Altaner uden for storbyen: Kobberhuset i Ringsted

“Det pudsige er jo, at jeg som barn selv boede i ejendommen med mine forældre og jeg har altid syntes, at det var en flot ejendom. Det er jo en af byens markante ejendomme – så det var meget spændende for os, da vi fik mulighed for at købe den af familien Hermansen tilbage i 90’erne,” fortæller Ole Nielsen.
Altaner på Kobberhuset i Ringsted

Kobberhuset

På hjørnet af Tinggade og Jyllandsgade i Ringsted finder du en lidt anderledes bygning, Kobberhuset. Bygningens øverste etage er udsmykket med en smuk kobberfacade, og deraf navnet.

I midten af 90’erne købte Printz Ejendomme bygningen, og det var helt specielt for direktøren, Ole Nielsen, da han som barn selv boede i en af lejlighederne med sine forældre.

Altaner på Kobberhuset i Ringsted
Altaner på Kobberhuset i Ringsted

"Det vi har fået nu, er nogle lette altaner, med lyse bunde og flotte farver, som vi synes passer rigtig godt til bygningen."

- Ole Nielsen, Direktør hos Printz Ejendomme

Bygningen består i dag af 14 lejelejligheder og 2 butikker, som gennem de seneste 25 år er blevet løbende renoveret med nye badeværelser og køkkener, efterhånden som der er kommet nye lejere til. Der mangler kun at blive renoveret få lejligheder nu, men det bliver de løbende.

Ole Nilsen fortæller fortsat, at “da vi stod i en situation, hvor altanerne begyndte at være nedslidte, henvendte vi os blandt andre til Altan.dk og tog et møde med dem. Vi havde en god dialog og fik lavet et projekt, hvor altanerne blev halvanden kvadratmeter større, og det betyder altså, at vi nu har fået nogle altaner, som beboerne kan bruge til noget.

Derudover ser han det som en kæmpe fordel, når man har beboelseslejligheder, at beboerne har muligheden for at komme ud og derfor er altaner virkelig et vigtigt element. De eksisterende altaner var væsenligt mindre end de nyetablerede, som er stålaltaner med håndlister i bæredygtigt hårdttræ, og med en størrelse på 2,10 meter i bredden og 1,10 meter i dybden.

Altaner på Kobberhuset i Ringsted

Der er altid en altan, der passer til din ejendom. At få en altan fra Altan.dk er som at få et nyt individuelt møbel – direkte tilpasset til ejendommen. Samtidig er vores altaner ofte en investering i forøget livskvalitet, når du forlænger din bolig ud i det fri.

Da vi blev enige med Ringsted Kommune om, hvordan altanerne skulle se ud, var alle meget tilfredse med det resultat, der er kommet ud af det. Jeg synes, at de passer utroligt godt til bygningen. De gamle altaner var nogle små tunge betonaltaner, som efter vores mening ikke pyntede særlig godt på bygningen. Det, vi har fået nu, er nogle lette altaner, med lyse bunde og flotte farver, som vi synes passer rigtig godt til bygningen, og nu har vi så netop bestilt læsejl til de lejere, som ønsker at have læsejl, og der har vi også bestilt en lys farve – vi er sikre på, at det bliver en markant bygning, når vi får lavet det helt færdigt,” uddyber Ole Nielsen.

Altaner på Kobberhuset i Ringsted
Altaner på Kobberhuset i Ringsted

Der er efterhånden ingen tvivl om, at lejligheder med altan er meget populære på både leje- og ejermarkedet. Det kan Ole Nielsen også mærke på de ansøgniger, de får ind fra potentielle lejere. Han ser det også som et vigtigt element, når de fremadrettet skal købe beboelsesejendomme, at der allerede er altaner – eller at der er mulighed for, at der kan etableres altaner.

Vi kan mærke på de ansøgninger, vi får om lejligheder, hvor meget det betyder for folk, at der er altaner, gårdhaver eller andre steder, hvor man kan komme ud. Så det at have en altan, er helt klart et plus for en lejlighed – og når vi ser på de ejendomme, som vi vil købe fremover, vil vi meget gerne finde ejendomme, hvor der i forvejen er altaner. Det giver nogle andre muligheder, og folk ønsker at kunne komme ud og sidde en sommeraften,” afslutter han med et smil.

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.