Fransk bistrostemning og forårsfornemmelser på Amager

På grønne Amager er den 27-årige Freja for nyligt flyttet ind i sin 67 m² lejlighed på 2. sal. Lejligheden har selvfølgelig en altan - faktisk en stor én på knap 6 m².

Detaljer

Hvem:
Freja Prom Colin, 27 år, Caféansvarlig hos Café August B, Det Kongelige Teater

Lejlighed:
67 m2 andensalslejlighed på Amager

Type:
Frederiksberggrøn A1-aluminiumsaltan med gulv og håndliste i bæredygtigt hårdttræ

Størrelse:
3960 x 1500 mm

På grønne Amager er den 27-årige Freja for nyligt flyttet ind i sin 63 m² lejlighed på 2. sal. Lejligheden har selvfølgelig en altan – faktisk en stor én på knap 6 m².

Freja arbejder som Caféansvarlig hos Café August B på Det Kongelige Teater, og hun har trukket lidt af den hyggelige caféstemning med hjem på altanen, hvor der er plads til både varm morgente og nærvær med familie og venner.

En del af Frejas familie stammer fra Frankrig, og det franske islæt er til at spotte hist og her, både inde i lejligheden og ude på altanen, hvor man både kan opleve stemningen af fransk landidyl og byens caféstemning.

Hvordan vil du beskrive stilen i dit hjem?

Jeg vil sige at den er glad og farverig men samtidig harmonisk. Jeg er meget glad for at få noget natur ind i mit hjem. De fleste af mine ting er enten arvestykker eller noget min familie har lavet, om det så er porcelænet eller spisebordet. Så på den måde er der også en historie til de fleste ting jeg ejer, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

Hvad har været vigtigt for dig i indretningen?

Det vigtigste for mig i indretningen er, at jeg kan komme ind i mit hjem og føle en ro. Jeg har altid været glad for farver og har aldrig kunne holde mig fra dem, så jeg prøver at få så mange farver ind i mit hjem som muligt, uden at de bliver for overvældende.

Det er ikke længe siden, at jeg er flyttet ind i lejligheden her, så der er stadig meget arbejde i forhold til indretningen, og jeg er stadig i gang med at prøve flere ting af. For mig handler det også meget om lysindfaldet, og hvordan lyset kommer ind i min bolig, og på baggrund af det kan ting eller møbler fungere bedre eller dårligere end forventet. Det er en løbende proces, som også skal igennem de fire årstider, for at jeg kan få et helhedsbillede. Lad mig sige det sådan der er mange ting som er blevet malet eller kommet på loftet, siden jeg er flyttet ind.

Hvad er du inspireret af?

Åh, hvad er jeg ikke inspireret af! Jeg er meget inspireret af kunst, brugen af farver i et maleri, f.eks. hvor der bliver brugt farver, jeg ikke umiddelbart selv ville kombinere. Elsker malerier med lysindfald, da jeg også selv elsker at se hvordan lyset falder ind i min egen lejlighed.

Freja har malet sit køkken i en lys lavendel, først som en joke, men nu elsker hun det.

Køkkenvinduet vender ud mod altanen og kan derfor bruges som et lille serveringsvindue.

Hvilket rum holder du mest af?

Det skifter faktisk en del! Både ud fra, om jeg synes, at jeg har fået noget nyt til at fungere rigtig godt i et rum, og ellers skifter det også fra hvilket tidspunkt på dagen det er, i forhold til hvor solen er i lejligheden. Jeg bliver draget af solen og lyset. Så om morgenen er det værelset, køkkenet og altanen, og når det bliver eftermiddagen så er det stuen.

Men jeg er ret vild med, at jeg har malet mit køkken i en lys lavendel, også fordi at det startede lidt som en joke, at jeg ville male det i den farve — men nu har jeg gjort det, og jeg elsker det!

Hvad betyder din altan for dit liv i byen?

Næsten alle de steder jeg har boet i København, har jeg haft en altan, så nu kan jeg på ingen måde forestille mig at bo i byen uden en altan. Specielt, når det ikke er muligt at have en have, så kan jeg stadig få lov til at have min egen lille oase — forhåbentligt fyldt med sommerblomster lige om lidt.

"... så nu kan jeg på ingen måde forestille mig at bo i byen uden en altan."

- Freja Prom Colin

Frejas hjem byder på masser af arvestykker og møbler, som er lavet af familiemedlemmer — blandt andet skamlen her, som er lavet af Frejas bedstefar.

Der er fransk bistrostemning på altanen med den smukke flettede bænk.

Hvornår og hvordan bruger du din altan?

Jeg er så heldig at have morgensol på min altan, så jeg kan bare åbne døren, sætte mig ud og drikke min morgente — og starte dagen på en rolig måde.

Men jeg er også glad for at bruge den, når solen ikke er der. Jeg sidder ofte derude om aftenen med venner og familie, med min aftensmad eller med et glas vin.

Hvordan har du indrettet altanen og hvorfor?

Altanen skal både være hyggelig og brugbar. Min fars familie kommer fra Frankrig og jeg synes, at den franske fortorvs-café-stil kan noget fantastisk. Jeg har derfor forsøgt mig med lidt ala det med den flettede bænk og den stribede parasol.

Udover venner og familie skal der også være plads til grønt liv på altanen, når jeg bare er der alene. Jeg har forsøgt mig med en del forspiring og frø i krukker og altankasser, og jeg er meget spændt på at se, hvad det bliver til!

Hvad er dit næste boligkøb til hjemmet?

Klart noget mere til altanen. Nu er det jo sommertid, så jeg er mere inspireret til at få noget nyt til min altan fremfor til inden i lejligheden.

Jeg ved ikke helt, hvad det skal være endnu, måske en ny og større krukke til mit figentræ. Det er efterhånden stort og kunne godt trænge til en ompotning i en større krukke.

Det næste køb til inde i lejligheden bliver nok en ny loftlampe til soveværelset.

Mere inspiration

Kontakt vores eksperter, hvis du vil vide mere

Går I og overvejer at få altaner i andelsforeningen eller ejerforeningen? Altan.dk kommer ud til jer og mødes dér, hvor I bor. 

Niels Urban

Niels Urban

Salgsdirektør

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.