Professionelt altaneftersyn

Som Danmarks største altanvirksomhed, har vi opsat mange tusinde altaner. Vi kender til den absolutte nødvendighed af opmærksomhed på bygningers bæreevne, materialers levetid og i det hele taget den eksisterende altans beskaffenhed.

Som reglerne er lige nu, er det op til ejerne/ejeren selv, at sikre, at altanerne er i forsvarlig stand. Men ifølge Jørgen Nielsen, som er Professor på Build på Aalborg Universitet og ekspert i bærende konstruktioner, viser erfaringer, at det ikke altid bliver efterlevet. Jørgen Nielsen opfordrer således ejere af bygninger, som er opført fra slutningen af 1800-tallet til 1950’erne, til at få foretaget et altaneftersyn af en professionel.

Denne opfordring bakker Altan.dk op, da altaner fra den tid ofte vil have passeret deres forventede levetid og samtidig kan det være svært, for lægfolk, at inspicere eventuelle skader, fordi de ofte vil optræde inde i murværket, i de indstøbte jernprofiler.

Vi betaler tilstandsrapporten

Qua vores samarbejde, omkring altaneftersyn, med NIRAS A/S, har vi nu mulighed for at formidle kontakten til et af Danmarks absolut største ingeniørfirmaer. NIRAS vil, som den uvildige ekspert, udføre selve eftersynet og efterfølgende komme med en handlingsplan. Hvis deres konklusion bliver, at altanerne bør skiftes til nye – eller at de eksisterende skal renoveres – står det jer herefter frit for at vælge en leverandør til dette.

Det er dog klart, at vi meget gerne vil udføre udskiftningen eller renoveringen af jeres eksisterende altaner og skulle I vælge os, tilbyder vi at betale for den rapport, som I har fået udarbejdet af NIRAS.

For os er det vigtigt, at man gør det man er god til. Vi er rigtig gode til alt omkring altaner – ansøgningsprocessen, designet og selvfølgelig hele konstruktions- og monteringsfasen. Vi er en altanvirksomhed. Ikke en ingeniørvirksomhed. Derfor skal vi ikke regne på din altan’s levetid. Det vil ikke være troværdigt at gøre med den ene hånd, for så efterfølgende, at ville sælge jer nye altaner med den anden.

Uanset om I vælger Altan.dk eller en anden leverandør, bør I altid lade en uvildig ekspert udføre jeres altaneftersyn. Derfor har vi indgået dette samarbejde med lige præcis NIRAS, som er internationalt anerkendte og eksperter på området. Det er din garanti for, at alt bliver gennemført så korrekt og professionelt som overhovedet muligt.

Ifølge undersøgelser, udført af Teknologisk Institut, findes der omkring 100.000 betonaltaner i Danmark, som er mere end 50 år gamle og dermed har overskredet deres forventede levetid. I samarbejde med ingeniørvirksomheden NIRAS, tilbyder vi altaneftersyn med henblik på at vurdere gamle altaners levetid. Et altaneftersyn kan give ro i maven.

Forsikringen dækker ikke nødvendigvis hvis altanen styrter ned

BEDRE BOLIGER nr. 4 / 2021
Misligholdte altaner kan koste dyrt

Det er indlysende, at hensynet for beboernes sikkerhed må være den altoverskyggende motivation, for, at have styr på din altans bæreevne. Men det kan altså også have store økonomiske konsekvenser, hvis altaner styrter ned og påfører enten person- eller materiel skade. Der er nemlig stor risiko for, at forsikringen ikke dækker, når gamle beton altaner falder ned – heller ikke selvom altanen er nævnt i forsikringen.

Tine Aaby fra Forsikring og Pension uddyber nærmere i GI’s nyhedsblad BEDRE BOLIGER nr. 4 / 2021: “Man har begrebet pludselighed, hvor både årsagen til skaden og virkningen skal være pludselig. Det skyldes, at forsikringsselskaberne ikke ønsker at dække skader, som opstår pga. forsømmelser og manglende vedligeholdelse. Og langsom tæring over årtier i et jern er ikke pludseligt. Selvom det er skjult.”

Gamle altaner bør afspærres

I nyhedsbladet kan du desuden læse hvorfor Jørgen Nielsen, som er bygningsingeniør og forsker ved BUILD på Aalborgs Universitet, anbefaler, at altaner på ejendomme, som ikke har fået udført et altaneftersyn indenfor de seneste 30 år, bør afspærres. Han mener simpelthen, at de potentielle konsekvenser er for store, til, at de gamle altaner bør benyttes og dermed belastes.

 

Læs BEDRE BOLIGER nr. 4 / 2021

På GI.dk kan du bladre i magasinet Bedre Bolig og læse hele artiklen med Tine Aabye og Jørgen Nielsen.

Kontakt vores eksperter

Hvis du vil vide mere om altaneftersyn eller ønsker en besigtigelse, er du mere end velkommen til at kontakte vores eksperter

Niels Urban

Salgschef

+45 41 37 18 22
nu@altan.dk

Dan Metzdorff

Afdelingsleder (vest)

+45 51 17 86 03
dm@altan.dk

Mads Christensen

Produktionschef

28 13 75 52
mc@altan.dk

Vi benytter cookies til at forbedre vores side og din oplevelse. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Kontakt os