsår har vi allerede solgt 1.451 altaner – og så er højsæsonen for altanhenvendelser slet ikke sat i gang endnu.

En ny altan koster typisk fra 100.000 kroner og op efter. Det varierer hvordan andelsboligforeninger finansierer altanerne. I nogle foreninger finansieres altanerne af en opsparing i foreningen, eller et lån, som foreningen optager – i andre finansieres de af de enkelte andelshavere, som optager individuelle lån. Lån som typisk betyder en stigning i boligafgiften på 500 kroner, når de får en altan. Altanernes værdi vil ved salg af andelsboligen enten afspejle sig i andelsboligforeningens andelskrone, eller de vil være en individuel forbedring, der tilskrives den enkelte andelsbolig.

Læs mere om vores forskellige typer af altaner her. 

INSPIRATION

Til nye udsigter, højt til loftet, udeliv, små pauser, blå timer og grønne fingre

Mød vores eksperter

Vil du vide mere om altaner, elevatorer eller noget helt andet om vores virksomhed, er du mere end velkommen til at tage fat i os

Niels Urban

Niels Urban

Salgsdirektør

Asbjørn Jensen

Asbjørn Jensen

Altankonsulent

Per Lunding Sørensen

Per Lunding Sørensen

Altankonsulent

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.