Når æstetik og funktion går hånd i hånd

I 2019 flyttede Michael Dansk ind i den 150 kvm store herskabslejlighed midt på Nørrebro - med altan. Siden har stedet undergået en større forvandling, hvor vægge er blevet rykket, et køkken i varme farver er spiret frem og lejlighedens lofter er blevet dyppet i markante farver, der giver stedet en helt særlig karakter.

Detaljer

Hvem:
Michael Dansk, 34 år, selvstændig kreativ konsulent

Lejlighed:
150 m2 herskabslejlighed på Nørrebro

Type:
Grafitgrå A1-aluminiumsaltan med gulv og håndliste i bæredygtigt hårdttræ

Størrelse:
3500 x 1500 mm

Instagram:
@michaeldansk

På travle Nørrebro bor den 34-årige Michael Dansk i en stor og smuk herskabslejlighed, som siden 2019, hvor han flyttede ind, har undergået en større forvandling.

Michael arbejder som selvstændig kreativ konsulent, hvor han vejleder kunst- og designvirksomheder omkring strategi, kreative projekter og kommunikation. Samtidig driver han pop-up galleriet à mon avis, der udstiller dansk samtidskunst i skiftende rammer.

Michael samler også selv på kunst, og på sin Instagram-profil @michaeldansk deler han ud af sin passion for netop kunst, design og farverigt interiør. Lejligheden på Nørrebro fylder også en del på profilen, efter Michael flyttede ind i den 150 kvm store herskabslejlighed på i 2019. Siden har stedet undergået en større forvandling, hvor vægge er blevet rykket, et køkken i varme farver er spiret frem og lejlighedens lofter er blevet dyppet i markante farver, der giver stedet en helt særlig karakter.

Hvordan vil du beskrive stilen i dit hjem?

Måske farverig funktionalisme – jeg forsøger hele tiden at balancere enkelt, funktionelt design og min interesse for unikke genstande, kunst og farverige detaljer. På den måde bliver hjemmet nok ret eklektisk, og udvikler sig konstant, i takt med, at der flytter nye fund ind. Jeg er helt klart lidt af en ting-finder, og det bærer hjemmet præg af. Samtidig har jeg også hang til et stramt, mere arkitektonisk udtryk, så de to sider af mig er i konstant dialog med hinanden

Fra det store og åbne køkken er der udgang til lejlighedens hyggelige altan.

Hvad har været vigtigt for dig i indretningen?

Det vigtigste for mig er, at æstetik og funktion går hånd i hånd. Jeg oplever ofte, at man går på kompromis med det ene eller det andet, og det synes jeg er en skam.

Med afsæt i funktion, mener jeg, at man altid kan skabe en stemning, der også er visuelt stimulerende. Og så synes jeg, at det er vigtigt, at indretningen fortæller lidt om, hvem der bor i hjemmet. For mig bliver det kedeligt og upersonligt, når alle hjem ligner hinanden eller følger de samme trends slavisk. Så heller give plads til noget, der ikke er smart, men til gengæld helt personligt.

Hvad er du inspireret af?

Nærmest alt! Rejser, gåture, sociale medier, udstillinger oplevelser og andre mennesker. En hovedkilde, jeg altid vender tilbage til, er helt klart kunst. Den pirrer og rykker ved opfattelser, og så giver den mig også ofte helt konkret inspiration til nye, kreative projekter.

Michaels hund er også en fast del af indretningen og følger med overalt.

Michael forsøger hele tiden at balancere enkelt, funktionelt design og hans interesse for unikke genstande, kunst og farverige detaljer.

Hvilket rum holder du mest af?

Det må være køkkenet, der har en helt særlig balance af varme nuancer, som omfavner en året rundt. Det er lidt som om solen altid skinner i det rum. Og så er der jo en lille periode i sommermånederne, hvor køkkenet smelter sammen med altanen, hvor døren altid står åben, og der summer med hyggelige lyde fra gården

Hvad betyder din altan for dit liv i byen?

Den betyder overraskende meget. Altanen ligger ud til en rigtig hyggelig gård, så man har lyst til at sidde på sin altan og mærke byen og livet i nabolaget. Og så tilføjer altanen jo et helt ekstra rum til lejligheden, der om sommeren danner ramme om middage og morgenkaffe, ja faktisk har den også ageret soveværelse under nogle virkelig varme nætter.

Om vinteren bliver den et mere praktisk uderum, hvor der opbevares drikkevarer og der kan drikkes en kop the i den kolde aftenluft. Året rundt er den bare helt genial på alle de tidspunkter, hvor man ikke lige kan overskue at gå hele vejen ned på gaden og den nærmeste park for at få lidt udeliv.

"...man har lyst til at sidde på sin altan og mærke byen og livet i nabolaget."

- Michael Dansk

Hvordan har du indrettet altanen og hvorfor?

Indretningen er opstået ret organisk. Jeg havde et gammelt fransk cafébord med mig, som jeg købte, før jeg overhovedet havde en altan, og så viste det sig, at der lige præcis var plads til en lille udesofa på altanen, hvilket er helt genialt og perfekt til at sove lur udenfor.

Resten af elementerne har været naturlige tilføjelser: et læhegn bag sofaen giver en lidt mere privat følelse, franske cafestole matcher det gamle bord, og selvfølgelig plantekasser og krukker, der giver et mere levende udtryk. Jeg synes det er fedt, at tænkte lidt utraditionelt med uderum – at tilføje et lille gulvtæppe eller en sofa til uderummet skaber virkelig en hyggelig stemning, og i dag kan man få mange ting, der er skabt til at klare udelivet

Hvad er dit næste boligkøb til hjemmet?

Jeg drømmer om at få snedkereret en indbygget sofa i den lille TV-stue, så man virkelig kan flyde ud, se film og måske den også kan agere gæsteseng. En simpel konstruktion, der nok skal have en madras i noget flot tekstil, der vil give møblet udtryk og karakter.

Farver, former og masser af liv er det, der fylder på altanen.

Sofaen i enden af altanen lægger op til masser af afslapning på altanen.

Mere inspiration

Kontakt vores eksperter, hvis du vil vide mere

Går I og overvejer at få altaner i andelsforeningen eller ejerforeningen? Altan.dk kommer ud til jer og mødes dér, hvor I bor. 

Niels Urban

Niels Urban

Salgsdirektør

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.