Hvilken type altanejer er du?

Altaner findes både små og store, samt i forskellige former og til forskellige formål. Vi bruger alle vores altan forskelligt, og så alligevel ikke. Når vi ser alle de glade altanejere rundt omkring – og hvordan de bruger deres altan – er der alligevel fire typer, som går igen. Vi har forsøgt at definere dem. Den haveglade, den sociale, den familie og den klassiske/simple. Er du en af dem?

Er du den haveglade, der har blomster og planter i fokus? Eller den sociale, der elsker at have gæster på altanen til alverdens arrangementer? Måske du bare gerne vil hygge på altanen med familien og god plads til børnene? Eller er du den helt klassiske og simple altanejer med teaktræsmøbler, en hvid parasol og et par enkelte altankasser? Find ud af det herunder.

Den haveglade

Er du den haveglade altanejer, er din altan højst sandsynligt dit blomsterparadis, og det er planterne, der er i fokus på altanen. Altankasserne og krukkerne bugner med smukke blomster, grønne planter og friske krydderurter, og du vil hellere klemme et par krukker mere ind på altanen, end at have plads til at have gæster på den.

Din altan vrimler med insekter fra sommerfugle og brumbasser til mariehøns og edderkopper – og de får lov, for de er en del af naturen og er med til blandt andet at bestøve dit frugttræ.

Din altan er grøn næsten året rundt, og du formår at nusse rundt derude på selv de koldeste vinterdage for at gøre den hyggelig – for dine planters skyld, selvfølgelig.

Blomsterparadis
BGreen Vigga Altankasse
Rustik brun / 60 cm
Lauvring Straight Krukke
Brun / H29 cm
Frodig, grøn altan

Den sociale

Hvis du er den sociale altanejer, er altanen til for at blive brugt – sammen med venner, familie og alle andre, der har lyst til at komme med ud på altanen til en frokost, kop kaffe eller sommerdrink.

Din altan er indrettet med så mange siddepladser, som muligt, og gerne med multifunktionelle møbler for at få plads til både gæster og opbevaring. Du har også fået plads til en altangrill på rækværket, så der kan laves lækker mad til dine gæster.

Altanen er samlingspunktet i lejligheden, nærmest året rundt. For når efteråret og vinteren rammer, indbyder altanen til hygge og samvær med lys i forskellige afskygninger, puder, tæpper og måske en altanvarmer eller to til at holde varmen på.

Morsø Balcone
El Grill

Ib Laursen Saftdispenser med mønster
3,5 L

Grill på altanen

Den familievenlige

Hvis du er den familievenlige altanejer, er det familien og børnene, der er i fokus. Du er vild med DIY-projekter til altanen – gerne noget, som gavner hele familien.

Der er plads til både vandleg, snackspisning og filmaftener om sommeren med en madras på altangulvet. Det gør ikke noget, at der roder lidt, og at det ikke er alle planter, som har det lige godt. Til gengæld er der smukke håndmalede krukker, ukurante havehynder, masser af farver og liv, og plads til nærvær med dem, du holder allermest af. Lige som du godt kan lide det.

Børn på altanen
Liewood Leonore Badebassin
Garden green / Sandy / Dove Blue 80 cm

Hazel vandkande
Whale blue

Børn på altanen

Den klassiske/simple

Hvis du er den klassiske/simple altanejer, bruger du garanteret din altan til friske forårsmorgener og lune sommeraftener. Du lufter gerne dyner, tørrer tøj og arbejder hjemmefra på den – og om vinteren bruger du altanen som et ekstra køleskab.

Din altan er simpelt og klassisk indrettet med et altanbord, en stol eller to og en hyndeboks, som også kan bruges som bænk. Du holder dig til de klassiske teaktræsmøbler og ensfarvede hynder. Der har måske også sneget sig en krukke eller to ind, med nogle planter, som ikke kræver alt for meget for at stå pæne året rundt.

Altanbord med varme
Teak / Ø70 cm

Cinas opbevaringsbænk
Teak / Længde: 90 cm

INSPIRATION

Til nye udsigter, højt til loftet, udeliv, små pauser, blå timer og grønne fingre

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.