Guide: Rengøring af altan

Ligesom med resten af dit hjem, har din altan også brug for en grundig rengøring med jævne mellemrum. Minimum en gang om året.

Trin for trin til rengøring af altanen

Inden du går i gang med rengøringen, bør du tømme altanen og fjerne alt overfladisk skidt, blade og spindelvæv. Start altid oppefra, så du ikke skal feje gulvet flere gange, og husk at alt skidt skal samles sammen og ikke udover altankanten.

Her får du en trin-for-trin-guide til, hvordan du mest effektivt rengører din altan. Alt du skal bruge er en spand vand tilsat universalrengøring, en klud og en tørvejrsdag.

  1. Fjern alger. De grønne alger kommer ikke på alle altaner, men hvis de er på din altan kan du gøre følgende for at få bugt med dem. De synlige alger, kan du fjerne med en børste og vand – en blød børste til træværk og en stivere børste til fliser og murværk.
  2. Forebyg mod alger. Når du har fjernet de synlige alger, kan du behandle din altan med et algemiddel, som er godkendt af miljøstyrelsen. Her er det vigtigt, at du er omhyggelig, da der ellers vil være områder, hvor der ikke er behandlet og algerne derfor kan gro. Læs vejledningen på dit algemiddel, det er nemlig forskelligt, hvordan du skal behandle med det.
  3. Rengøring af lodrette flader. Her kan du bare bruge en spand vand tilsat lidt universalrengøring og en klud. Husk at skifte vandet undervejs, hvis der er meget beskidt. Vask vægge, vinduesrammer, tremmer og hvis du har andre lodrette overflader, skal de også have en overhaling.
  4. Puds vinduerne. Puds alle ruderne, også dem i din altandør – både inde og ude.
  5. Vask gulvet. Rengøring af gulvet på din altan kommer an på materialet. Hvis gulvet er lavet af et glat materiale, som f.eks. træ eller fiberbeton, kan du vaske gulvet med vand tilsat lidt opvaskemiddel samt en moppe eller klud. Hvis gulvet derimod er lavet af et ru materiale, kan du være nødt til at gå lidt mere hårdt til værks, med eksempelvis en stiv børste, for at få skidtet løsnet. Hvis du er nødt til dette, bør du tørre gulvet af med en klud opvredet i rent vand.
  6. Oliér dit træværk. Hvis du kan se, at dit træværk trænger, kan du efter en let slibning, oliere med en olie beregnet til hårdttræ. Husk at træet skal være helt tørst, når du går i gang med at oliere og at solen ikke må skinne for kraftigt. Vi har lavet en udførlig guide til, hvordan du bedst vedligeholder og udfører oliering af altanens træværk. Altan.dk anbefaler at man olierer sit træværk minimum 2 gange årligt.

 

Læs også mere om vores forskellige typer af altaner her.

Guides til vedligeholdelse af din altan

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.