Altanen er mange penge værd

Lejligheder med altan bliver solgt hurtigere og til en højere pris. Det vurderer mæglerkæden Home, som må siges at have mange års erfaring med at sælge lejligheder og prissætte dem korrekt.

I artiklen fra 2014 som Finans.dk bragte kan du læse mere om årsagerne til, hvorfor en altan trækker prisen på lejligheden op.

Glæden ved at have et rum at opholde sig, når solen skinner, er gratis, hvis man vælger at investere pengene i at knytte en altan til sin lejlighed.

Beregninger fra ejendomsmæglerkæde Home viser, at udgifterne til en altan stort set tjener sig selv hjem, fordi den i gennemsnit løfter lejlighedens værdi med 91.000 kr.”  Skriver Jannik Brinch

Altanen giver kortere liggetid og højere salgspris

Lejligheder med altan er mere populære end lejligheder, der ikke har en altan tilknyttet. Ifølge mæglerne fra Home bliver bylejligheder med altan solgt på færre dage, til en højere pris og med et lavere afslag end tilsvarende lejligheder i byen, som ikke kan bryste sig af at have altan.

Hvornår kan altanen betale sig?

Vi kan konstatere, at lejligheder med altan sælger hurtigere og til en højere pris, og at altanen i gennemsnit hæver salgsprisen med 91.000 kroner. For at kunne vurdere, om det kan betale sig at få en altan i din boligforening, er det relevant at vide, hvor meget en ny altan koster i planlægning, produktion og montering.

I nyheden her har vi skrevet mere om, hvor meget en altan koster, og hvilke forhold, der kan påvirke prisen på en altan. Eksempelvis afhænger prisen blandt andet af, hvor mange interesserede beboere, der får altaner på samme tid.

Typisk kan man sige, at en altan på 1,5 meter x 3 meter koster fra 125.000 kroner og opefter. Der er også eksempler på, at det kan gøres billigere. Det er altså tæt på, at altanprisen og den øgede salgspris går lige op. Især hvis du bor i en lejlighed, hvor salgsprisen stiger mere end de 91.000 kroner.

Jo større lejlighed jo bedre investering

I en artikel i Finans.dk kan du læse, at de 91.000 kroner i merpris er beregnet ud fra en øget kvadratmeterpris på 1.162 kroner og en gennemsnitsstørrelse lejlighed på 78 kvadratmeter. Bor du i en lejlighed på 100 kvadratmeter kan du altså forvente en øget salgspris på 116.000 kroner i gennemsnit. Jo større lejlighed du bor i, jo bedre vil altanen kunne betale sig.

Overvejer du snart at flytte ud af lejligheden? Så kan det være en ide at spørge din mægler, hvor meget lejlighedens salgspris vil stige, hvis du investerer i en altan, inden du rykker videre.

Regner du med at blive boende i nogle år, hvor du selv vil have god glæde af altanens fordele? Så må du gøre op med dig selv, hvor meget altanens fordele vil betyde for din daglige glæde ved at blive boende. Ét er om investeringen kan betale sig direkte i kroner og ører. Noget andet er, hvor stor glæde du kan få ved at sidde udenfor i solen og nyde altanen hele sommerhalvåret flere år ude i fremtiden.

INSPIRATION

Til nye udsigter, højt til loftet, udeliv, små pauser, blå timer og grønne fingre

Mød vores eksperter

Vil du vide mere om altaner, elevatorer eller noget helt andet om vores virksomhed, er du mere end velkommen til at tage fat i os

Niels Urban

Niels Urban

Salgsdirektør

Asbjørn Jensen

Asbjørn Jensen

Altankonsulent

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.