Altanparkering kan være løsningen på Københavns parkeringsproblemer

Altan.dk og Københavns Kommune går sammen om at skabe flere parkeringspladser for at afhjælpe parkeringsproblemerne i København, der går ud over privatpersoner med i høj grad også håndværkere, der arbejder i byen. Læs mere her!

Mangel på parkeringspladser i København, har længe været en varm kartoffel hos flere partier på Christiansborg, hvor et stadigt større pres på politikerne, har fået dilemmaet helt til tops på den politiske dagsorden. Hos altanfirmaet Altan.dk sætter man årligt tusindvis af altaner op i byen og det har fået firmaet til at tænke i noget utraditionelle baner, i forhold til at afhjælpe problemet.

Problemet med de manglende parkeringspladser er nu så stort, at flere håndværkere må sige nej til opgaver i København, fordi det simpelthen ikke er til at finde en parkeringsplads. Det skriver Berlingske.dk, som ligeledes henviser til Christoffer Susé’ (administrerende direktør i Håndværkerforeningen red.) forslag om at man kunne dedikere pladser som var forbeholdt håndværkere. Dette forslag afviser den tidligere teknik- og miljøborgsmester Morten Kabell dog.

Altan.dk kommer med utraditionelt forslag

Hos Danmarks største altanfirma, Altan.dk, genkender man problemet: ”ligesom så mange andre, der arbejder i byen, i dagtimerne, er vores montører og konsulenter også generet af at skulle køre og lede efter p-pladser og vi hører ofte fra vores kunder, at de er trætte af ikke at kunne finde plads til deres bil” fortæller direktør Casper Knudsen.

Det har fået virksomheden til at komme med et noget utraditionelt forslag; nemlig at udnytte nogle af de tusindvis af altaner, som firmaet sætter op hvert år, til parkeringspladser. Profil- og brandmanager Ulrik Knudsen uddyber: ”Vi synes faktisk selv at det er ret genialt! I dagtimerne bruger folk ikke deres altaner lige så meget som om morgenen og aftenen, så hvorfor ikke udnytte pladsen til at få bilerne væk fra gaden? Vi slår to fluer med ét smæk; flere parkeringspladser og samtidig får vi nogle af bilerne væk fra gaden og op på byens facader, så de ikke fylder i bybilledet – dét er optimering”.

Ros fra altankritiker

Forslaget har fået opbakning fra en noget uventet kant. Altankritiker og arkitekt Martin Lærk Johansen roser nemlig forslaget og kalder det innovativt og fremadsynet ”jeg synes det virker som en god idé. Altanerne er jo alligevel altid tomme, så hvorfor ikke fjerne noget af trængslen fra byen? Det hjælper jo desuden noget på æstetikken, at få en lækker Porsche eller Audi smidt op på byens facader” Siger Martin Lærk Johansen med et smil.

Også Venstre, der i forvejen arbejder for flere parkeringspladser i København, roser forslaget fra altanfirmaet: ”Det er et interessant forslag. Der er selvfølgelig lidt der skal rettes til, for eksempel skal vi finde en bedre løsning på, hvordan vi rent faktisk får bilerne op på altanerne. I forsøget som Altan.dk allerede har foretaget, har de brugt en kran, hvilket er en dyr løsning. Vi skal have gang i robotteknologien, tænker jeg.” 

Forslaget skal nu til afstemning i teknik- og miljøudvalget, hvor man allerede kan spore en vis opbakning, hvis man skal tro Niels E. Bjerrum, Folketingskandidat og teknik- og miljøordfører for Socialdemokratiet: ”Jeg synes det er et forfriskende forslag. Det er godt for dem med bil, det er godt for dem der færdes i byen og det er godt for dem med altan, hvis de udlejer deres altaner til parkering på Yepti.dk, eller en af de andre deleøkonomiske platforme der popper op. Faktisk mener jeg, at det endegyldigt må lukke debatten om hvorvidt altaner giver noget tilbage til byen og fællesskabet”. 

Hvis ideen bliver den succes, som flere forudser, er det ikke utænkeligt at konceptet kan eksporteres til flere af de store jyske byer, eksempelvis Aarhus og Aalborg, hvor Altan.dk ligeledes sætter mange altaner op.

Firmaet har allerede afprøvet ideen med en af deres egne biler og det forløb helt efter planen: ”Det er korrekt at vi allerede har testet ideen i praksis hos en forening, hvor vi fik lov til det. De syntes også at ideen var god og vil gerne være den første forening der får tilbudt muligheden, når den bliver rullet ud. De talte faktisk om, at de måske kunne tjene penge til foreningen, ved at leje deres altaner ud til andre borgeres biler.” Fortæller Ulrik Knudsen fra Altan.dk

Forslaget, som potentielt kan gøre en ende på parkeringsproblemet i København, skal behandles den 15. april, hvor det vil blive besluttet hvorvidt man skal gå videre med ideen. Hvis udfaldet bliver positivt, kan man allerede forvente se de første biler ”hænge” på facaderne umiddelbart efter sommerferien.

INSPIRATION

Til nye udsigter, højt til loftet, udeliv, små pauser, blå timer og grønne fingre

APRILSNAR

Altanparkering i København..?

Forslaget var naturligvis en sjov aprilsnar, som hurtigt gik viral. Altan.dks aprilsnar blev af Go’aften Danmark kåret til en af årets 3 bedste aprilsnar – det syntes vi var sjovt og det gjorde mange andre heldigvis også. Kontakt os hvis I vil vide mere

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.