Taglejlighed med udsigt over byens tage

Tine Sørensen, Østerbro 4. sal

Detaljer

Hvem:
Tine Sørensen, underviser og er bestyrelsesmedlem i bygningens andelsboligforening.

Lejlighed:
Tine bor i en 69 kvadratmeter taglejlighed på Østerbro i København.

Type:
Aluminiumsaltan model A1. Gråt tremmerækværk og håndliste samt gulv i hårdttræ.

Størrelse:
1500 x 4600 mm

New Yorker stemning på toppen af København

Tine Sørensen har en helt unik udsigt fra sin altan til byens smukke tage. Her er der tid til ro og hygge i den bløde sofa – og det harmonerer perfekt med resten af indretningen i den feminine lejlighed på toppen af København.

Til daglig er jeg meget aktiv på mit arbejde såvel som i mit privatliv. Derfor er det essentielt for mig, at min lejlighed fungerer som mit eget personlige ”safe space”, hvor jeg kan finde ro og velvære.

Med Tine's landlige ophav, er det afgørende at kunne komme udenfor i byen, samtidig med, at hun kan føle sig privat - modsat oplevelsen i byens offentlige rum

Det er vigtigt for Tine, at hendes lejlighed føles tryg og rolig at komme hjem i, efter en travl dag

Hvordan vil du beskrive stilen i dit hjem?

Jeg har faktisk aldrig taget et bevidst valg eller gået i en bestemt retning, når det kommer til stilen i mit hjem. Det er kommet stille og roligt hen ad vejen, men som det hele ser ud nu, ville jeg nok karakterisere stilen som nordisk minimalisme blandet med et strejf af kontrastfarver.

Hvad har været vigtigt for dig i indretningen?

Til daglig er jeg meget aktiv på mit arbejde såvel som i mit privatliv. Derfor er det essentielt for mig, at min lejlighed fungerer som mit eget personlige ”safe space”, hvor jeg kan finde ro og velvære. Jeg har indrettet den enkelt, funktionelt og hyggeligt med masser af lys og varme, så jeg føler mig helt tilpas.

Jeg er ikke typen, der bruger hele min opsparing på indretningen. Der er selvfølgelig mange designmøbler, som jeg ville elske at eje, men jeg prioriterer det simpelthen ikke. Den økonomiske frihed er vigtigere for mig. Jeg vil hellere bruge mine penge på en dejlig rejse eller noget selvforkælelse i hverdagen.

Med lejligheden beliggende helt oppe under taget og dermed udgang til den øverste altan, er der altid udsigt til blå himmel og masser af sol (når den er fremme)

"Jeg bor desuden på den øverste etage i ejendommen, så det er utrolig befriende at have altanen, så jeg nemt kan bevæge mig udenfor."

- Tine Sørensen

Hvad er du inspireret af?

Jeg bliver i høj grad inspireret af de omgivelser, jeg befinder mig i – om jeg er hjemme hos en veninde eller ude i verden. Men jeg får også en hel del inspiration fra internettet. På min Pinterest har jeg for tiden en masse ”pins” med idéer til indretningen af min altan – uanset årstid.

Hvilket rum holder du mest af?

Når vejret er til det, er det helt sikkert min altan, jeg holder mest af. For mig er den et rum på lige fod med resten af min lejlighed. Jeg holder også meget af min stue, da det er det største rum i lejligheden, og det er dér, jeg bruger det meste af min tid.

Hvad betyder din altan for dit liv i byen?

Jeg kommer oprindeligt fra en lille by i Sønderjylland ved navn Toftlund, hvor jeg har været vant til en stor og afskærmet baghave. Derfor har følelsen af at kunne være udenfor og samtidig have privatliv været svær for mig at finde i København – her deler vi jo ofte uderummene i form af parker og f.eks. en fælles gård. Det har selvfølgelig sin charme, men jeg har brug for at kunne trække mig tilbage uden at gå på kompromis med den friske luft og udelivet generelt.

Jeg bor desuden på den øverste etage i ejendommen, så det er utrolig befriende at have altanen, så jeg nemt kan bevæge mig udenfor.

Find alt til dit altanliv

På altanliv.dk kan du finde alt for sammenklappelige møbler og lækre tæpper og skind, til fine accessories fra bl.a. House Doctor

Hvordan og hvornår bruger du altanen?

Som sagt fungerer altanen som et ekstra rum for mig, og den er en naturlig forlængelse af lejligheden. Jeg elsker at tilbringe min tid på altanen med en god bog og en kop kaffe eller i sociale sammenhænge. Det er helt sikkert mit fortrukne sted at koble af.

Sidste år var jeg igennem et behandlingsforløb, og det var en rigtig hård periode i mit liv – og med den fantastiske sommer blev altanen mit yndlingssted at befinde mig. Det var der, jeg fik min energi tilbage efter de barske dage. Den gav mig mulighed for at mærke varmen, uden at skulle forholde mig til mennesker omkring mig. 

Hvordan har du indrettet den og hvorfor?

I vinterkulden går jeg op i, at indretningen kan nydes fra vinduet i mit køkken og soveværelse, der vender ud mod altanen. Det giver en rigtig hyggelig og skøn stemning at kigge ud på de enkelte planter og fine lyskæder – og på den måde føler jeg stadig, at det er en del af lejligheden, selvom det er koldt.

Jeg er ikke den fødte gartner, men om sommeren nyder jeg at dyrke krydderurter og blomster i små potter. Det er bare den bedste følelse at kunne hente egne tomater og krydderurter fra altanen – det er min egen lille minihave.

Mit yndlingsspot på altanen er helt klart min sofa med alle puderne og et blødt tæppe. Jeg kalder det mit loungehjørne, og jeg får altid en følelse af at være i New York, når jeg sidder blandt de smukke røde tagsten og med udsigten udover gården.

Hvad er dit næste boligkøb til hjemmet?

Jeg vil rigtig gerne eje et nyt cafésæt i træ til altanen, så den kan stå knivskapt til sommer.

Tine's yndlingsspot på altanen er loungesofaen. Med bløde puder og varme tæpper, kan hun bruge altanen året rundt

Når Tine kigger ud af kvistvinduet, får hun ofte følelsen af at være i New York. De smukke røde teglsten og udsigten til gården giver storbyfølelsen

Vi rådgiver dig og din forening til den rigtige altan

Vi har rigtig mange års erfaring med at rådgive, når den rigtige altantype skal findes. Der melder sig ofte mange spørgsmål, når en eller flere i boligforeningen kommer med forslaget om altaner. Vi kender svaret på dem alle.

Mere inspiration

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.