Altanmøbler

Med de rette altanmøbler kan du forvandle din altan til et rum, du bruger på lige fod med de andre rum i lejligheden. De rette altanmøbler er naturligvis et meget individuelt valg, da det i høj grad kommer an på størrelsen på din altan og dine præferencer. Her på siden har vi samlet inspiration til altanmøbler, uanset om du har en facadealtan, en fransk altan eller en tagaltan.

Altanmøbler til enhver altan

Når du skal vælge altanmøbler, er det en god idé først og fremmest at gøre dig tanker om, hvad du vil bruge din altan til. Er det til spisning, afslapning eller måske urban gardening? Dernæst skal du naturligvis kigge på, hvad du har plads til. Altaner kommer i mange forskellige størrelser, og selvom du ejer en lille altan, kan du hurtigt få stor glæde ud af den, hvis du tænker kreativt og funktionelt. 

Herunder kan du finde inspiration til hvilke altanmøbler, du kan bruge på en facadealtan, en fransk altan og en tagaltan.

Altanmøbler på facadealtaner

En facadealtan er den mest almindelige altan, som vi kender fra mange lejligheder rundt omkring i byerne. Denne type altan findes dog i mange forskellige størrelser, så det er naturligvis meget individuelt hvilke møbler, du kan have plads til – og hvilke du gerne vil prioritere. 

Hvis pladsen er begrænset, er der mange, der prioriterer at få plads til et altansæt, som består af et lille bord og to (eller flere) stole. På den måde får du en fleksibel indretning, som sikrer, at altanen kan bruges til alt fra spisning og afslapning til kontorplads og hygge.

Altanmøbler på fransk altan

Det er nok lidt af en overdrivelse at sige, at man kan få plads til altanmøbler på en fransk altan. Men det betyder ikke, at du ikke kan gøre dig tanker om, hvordan den skal indrettes. Du kan gøre din franske altan ekstra hyggelig ved at pynte den med lyskæder og altankasser med planter, som du kan nyde inde fra din lejlighed og nede fra gaden. 

Hvis du gerne vil nyde solen fra din franske altan, kan du have en klapstol eller skammel, som står i nærheden af altandøren. Når solen skinner, kan du nemt åbne døren på fuld gab og sætte dig i solens stråler. På den måde kan du udnytte din lille altan fuldt ud.

Altanmøbler på tagaltaner

Er du den heldige ejer af en tagaltan, er du sikret de bedste muligheder for sollys, da der ikke er andre altaner over dig, der skygger for solen. Derfor er tagaltanen særligt velegnet til liggestole, så du kan slappe af og nyde solens stråler fuldt ud. Vil du hellere kunne nyde et glas vin eller et lækkert måltid i solen, er et bord med stole også velegnet til tagaltanen – og har du plads til en altanbænk, kan du tilmed både bruge den som siddeplads og liggeplads. 

Fordi solen er fremme det meste af dagen på en tagaltan, kan det være en god idé med en altanparasol, så du f.eks. kan søge skygge mellem 12 og 15. 

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.