Guide: Gør din altan klar til foråret

Foråret nærmer sig med hastige skridt, og det er ved at være tid til at gøre din altan klar til sæsonen. Vi har her lavet en guide med alt, hvad du skal vide, når du skal gøre din altan forårsklar.

Forår på altanen

Uanset hvilken størrelse og type altan, du har, er det en god idé at klargøre den til foråret – både for at passe godt på den og for at få mest muligt ud af den. Herunder har du en trin-for-trin-guide til, hvad du skal gøre.

  1. Oprydning. Det første du skal gøre, når du skal have klargjort din altan, er at få ryddet op. Måske står der pantflasker, skrald eller andet, som faktisk slet ikke har sin plads derude. Der er muligvis også nogle krukker eller planter, som ikke har overlevet vinteren.
  2. Fjern løst snavs. Når altanen er tom for møbler, skrald og andre ting og sager, skal du i gang med at fjerne alt løst skidt. I løbet af et efterår og en vinter, hvor altanen ikke bliver brugt meget, samler der sig spindelvæv, fugleklatter, visne blade og løst snavs – det skal væk. Brug eventuelt en kost og en pose til at samle det sammen – det skal nemlig ikke bare ud over kanten og ned til din underbo eller ud på gaden.
  3. Rengøring. Nu er din altan klar til en grundig rengøring. Vi har lavet en dybdegående guide til, hvordan du kommer hele vejen rundt om rengøringen af din altan.
  4. Og lidt mere rengøring. Husk også at vaske diverse møbler, krukker og kasser. Du kan nøjes med at tørre dem af med en fugtig klud.
  5. Oliering af træværket. Altanen er nu renere end nogensinde, men det er som om, der mangler noget. Træværket – både gulvet og gelænderet – ser lidt træt og mat ud. Det er der heldigvis råd for. Når det er rengjort, kan du slibe let og give en frisk omgang olie. Det vil i mange tilfælde få din altan til at se helt ny ud. Vi har lavet en udførlig guide til oliering af træværket på din altan.

  
Din altan er nu klar til de sidste – og for mange også det sjoveste – trin. Indretning! Der findes et hav af muligheder, når det kommer til indretning af din altan. Det hele kommer an på, hvor stor den er, og hvad du bruger din altan til. Du kan finde inspiration til indretning på AltanLiv.dk
  
Det har kostet blod, sved og tårer, men nu er din altan endelig klar til foråret. God altansæson!

Guides til vedligeholdelse af din altan

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.