Blomsterparadiset på første sal

Midt i København nyder Klaus Møller tilværelsen i sin lejlighed, som er indrettet enkelt og funktionelt. Den nyerhvervede altan ser han som en naturlig forlængelse af lejligheden – og den skaber rum for afslapning og ro.

Detaljer

Hvem:
Klaus Møller på 56 år, selvstændig sang- og stemmecoach.

Lejlighed:
Klaus bor på sjette år i en lejlighed på 81 kvadratmeter i København K.

Type:
Betongulv. Sort metalrækværk. Altanen er designet specielt, så den matcher opgangens eksisterende altaner.

Størrelse:
1250×2600 mm

Altanen blev en grøn forlængelse af soveværelset

Det vigtigste for Klaus er funktionalitet, når han skal indrette sig. Derfor har Klaus heller ikke planer om at investere i altanbord og -stole lige med det samme. Stolene kan man jo tage med fra stuen.

Altanen ”sidder på” mit soveværelset, som i virkeligheden er et ret stort rum, som jeg førhen kun har brugt til at sove i. Men da jeg så pludselig fik en altan på, så ændrede hele rummet karakter.

Klaus har besluttet sig for, at alt i hans lejlighed skal have en funktion. "I reolen skal der være bør og ved spisebordet skal man spise" som han siger

Klaus havde ikke haft sin altan særlig længe, da vi besøgte ham. Han er derfor stadig igang med at finde ud ag, præcis hvordan den skal indrettes

Hvordan vil du beskrive stilen i dit hjem?

Jeg vil beskrive den som minimalistisk og casual. Det er ikke noget, jeg går voldsomt meget op i, men jeg kan godt lide, at der er pænt -og at der ikke er ting, der ligger og flyder overalt. I virkeligheden har jeg været sådan en person, som har haft tonsvis af bøger, cd’er osv., og det har jeg ryddet fuldstændig ud i, så nu har jeg kun de fagbøger, som jeg ikke har kunnet skifte ud med noget andet. Jeg har heller ikke noget tv mere, for hvis jeg skal se noget, så ser jeg det på min iPad. Så alle de ting, der forstyrrer lidt, har jeg prøvet at tage ud. Det handler hele tiden om, at det skal være enkelt.

Hvad har været vigtigt for dig i indretningen?

Det er helt klart funktionalitet, der er vigtigst. Tingene skal have en funktion og ikke bare være der for pyntens skyld. Reolen skal indeholde bøger, og spisebordet skal man spise ved. Så der ikke er alt for mange muligheder for at gøre forskellige ting, andet end hvad møblernes reelle funktion egentlig er.

Hvad er du inspireret af?

Jeg kan rigtig godt lide at tjekke blogs ud, der handler om bolig og indretning. Og Instagram også for den sags skyld. Det er fordi, jeg gerne vil følge med i, hvad der sker inden for boligindretning. Hvis jeg står med et nyt rum, hvor jeg tænker: ”Hvad skal jeg gøre?, der kan blogs pege mig i en retning. Når jeg køber noget nyt, så køber jeg noget ordentligt, og det er altid noget, jeg på en eller anden måde er blevet inspireret af. Sidste sommer købte jeg en Auping-seng, og den fandt jeg ved at undersøge, hvad andre mennesker har, og om den har fået gode anmeldelser.

I sit professionelle virke er Klaus selvstændig sang- og stemmecoach

"... da jeg så pludselig fik en altan på, så ændrede hele rummet karakter"

- Klaus Møller

Hvilket rum holder du mest af?

Altanen ”sidder på” mit soveværelset, som i virkeligheden er et ret stort rum, som jeg førhen kun har brugt  til at sove i. Men da jeg så pludselig fik en altan på, så ændrede hele rummet karakter. Der er kommet meget mere lys ind, så nu er det i mit sove- og arbejdsværelse – og det rum, jeg opholder mig allermest i.

Jeg bor på en meget trafikeret gade, og det her med, at jeg nu kan rykke over til den anden side af lejligheden og arbejde, hvor der er helt stille og roligt, det betyder utrolig meget.

Find alt til dit altanliv

På altanliv.dk kan du finde alt for sammenklappelige møbler og lækre tæpper og skind, til fine accessories fra bl.a. House Doctor

Hvad betyder din altan for dit liv i byen?

Jeg bor jo inde midt i byen, hvor der i virkeligheden ikke er så meget grønt. Man er nødt til at bevæge sig lidt væk for at finde det. Men med altanen kan jeg pludselig åbne op og være udenfor – uden at bevæge mig ud af min lejlighed, og det har allerede betydet meget. Nu hvor det er ved at blive sommer, så glæder jeg mig bare endnu mere til det. Det her med at man kan tage sin morgenkaffe med ud, og man behøver ikke have været i bad, før man går udenfor.

Hvordan og hvornår bruger du altanen?

Hvis jeg er hjemme, så er det meget om morgenen, jeg bruger den, ved at gå ud sætte mig på en stol og drikke min morgenkaffe. Solen rammer min altan mellem klokken 11 og 15, så hvis jeg arbejder hjemme, så tager jeg også min frokost med derud og nyder det gode vejr. Da jeg fik den, synes jeg, den så lidt død ud. Så fandt jeg Greenify, som havde nogle planter, der kunne holde sig hele året, så allerede på det tidspunkt var der noget grønt. Det har også betydet, at jeg i løbet af foråret har kunnet fylde mere og mere op med blomster og krydderurter osv. derude.

Hvordan har du indrettet den og hvorfor?

Jeg har været virkelig i tvivl om, hvad jeg skulle have på altanen i forhold til udemøbler, men da altanen ikke er så stor, så har jeg indtil videre besluttet mig for, at jeg ikke skal have et decideret altanbord. Det er måske, den der minimalisme, der spiller ind, hvor jeg tænker, at jeg ikke behøver altanstole, fordi jeg bare kan tage en med indefra og sætte den ud på altanen. Lige nu er det mest af alt en plante- blomsteraltan. Jeg ser det meget som en udvidelse af mit soveværelse.

Hvad er dit næste boligkøb til hjemmet?

Lige nu har jeg denne her lille arbejdsstation ved min altandør, og før den er helt fuldendt, så mangler jeg en form for lænestol eller loungestol. En drøm kunne være at finde en brugt Svanen-stol, som jeg kan bruge til at sidde og læse i, for det mangler jeg.

Fra "bare" at være et soveværelse, er det nu her Klaus bruger mest tid, efter altanen er kommet på. Han har bl.a. indrettet et lille arbejdsrum ud til altanen

Indtil videre tager Klaus møbler med fra altanen, når han skal nyde morgenkaffen på altanen

Vi rådgiver dig og din forening til den rigtige altan

Vi har rigtig mange års erfaring med at rådgive, når den rigtige altantype skal findes. Der melder sig ofte mange spørgsmål, når en eller flere i boligforeningen kommer med forslaget om altaner. Vi kender svaret på dem alle.

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.