Rengøring af altan

Ligesom med resten af dit hjem, så skal du også prioritere rengøring af altan med jævne mellemrum. Minimum en gang om året.

Guide: Rengøring af altan

Søger du råd til rengøring af altan? Så læs med her. Vi kommer her med de mest oplagte og effektive råd til din altan rengøring.

Ligesom med resten af dit hjem, har din altan også brug for en grundig rengøring med jævne mellemrum. Minimum en gang om året.

Rengøring af altan trin for trin

Inden du går i gang med din rengøring af altan, bør du tømme altanen og fjerne alt overfladisk skidt, blade og spindelvæv. Start altid oppefra, så du ikke skal feje gulvet flere gange, og husk at alt skidt skal samles sammen og ikke fejes ud over altankanten. Det er vigtigt at få rengjort altanen, så den hele tiden kan stå pænt og skarpt. Derfor anbefaler vi, at du rengører din altan minimum én gang årligt… Hvis du gør det, vil du have nemmere ved at opdage det, hvis der er noget ved altanen, som du bør gøre noget ekstra ved. 

Her får du en trin-for-trin-guide til hvordan du mest effektivt udfører din altan rengøring. Alt du skal bruge er en spand vand tilsat universalrengøring, en klud og en tørvejrsdag.

1. Fjern alger

De grønne alger kommer ikke på alle altaner, men hvis de er på din altan, kan du gøre følgende for at få bugt med dem. De synlige alger, kan du fjerne med en børste og vand – en blød børste til træværk og en stivere børste til fliser og murværk.

2. Forebyg mod alger

Når du har fjernet de synlige alger, kan du behandle din altan med et algemiddel, som er godkendt af miljøstyrelsen. Her er det vigtigt, at du er omhyggelig, da der ellers vil være områder, hvor der ikke er behandlet og algerne derfor kan gro. Læs vejledningen på dit algemiddel, det er nemlig forskelligt, hvordan du skal behandle med det.

3. Rengøring af lodrette flader

Her kan du blot bruge en spand vand tilsat lidt universalrengøring og en klud. Husk at skifte vandet undervejs, hvis der er meget beskidt. Vask vægge, vinduesrammer, tremmer og hvis du har andre lodrette overflader, skal de også have en overhaling.

4. Puds vinduerne

Puds alle ruderne, også dem i din altandør – både inde og ude. Du kan med fordel anvende vand og sæbe og en gummiskraber – ellers kan du bruge noget avispapir til at polere dine vinduer.

5. Vask gulvet

Når du skal rengøre dit altan gulv, er det afgørende hvilket materiale gulvet er lavet af. Hvis gulvet er lavet af et glat materiale, som f.eks. træ, kan du vaske gulvet med vand tilsat lidt opvaskemiddel samt en moppe eller klud. Hvis gulvet derimod er lavet af et ru materiale, som f.eks. beton, kan du være nødt til at gå lidt hårdere til værks, eksempelvis med en stiv børste, for at få skidtet løsnet. Hvis du er nødt til dette, bør du tørre gulvet af med en klud opvredet i noget rent vand. Så er du sikret en effektiv rengøring af altangulv.

4. Oliér dit træværk

Hvis du kan se, at dit træværk trænger, kan du efter en let slibning, oliere med en olie beregnet til hårdttræ. Husk, at træet skal være helt tørt, når du går i gang med at oliere og at solen ikke må skinne for kraftigt. Vi har lavet en udførlig guide til, hvordan du bedst vedligeholder og udfører oliering af altanens træværk. Altan.dk anbefaler, at man olierer sit træværk minimum 2 gange årligt.

For alt ovenstående, oliering af træværk, algebehandling e.l., anbefaler vi altid, at du starter med at behandle et lille hjørne som ikke er så synligt. På den måde kan du se hvordan materialet reagerer inden du går i gang med resten af altanen. 

Læs også mere om vores forskellige typer af altaner her.

Guides til vedligeholdelse af din altan

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.