Hvad koster en altan? Læs om hvad der afgør altanprisen her

Der er mange ting, der er afgørende for prisen på en altan, og prisen kan derfor variere meget. Vi har i denne artikel samlet de vigtigste faktorer, som har betydning for den endelige pris på en altan, så du får et overblik over, hvad du skal have med i din beregning. Til slut kommer vi også med en cirkapris på en standardaltan inklusiv alt lige fra projektering til færdig altan.

Jo flere altaner, jo billigere pris

Jo flere I er, der skal have lavet altaner, jo flere er I om at dele omkostningerne til altanerne, og det betyder, at prisen på den enkelte altan bliver lavere. Når et altanprojekt skal gennemføres, er der en række udgifter, som er fælles. Det drejer sig for eksempel om tegninger, beregninger, parkering, arbejdsplatform, etablering af byggeplads, evt. hejs, rådgiver/administrator og en række andre udgifter, som skal betales, uanset om der er tale om en enkelt eller 50 altaner. Derfor er det altid en økonomisk fordel for alle at få så mange fra foreningen med i projektet som muligt.

Til gården eller gaden?

Altaner kan leveres i flere forskellige materialer, hvilket også har indvirkning på prisen. Oftest produceres altaner, der monteres på gadesiden i stål eller beton, imens altaner til gården oftest produceres i stål eller aluminium. I den forbindelse er det vigtigt at huske på, at stål er dyrere end aluminium.

Derudover kan placeringen have indvirkning på altanens størrelse, hvilket igen har betydning for prisen.

Altantypen påvirker prisen

Altaner på den øverste etage koster typisk mere end på de lavere etager, fordi der er andre og mere omfattende krav til ophængning på den øverste etage. Tagaltaner vil oftest være dyrere end facadealtaner på grund af flere og mere komplicerede bygningsarbejder i taget. Kort fortalt tager det længere tid at lave en tagaltan end en facadealtan.

Den billigste altantype er en fransk altan. Prisen på en fransk altan er lavere, fordi denne type er nemmere at montere, den kræver ikke de samme tilladelser, og så der skal selvsagt heller ikke bruges lige så mange materialer (såsom stål eller aluminium) som ved en større altan.

Se vores forskellige typer af altaner her. 

Dørvalg er vigtigt

Valget af altandør er en vigtig del af ethvert altanprojekt, og det bør indgå i dine overvejelser allerede tidligt i processen. Det er naturligt, at du som kommende altankunde primært fokuserer på selve altanen, herunder materialerne, udseendet, placering og ikke mindst størrelsen, men døren er næsten lige så vigtig at gøre sig grundige overvejelser omkring.

Bredden på døren er fast og defineres på baggrund af bredden på det eksisterende vindue, men derudover skal du vælge, om døren skal åbne ind eller ud, om vinduerne over døren skal være topstyrede, hvilket materiale døren skal laves i osv. Altan.dk kan selvfølgelig rådgive dig i processen, men der er også nogle praktiske og ikke mindst visuelle valg, som kun du kan træffe.

Tilvalg

Træhåndliste, trægulv, lakeret rækværk eller bundramme – når du køber en altan, skal du tage stilling til en række tilvalgsmuligheder, der giver din nye altan den sidste finish, og disse tilvalg vil i sidste ende påvirke prisen. Når du handler med Altan.dk, har du desuden mulighed for at tilkøbe altanmøbler og andet altantilbehør til din altan. Det kan du gøre via vores webshop www.altan-liv.dk, hvor du foruden møbler og tilbehør kan finde inspiration og gode råd til dit altanliv.

Altan.dk altanhåndliste

Træhåndlisten er med til at give prikken over i'et på din færdige altan

Kan vi komme til?

Når vi skal i gang med at montere altanerne, skal vi have plads til at etablere vores byggeplads. Vi forsøger generelt at fylde så lidt som overhovedet muligt, men det kan ikke undgås, at vi kommer til at fylde en smule og måske endda være til gene ind imellem. Ofte stiller vi vores materialecontainere og skurvogn på gaden foran jeres ejendom, men hvis vi skal montere altanerne i gården, er det nødvendigt, at vi kan få en arbejdsplatform og vores materialer ind i gården. I langt de fleste tilfælde kan arbejdsplatformen køres gennem en port ind til gården, men i de tilfælde, hvor det ikke er muligt, skal platformen hejses ind i gården over taget med en speciel mobilkran. Denne del vil også påvirke prisen på altanen, da det vil være en del af byggepladsetableringen og altså en fællesomkostning.

Pris på en altan

Og hvad koster en altan så? Som du kan se, kommer det an på rigtig mange forskellige ting, og derfor findes der ikke ét svar på det spørgsmål. Alligevel lovede vi i starten af artiklen at komme med et bud på prisen på en standardaltan, og det holder vi selvfølgelig.

En standardaltan på 1,3 x 3 meter med en 2-fagsdør koster typisk omkring 160.000 kr. inkl. moms, hvis projektet indeholder mere end 10 altaner. Hvis projektet er under 10 altaner, vil altanens pris typisk være højere, da der er færre til at dække standardomkostningerne. En enkelt standard facadealtan på en eksisterende etageejendom koster ca. 380.000 kr. inkl. moms.

Der er altså meget at spare, hvis du kan samle dine naboer om altanprojektet, for på den måde er I flere om at dele fællesomkostningerne, og dermed falder prisen på den enkelte altan også.

Når vi snakker altanpriser hos Altan.dk, inkluderer prisen hele processen fra første besigtigelse og tilbud – som i øvrigt er gratis og uforpligtende – til den færdige altan hænger på jeres facade. Det betyder, at vi varetager alt ansøgningsarbejde hos kommunen, vi sørger for de rette ingeniørberegninger, og vi producerer selvfølgelig din altan og monterer den med vores egne montører.

Udover ovenstående skal du være forberedt på, at der kan forekomme ekstra udgifter til for eksempel kommunal sagsbehandling, egen rådgiver/administrator, VVS-arbejde i forbindelse med flytning af eksisterende radiatorer under vindue og efterfølgende malerarbejde. Vi kan tilbyde at tage VVS- og malerarbejdet med i entreprisen, hvilket ligeledes vil blive udført af vores egne VVS’ere og malere. På den måde slipper du for at skulle koordinere dette arbejde med selve altanmontagen.

Er du interesseret i at vide mere om, hvad et altanprojekt vil koste i jeres ejendom, er du velkommen til at kontakte os.

Mød vores eksperter

Vil du vide mere om altaner, elevatorer eller noget helt andet om vores virksomhed, er du mere end velkommen til at tage fat i os

Per Lunding Sørensen

Per Lunding Sørensen

Altankonsulent

INSPIRATION

Til nye udsigter, højt til loftet, udeliv, små pauser, blå timer og grønne fingre

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.