Altandør

Når du drømmer om altan, skal du tage stilling til mange ting og en af de ting, som er umulig at komme udenom, er en altandør. I det følgende, vil vi komme ind på nogle af de vigtige overvejelser du skal gøre dig, inden du vælger altandør. Hvor stor den kan blive, hvordan den kan se ud og meget mere.

Vælg den rigtige altandør

Når man skal have altan, er det meget normalt at man primært tænker på selve altanen. Hvordan skal rækværket se ud, hvor stor kan altanen blive og skal vi have trægulv. Men det er vigtigt også at gøre sig overvejelser omkring altandøren. Nogle valg vil være defineret af byggetilladelsen og derfor være givet på forhånd – for eksempel farven samt bredden og højden på altandøren – størrelsen vil nemlig oftest blive afgjort af det eksisterende vindueshul, som døren skal erstatte. Ud fra størrelsen på døren, vil det også blive afgjort hvor mange fag altandøren skal bestå af, ligesom der ofte vil være en retningslinje for, om der skal være små vinduer over selve dørfaget eller om dørglasset skal gå helt til top. Til gengæld vil det være muligt at vælge, om din dør kun skal kunne åbne ét fag, begge fag eller ligefrem være en foldedør som kan slås helt til side. Foldedøren er dejlig – særligt i de tilfælde hvor dørhullet er bredt og døren har 3 fag eller mere. Når døren er foldet til side, vil det virkelig føles som om, at inde og ude flyder sammen. Foldedøren er samtidig oftest den dyreste af de mange altandøre, man kan vælge imellem.

Skal altandøren åbne ind eller ud?

En ting som er vigtig at tænke på, når du skal tage beslutninger omkring din dør, er hvorvidt den skal åbne indad eller udad. Mange kan være tilbøjelige til at vælge udadgående døre, fordi den så ikke fylder inde i lejligheden. Nogle kommuner tillader også kun udadgående altandøre (eksempelvis Frederiksberg kommune). Hvis du vælger en altandør der åbner udad, skal du være opmærksom på, at dørene oftest kun kan åbne 90 grader og dermed vil det åbne dørfag fylde lidt ude på altanen, når altandøren er åben. Hvis du får en altan som er forskudt i forhold til døren, gør det ikke helt så meget, hvis døren åbner op imod gavlrækvæket.  Hvis du derimod vælger at lade døren åbne indad, vil den, i de fleste tilfælde, kunne stå op ad lysningen, når den er åben. På den måde vil den være til minimal gene inde i stuen, køkkenet, soveværelset eller hvor du har udgang fra, og den vil ikke tage plads ude på altanen.

De sidste detaljer er som regel dem, der gør hele forskellen for dig som altanejer. Derfor varetager vi parallelt med altanmontagen en række arbejdsopgaver, der har til formål at sikre en elegant overgang mellem bolig og altan. Vi sikrer, at alle overgange ser pæne ud, og at alt er i orden. Indvendige afslutninger omhandler reparation af overgangen mellem det gamle gulv i din lejlighed og den nye altandør samt genetablering af sider (lysninger).

Vi kan desuden tilbyde at udføre malerarbejdet i forbindelse med den sidste finish på ethvert altanprojekt, når vores montører har lagt sidste hånd på gulv og lysning. Dette arbejde planlægges også internt.

HVILKEN ALTANDØR SKAL DU VÆLGE?

Altandør

Er du i tvivl, så tag endelig fat i os for råd og vejledning.

Husk at børnesikre din altandør

Få ting er mere spændende for små børn, end de ting de ikke må. Så når mor eller far har sagt, at de ikke må gå ud på altanen, hvis mor eller far ikke er der, vil det formentlig trække i de mindste at gøre netop dette. Det er derfor vigtigt at få sat børnesikring på altandøren, som vil gøre det langt sværere for børn at åbne en lukket altandør. Hvis du vil udnytte den fantastiske mulighed for udluftning, som en altandør giver, bør du desuden sørge for at sætte en stormkrog så højt, at de kære små ikke kan nå den. Også her kan du med fordel vælge en af de typer, som ikke er helt nemme at åbne.

Du skal vedligeholde din altandør

Ligesom det er med så meget andet, som bliver brugt flittigt, så skal altandøren også vedligeholdes. Der er ikke noget mere irriterende at høre på, end døre der knirker – og det gælder også en altandør. Det er vel de færreste, der gider at ligge i sengen og høre den der knirken, når din bedre halvdel skal ud på altanen og have sin obligatoriske morgenkaffe. For hvad er bedre end en morgenkaffe på altanen? Hvis du vil undgå at blive vækket af en knirkende altandør, skal du derfor smøre hængslerne i ny og næ.

Der kan desuden nemt komme små hakker og ridser i karm og ramme, når du for eksempel skal bære møbler ind og ud, eller når den store weber grill endelig er blevet leveret. I tilfælde af, at der kommer et hak som slår malingen af, er det vigtigt at du får overmalet afskalningen hurtigst muligt. I værste tilfælde kan der gå råd i træet, hvis det ikke er beskyttet af malingen (efter mange år) eller mere maling kan begynde at skalle af, hvis der komme vand ind under malingen og frosten sætter ind.

Når vi afleverer din altan, vil vi samtidig aflevere en lille bøtte maling, som du kan bruge til at pletmale. Skulle bøtten være blevet væk, kan du altid kontakte os og så vil vi kunne oplyse dig om farvekoden på netop din dør – eller altanværn.

Altandøren - vejen til det gode liv

En altandør er mere end bare en dør. Det er nemlig den dør, der giver adgang til lidt mere livskvalitet i byen. Det er den dør du kan åbne, hvis du vil bringe lidt mere af byen ind i din lejlighed, hvis du vil lufte ekstra meget ud eller som betyder, at du nemt og bekvemt kan gå ud i det fri med din aftensmad – uden at skulle hele vejen ned ad trapperne først.


Med en ny stor altandør, får du ca. dobbelt så meget glas som du tidligere havde, da der var vinduer i stedet. Det betyder med andre ord, at du får langt mere lys ind i din lejlighed, lige så snart din altandør er monteret.

Udvalget af altandøre er mange og det handler om at finde den rette til dit rum.

Vælg en altandør der åbner indad eller udad

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.