Jul på altanen — hos Nanna Brøndsted

Midt på Østerbro bor Nanna Brøndsted i en førstesalslejlighed med sine to børn. Hjemmet emmer af kreativitet og varme - hvilket også afspejler sig på altanen.

Detaljer

Hvem:
Nanna Brøndsted med sine to børn, Maximus på 16 år og Luna på 13 år.

Lejlighed:
120 m2 førstesalslejlighed på Østerbro

Type:
Frederiksberggrøn A1-aluminiumsaltan med gulv og håndliste i bæredygtigt hårdttræ. Forhøjet glasgalv i den ene ende af altanen.

Størrelse:
3990 x 1250 mm

Instagram:
@papirkalas

16/11/23

I en stor førstesalslejlighed på Østerbro, finder man et dørskilt med navnet, Nanna Brønsted. Nanna bor med sine to børn, Maximus på 16 år og Luna på 13 år. Hjemmet er fint indrettet med håndlavede kreationer, pynt og nips, og bærer tydeligt præg af, at Nanna driver sin egen forretning på Instagram under navnet @papirkalas, hvor hun bl.a. sælger fine papirrosetter til ophæng. Til daglig arbejder Nanna som institutkoordinator på Det Kongelige Akademi.

Fra hjemmets køkken er der udgang til den knap 5 kvm store altan, hvilket har givet køkkenet en helt anden karakter og følelse af rum.

Hvordan vil du beskrive stilen i dit hjem?

Min stil er lys og feminin med mange rosa detaljer og masser af vintage møbler. Jeg er glad for dansk møbeldesign og synes eksempelvis, at mit gamle Børge Mogens shakebord giver en god kontrast til alt det lyse og pyntede i hjemmet.

I spisestuen hos Nanna Brøndsted, papirkalas

Nannas klassiske spisebord giver en kontrast til alt det feminine og pyntede, der har en stor plads i hjemmet.

Nannas vitrineskab med alverdens pynt, nips og tingfinderting

Den gennemgående rosa farve finder du også inden i vitrineskabet, som har en central plads i spisestuen.

Hvad har været vigtigt for dig i indretningen?

At her er hyggeligt og rart at være. Jeg ville til tider godt bo mere enkelt og nordisk, men ender altid med at finde en fin lille vase eller et smukt glas, som der så skal findes plads til. Så det kommer jeg nok aldrig til.

Hvad er du inspireret af?

Jeg bliver inspireret af at se, hvordan andre folk indretter sig på blandt andet Instagram og i forskellige boligmagasiner, derudover bliver jeg inspireret af former og farvesammensætninger i kunst og arkitektur.

I dagligstuen/kreaværelset hos Nanna Brøndsted, papirkalas

I den ene halvdel af lejlighedens dagligstue finder man en kreativ kontorplads, som danner rammen for produktionen til Nannas Instagramalias; Papirkalas. 

Papirrosetter som julepynt, lavet af Nanna / papirkalas

Fine håndlavede papirrosetter, er Nannas kendetegn, når hun sælger pynt på Instagram.

Hvilket rum holder du mest af?

Efter vi har fået altanen elsker jeg mit køkken, selvom det er et lille rum. Det er helt fantastisk at kunne sidde derude med en kaffe og følge med i årstiderne der skifter, også når det er køligt og regner.

Hvad betyder din altan for dit liv i byen?

Det betyder utrolig meget, da jeg nu kan få en følelse af at komme ud, uden at skulle pakke alt muligt sammen og gøre det til en hel udflugt. Den giver også en følelse af at bo tættere på naturen, end det ellers har gjort her på 1. sal midt på Østerbro i København.

"Altanen giver også en følelse af at bo tættere på naturen."

- Nanna Brøndsted

Fra Nannas lille køkken er der udgang til den knap 5 kvm store altan, hvilket får køkkenet til at virke meget større.

Altanen er indrettet grønt med masser af altankasser og krukker, der giver en følelse af, at være tættere på naturen – også nu, hvor den er fint pyntet op til jul.

Hvornår og hvordan bruger du din altan?

Jeg bruger den så meget! I efteråret og vinteren mest til at have en grøn udsigt med små juletræer og juleroser, men fra maj bruger vi den til de små pauser og til at spise vores måltider derude.

Mine børn er ved at være store og sover derfor ret længe, så jeg hele sidste sommer har jeg nydt at kunne starte dagen derude alene med en kop kaffe.

Hvordan har du indrettet altanen og hvorfor?

Jeg har kun haft altanen i et år og er derfor stadig i proces omkring indretningen, men jeg har prioriteret et lille bord, så vi alle tre kan spise derude.

Jeg overvejer, om vi skal gøre plads til en bænk derude, så der også er mulighed for eksempelvis at ligge ned og læse en bog.

Ellers har jeg forsøgt at få så mange grønne planter derud som overhoved muligt, og jeg har af samme grund valgt at hænge en masse plantekasser på rækværket, så det virkeligt bliver et grønt uderum.

Hvad er dit næste boligkøb til hjemmet?

Min entré/gang trænger til en opgradering. Jeg drømmer om at sætte noget smukt tapet op og få lavet klassiske høje paneler.

Nannas altan er fint pyntet op til jul med masser af grønt gran og lys i både dekorationer og til ophæng.

Nannas altan er fint pyntet op til jul med masser af grønt gran og lys i både dekorationer og til ophæng.

Fra Nannas soveværelse er der udsigt til den grønne altan.

Mere inspiration

Kontakt vores eksperter, hvis du vil vide mere

Går I og overvejer at få altaner i andelsforeningen eller ejerforeningen? Altan.dk kommer ud til jer og mødes dér, hvor I bor. 

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.