Københavnske altaner skal registreres i BBR

BBR er en forkortelse for Bygnings- og Boligregistret og indeholder optegnelser af alle bygninger i Danmark. Din bolig er registreret i BBR, og ifølge nye regler skal din altan nu også være noteret i registret, hvis du bor i en ejerforening.
Betonaltaner i København

En årsag til de nye regler for registrering af altaner kan være, at der kommer et nyt system til vurdering af boliger i Danmark. Altaner, som du har eneadgang til, giver boligen ekstra værdi. Og med de nye krav om registrering af altaner kan det give et tillæg i vurderingen, hvis din bolig har egen altan.

Skal alle altaner være registreret i BBR?

I Københavns Kommune skal alle altaner og tagterrasser i ejerforeninger registreres, hvis de hører eksklusivt til boligen og altså ikke deles med naboerne. De nye regler gælder således ikke for fælles altaner og terrasser. Bor du i en andelslejlighed med altan, gælder reglerne ikke for dig.

Opmåling af arealet på din altan

Arealet af din altan måler du på gulvet, og du skal måle helt ud til ydersiden af konstruktionen. Du skal altså tælle arealet af gelænderet/værnet med i din beregning. Hvis du har flere altaner eller en altan og en tagterrasse, så skal du notere arealet i kvadratmeter for hver konstruktion og notere dem i hvert sit felt i den samme blanket.

Hvis du ikke har mulighed for at gå ud med tommestokken og tage mål af altanen, så kan du i stedet finde bygningstegninger i Københavns Kommunes byggesagsarkiv. Deres kundecenter har adresse på Njalsgade 13. Vær opmærksom på, at de har åbent til klokken 16.30 mandag – torsdag og til klokken 14.30 om fredagen. Du skal være der senest en halv time før lukketid, så personalet kan nå at finde din byggesag frem og sætte den på plads igen, når du er færdig.

Alternativt kan du være heldig, at din bolig er blevet scannet ind og ligger digitalt tilgængelig på https://public.filarkiv.dk/ Boliger i blandt andet Husum, Brønshøj, Vanløse, Emdrup og dele af indre København er blevet digitaliseret. Hvis din bolig ikke er scannet ind endnu, kan du måske få en ven eller et familiemedlem til at hjælpe dig med opmålingen af altanen. Så kan du få registreringen overstået uden at skulle en tur forbi Njalsgade.

Sådan registrerer du din altan i BBR

Når du ejer din villa eller lejlighed, er det dig, der har ansvar for, at registreringen i BBR passer med de faktiske forhold. Du har derfor pligt til at registrere det hos kommunen, hvis der sker ændringer i oplysningerne for din bolig. Forkerte oplysninger kan give en bøde på op til 5.000 kroner. Du skal registrere din altan ved at logge på “altanregistrering” med NemID.

Kravene om registrering af altan i BBR gælder både åbne, overdækkede og lukkede altaner. Til gengæld er terrasser i stueplan ikke omfattet af de nye regler. Københavns Kommune skriver således, at altangulvet skal være hævet og afskærmet fra jorden, og at gulvet skal ”hænge fast” i bygningen. Du kan læse mere om Københavns kommunens retningslinjer for altaner og tagterrasser her.

Ny altan set fra gaden
Altaner set nedefra

INSPIRATION

Til nye udsigter, højt til loftet, udeliv, små pauser, blå timer og grønne fingre

Mød vores eksperter

Vil du vide mere om altaner, elevatorer eller noget helt andet om vores virksomhed, er du mere end velkommen til at tage fat i os

Asbjørn Jensen, ansat hos Altan.dk

Asbjørn Jensen

Altankonsulent

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.