Store altaner, frisk luft og familietid

Julie og Mike Lindberg-Levin, Østerbro 4. sal

Detaljer

Hvem:
Julie (32), Senior QA Associate på Biogen og Mike (36), souschef i Danske Bank. Bor med deres tre børn Luca på 9 måneder, Emilie på 4 år og Isabell på 8 år.

Lejlighed:
Herskabslejlighed på 146 m2 på Østerbro i København. Her har parret boet i fem år – og altanerne fra Altan.dk har de haft i tre år.

Type:
Stålaltan S1. Gråt stålrækværk og -bund med samt hårdttræ håndliste og gulv

Størrelse:
1300 x 4130 mm

Frisk luft og familietid

I en elegant herskabslejlighed på Østerbro bor Julie og Mike Lindberg-Levin med deres tre børn. Parret drømte om mere lys og luft året rundt, hvilket de fik med nye altaner. 

Nu kan familien blandt andet lange bøffer til grillen eller varm kaffe ”over disken” til hinanden direkte fra køkkenet.

Julie med sønnen Luca på 9 mdr. Parret holder stilen ren og stram, men med plads til ting som har affektionsværdi

Julie og Mike er vilde med dansk design. Øjet falder da også hurtigt på klassikere som fx Lyngbyvasen og Kay Bojesens trædyr

Hvordan vil I beskrive stilen i hjemmet?

Vi kan godt lide, at lejligheden er minimalistisk indrettet og gerne med danske designere. Du kan kalde det koldt, stilrent og nogen vil måske sige, at vi bare køber alt, vi vil have. De ting, der pynter i vores hjem, har utrolig meget personlig værdi for os, og meget af det er noget, vi bruger lang tid på at spare op til. Derudover går vi op i at købe nogle ting, som vi kan sælge senere hen, når vi trænger til fornyelse. Intet ondt om Ikea – men vi sparer hellere op til at købe gode klassikere. Derudover holder vi rigtig meget af dansk design. Det er nærmest kun nogle lamper i stuen, som der ikke er noget dansk over. Ellers er det mærker som Hay, Fritz Hansen, B&O og Kay Bojesen, som vi oftest falder for.

Hvad har været vigtigt for jer i indretningen?

Det er vigtigt for os, at her ser pænt ud, og at indretningen er minimalistisk. Vi gemmer ofte ting væk i flotte kasser for at skabe et minimalistisk hjem. Vi er fx ikke til store bogreoler, hvor der er fyldt op med bøger og nips. Det samme har vi gjort på børnenes værelser, hvor vi har fundet en stor reol til at gemme tingene væk i. Når man pakker tingene lidt væk, så giver det luft til krop og sind.

Men vi tænker stadig på at gøre lejligheden hyggelig med personlige fund og billeder af børnene på væggen.

Meget af det nips, som vi har stående, er ikke noget, vi selv har købt. Til gengæld er det noget, som vi har modtaget i gave, og så har det mere betydning for os. Vi har bl.a. fået nogle ænder fra Kay Bojesen af min mormor.

"Men vi tænker stadig på at gøre lejligheden hyggelig med personlige fund og billeder af børnene på væggen."

- Mike Lindberg-Levin

Hvad er I inspireret af?

Vi kan godt lide at se boligprogrammer som ”Kender du typen” og ”Boligkøb i blinde”, hvor vi finder inspiration fra mange forskellige hjem. Ellers finder vi også ofte inspiration, når vi er ude hos venner og familie. Vi har bl.a. lige købt et billede malet af Julies niece, som hun havde hængende derhjemme. Det bliver hyggeligt, når det kommer til at hænge i vores stue og bringe masser af personlighed ind i rummet.

Hvilket rum holder I mest af?

Vi elsker soveværelset! Vi har en vandseng, og den er helt fantastisk at sove i. Derudover er vi rigtig glade for stuen, da den kan samle alle vores venner og familie, hvor vi kan have gode stunder sammen. Det har været vigtigt for os, at alle rummene bliver brugt, som de har været tiltænkt fra start. Det har meget betydning for os, at hele familien kan være samlet ét sted, og at der er plads til os alle.

Dog kunne vi godt bruge et ekstra værelse, men vi synes, det er ærgerligt at tage den store stue og bruge som værelse. Derfor har vi en plan om, at vi på sigt vil udvide lejligheden med loftrummet, hvor vi vil skabe et ekstra rum og muligvis en tagterrasse – det ville være så fedt.

Find alt til dit altanliv

På altanliv.dk kan du finde alt for sammenklappelige møbler og lækre tæpper og skind, til fine accessories fra bl.a. House Doctor

Hvad betyder jeres altan for jeres liv i byen?

Altanen betyder alt for os. Man kan åbne dørene, og så er man udenfor. Vi havde først tænkt os, at vi skulle have én altan, men da vores naboer annoncerede, at de skulle have to altaner, så blev vi inspirerede. Nu har vi en altan ud fra stuen og én ud fra soveværelset. Man kan sige, at det er vores have i miniformat. Det er så dejligt, at vores familie kan samles i solen, uden at vi skal forlade hjemmet – det giver en anden ro, når vi bare kan åbne dørene, og så er vi ude i den friske luft. Desuden er det så skønt, at vi kan lufte ordentligt ud. Når man har børn på 4. sal, tør man jo kun åbne de øverste vinduer, men nu kan alle døre og vinduer åbnes ud til altanen med ro i maven.

Hvordan og hvornår bruger I altanen?

Om sommeren finder vi liggestolene frem på altanen ved soveværelset. Der er sol fra morgen til ca. kl. 15 om eftermiddagen. Vi spiser frokost ude på altanen, og så får børnene et tæppe, hvor de kan sidde og spise frugt i solskinnet. Vi bruger mange timer sammen som familie på begge altaner. Hele året bruger vi altanen ved spisestuen til at tørre tøj på, når vejret er til det. Det er vigtigt for os, at altanen kan bruges året rundt, og at den ikke bare bliver brugt som ”skraldealtan” lige så snart, at sommersæsonen er overstået. Vi griller meget om sommeren på altanen ved spisestuen, hvor vi har lavet en ret sjov detalje med, at man lige kan lange maden ud gennem vinduet.

Hvordan har I indrettet den og hvorfor?

Indretningen er enkel og stilren – som resten af boligen. Om vinteren skal der stadig være fint ude på altanen, og vi har fundet et stort oliventræ, som vi synes passer godt til altanens rå look. Om sommeren kommer der blomster ude i krukkerne, og i år vil vi også gerne have en urtekasse – ligesom børnene hygger sig med jordbær i en stor krukke.

Hvad er jeres næste boligkøb til hjemmet?

Hay har en fin marmorbakke, som vi godt kunne bruge i køkkenet til at stille friske krydderurter og olivenolie på. Og så drømmer vi en dag om at kunne købe Koglen af Poul Henningsen.

Vi rådgiver dig og din forening til den rigtige altan

Vi har rigtig mange års erfaring med at rådgive, når den rigtige altantype skal findes. Der melder sig ofte mange spørgsmål, når en eller flere i boligforeningen kommer med forslaget om altaner. Vi kender svaret på dem alle.

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.