Den rolige krukkehave på Vesterbro

Lasse Overgaard på 38 år, lærer på en privatskole i København

Detaljer

Hvem:
Lasse Overgaard er lærer på en privat skole i København

Lejlighed:
Lasse bor i en 45 kvadratmeter lejlighed på Vesterbro i København.

Type:
Aluminiumsaltan model A1. Sort tremmerækværk og håndliste samt gulv i hårdttræ.

Størrelse:
1400 x 4000 mm

Altanro på livlige Vesterbro

Efter flere eksperimenterende perioder er Lasse Overgaards altan et bevis på hans evige tilbagevenden til den enkle indretning for at afbalancere et støjfyldt arbejdsliv. I den lille lejlighed på Vesterbro kan han nyde en stille stund og samle tankerne.

Altanen betyder rigtig meget for mig og min lejlighed. Jeg har eksperimenteret med altanen i forskellige faser. Jeg har både haft det klassiske sæt med altanbord og stole, men jeg har også afprøvet højbede.

Altanen med direkte udgang fra køkkenet, har åbnet hele lejligheden op og giver lys året rundt

Lasse's have sprudler af liv og farver - det er svært ikke at føle sig godt tilpas på den lille oase mit på Vesterbro

Hvordan vil du beskrive stilen i dit hjem?

Den er relativt minimalistisk. På mit arbejde er der meget larm og mange indtryk i løbet af dagen, så det er vigtigt for mig, at der er ro både visuelt og støjmæssigt, når jeg kommer hjem til min lejlighed. Jeg har haft nogle perioder, hvor jeg har afprøvet nogle kraftigere farver, men hver gang har jeg droppet det og er altid vendt tilbage til det minimalistiske igen.

Hvad har været vigtigt for dig i indretningen?

Roen er meget vigtig. Både fysisk og mentalt. Derudover skal tingene have en funktion. Man kan nemt komme til at gemme på mange ting. For nylig har jeg fx ryddet op i mine bøger, for jeg er nødt til at begrænse mig på de kvadratmeter, jeg har. Derfor synes jeg også, at Konmari-metoden er interessant, fordi man når ind til, hvad det vigtigste er for en, når det kommer til tøj og forskellige ting og sager. Jeg trives med at bo småt, og jeg drømmer ikke om et kæmpemæssigt hus.

Hvad er du inspireret af?

Jeg læser mange boligblade, og jeg elsker boligprogrammer. Instagram bruger jeg også. Det er fedt, når både professionelle og amatører lægger inspirerende indhold op. Jeg får også inspiration på storbyrejser, hvor jeg er begyndt at gå efter at bo på lidt anderledes æstetiske hoteller. Så der er nogle bestemte fokuspunkter, jeg holder fast i som fx den skandinaviske minimalisme.

Lasse elsker den "grønne væg" som understøtter den organiske indretning på altanen

"Det betyder meget, at altandøren står åben og jeg kan høre byen"

- Lasse Overgaard

Hvilket rum holde du mest af?

Jeg elsker mit soveværelse. Jeg har ikke noget tv, så jeg ser ting på min computer og forbereder mig til mine timer. Det er generelt bare hyggeligt at være der. Det er en misforståelse, at minimalisme skal være hvidt. I stedet bruger jeg forskellige teksturer og materialer til at bløde det stive og mørke op og skabe noget hyggeligt på den måde. Jeg synes ikke, man skal være bange for at eksperimentere.

Find alt til dit altanliv

På altanliv.dk kan du finde alt for sammenklappelige møbler og lækre tæpper og skind, til fine accessories fra bl.a. House Doctor

Hvad betyder din altan for dit liv i byen?

Den betyder rigtig meget. Jeg har eksperimenteret med altanen i forskellige faser. Jeg har både haft det klassiske sæt med altanbord og –stole, men jeg har også afprøvet højbede. Lige nu trives jeg enormt godt med en lille krukkehave og min bænk. Det betyder meget, at altandøren står åben og jeg kan høre byen. Nogle gange bruger jeg den bare til at trække lidt luft, høre musik, tale i telefon eller nusse om planterne.

Hvordan og hvornår bruger du altanen?

Der er sol fra klokken 9 til 14, så jeg bruger den ofte til at blive varmet igennem af den første morgensol i weekenderne. Ellers sidder jeg selvfølgelig derude på de varme sommeraftner. Fra køkkenet er altanen hele tiden synlig, og det kan jeg godt lide, for Vesterbro kan godt være lidt grå at kigge på i baggården.

Hvordan har du indrettet den og hvorfor?

Jeg har forskellige planter og blomster, bl.a. syrener, pelagonier, sommerfuglebuske, æbletræ og figentræ. Det er vigtigt, at det er nogen, der kan holde i flere år og blomstrer på forskellige tidspunkter af året. Både mine naboer og mine gæster roser mig tit for min flotte altan, så det er selvfølgelig enormt tilfredsstillende. Jeg er ikke typen, der griller eller holder stor middag derude. Jeg tager måske bare lige en tallerken mad med derud på bænken. Der behøver ikke være så mange aktiviteter på min altan. Det skal bare være et sted, hvor jeg kan samle tankerne.

Hvad er dit næste boligkøb til hjemmet?

Mit køkken er et byfornyelseskøkken fra 1990’erne, og det er gammelt og slidt. Det må gerne få en større omgang, så det kan blive mere funktionelt.

Lasse spirer selv de flotte planter og blomster, som hurtigt vokser sig store på den solrige altan

De grønne fingre har Lasse fået fra sin mor

Vi rådgiver dig og din forening til den rigtige altan

Vi har rigtig mange års erfaring med at rådgive, når den rigtige altantype skal findes – særligt altaner i København. Der melder sig ofte mange spørgsmål, når en eller flere i boligforeningen kommer med forslaget om altaner. Vi kender svaret på dem alle.

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.