Grøntsager på altanen hjemme hos Marie Steenberger

Purløg, persille, mynte, tomater, ærter, tallerkensmækker – det er bare noget af det, som Marie Steenberger lige nu har på sin spiselige altan.

Altanen, hvor alt skal kunne spises

Marie Steenberger har fået monteres 3 altaner af Altan.dk, og den eneste østvendte altan, har Marie besluttet, skal være “den spiselige altan”. Altanen er udstyret med både drivhus til tomater, altankasser til de hårdfør krydderurter og alverdens krukker til blandt andet ærter og spiselige blomster.

 

OBS! Husk, at krukker altid bør stå på krukkefødder, for at undgå vandansamlinger på din altan, som kan give permanente mærker. Dette gælder både betonaltaner og altaner med trægulv. Du kan eventuelt flytte rundt på din altaninventar ofte, for at forbygge slemme afmærkninger.

Altanen er udstyret med både drivhus til tomater, altankasser til de hårdfør krydderurter og alverdens krukker til blandt andet ærter og spiselige blomster.

Maries ærter trives godt med sol hele morgenen og formiddagen, og med begrænset vind, når de står på altangulvet, langs facaden.

"Altanen er dog stadig min morgenaltan, hvor jeg kan nyde solen inden dagen rigtigt kalder,"

- Marie Steenberger, ekspert i sundhedspsykologi og ejer af Madmentoruddannelsen.dk

Når man får altan, kan man tit have en masse idéer og forestillinger om, hvordan altanen skal indrettes og benyttes, men det er ikke altid, at disse forestillinger hænger sammen med realiteterne.

“Jeg troede, at jeg skulle have den spiselige altan ud mod gaden, hvor der var mest sol. Men drivhus skal helst placeres i skygge/sol, ellers bliver planterne svedet helt af i varmen. Og siden solen i gården først forsvinder klokken 13, kunne jeg faktisk godt plante krydderurter, ærter og andet spiseligt på altanen ud mod gården, så de får den helt naturlige skygge og solpause hver dag. Altanen er dog stadig min morgenaltan, hvor jeg kan nyde solen inden dagen rigtigt kalder. Nu er den også blevet den spiselige altan og her, hvor jeg eksperimenterer med end masse forskellige stauder og blomster,” fortæller Marie.

FLERE BILLEDER

Den spiselige altan

Om Marie Steenberger

Marie Steenberger, ekspert i sundhedspsykologi, er uddannet i human ernæring fra Suhrs Seminarium (Metropol) og University of Bedfordshire, UK. Hun er desuden direktør og ejer af Madmentoruddannelsen, som er en uddannelse i sundhedspsykologi.

Om altanprojektet

Marie Steenbergers tre altaner er en del af vores store projekt på Strandboulevarden. Projektet består af i alt 144 ens smukke betonaltaner. Altanerne er med elegante hvide stålrækværk, der står godt til den enkle facade med hvide altandøre og vinduer.

De nyindsatte altandøre er de smarte foldedøre fra Lacuna of Denmark, som gør det muligt at åbne altanen helt op, hvilket giver nye indretningsmuligheder på både altanen og i rummet, som støder op til altanen.

Du kan læse mere om altanprojektet og vores samarbejde med Marie i artiklen her.

Indrettet Altan.dk-altan med møbler fra AltanLiv

INSPIRATION

Mangler du inspiration til det gode altanliv?

AltanLiv er en del af Altan.dk, og et livsstil- og inspirationsunivers for altaner, bestående af både en online webshop og showrooms i København og Aarhus. I webshoppen finder du altanmøbler og -tilbehør, som alt sammen designet til at gøre dit altanliv en tand sødere.

På AltanLiv’s blog finder du masser af inspiration til urban gardening, indretning af din – store eller lille – altan, tips og tricks til det gode altanliv, opskrifter på en masse lækkert, som kan nydes på altanen og meget mere.

Læs mere om altanprojektet og samarbejdet med Marie Steenberger

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.