Ansøgning om altan step by step

Skal du i gang med ansøgning om altan? Vi hjælper dig med en step by step-guide for ansøgning om altan hos din kommune. Læs mere om processen og reglerne for ansøgning om altan her!

Drømmer du og din nabo om at få en ny altan? Her kan du læse vores guide til, hvorfor det er nødvendigt med en ansøgning om altan, og hvad I skal gøre, hvis I gerne vil have en ny altan.

Med Altan.dk som samarbejdspartner er du altid sikret hjælp til din ansøgning om altan. Vi håndterer alt det praktiske og hjælper med at indhente byggetilladelse og føre dialog med kommunen.

Ansøgning om altan – step by step

Step 1: Beslutningen skal træffes. Inden du kommer så langt som til ansøgning om altanen, skal du først have styr på, hvad de andre i bygningen synes om ideen.

Det kan være rimelig simpelt at beslutte sig for at ansøge om en altan, hvis du bor alene i dit eget hus. Bor du i en boligforening med mange naboer, skal I derimod først igennem en demokratisk proces, hvor I drøfter jeres behov og får taget en fælles beslutning. Byggeriet skal passe ind i foreningens vedtægter, og et flertal af beboerne skal stemme for forslaget. Først derefter er en ansøgning om altaner aktuelt.

Step 2: Få indhentet tilbud. Når beslutningen om nye altaner er truffet, kontakter I os og får et tilbud. Her kan I læse om vores forventede pris, og I får ideer til, hvordan jeres altaner kan designes, så de kan blive godkendt af kommunen. Vi kommer også med et estimat for, hvor lang tid arbejdet vil tage.

Step 3: En endelig kontrakt bliver underskrevet. Herfra kan du som beboer faktisk læne dig tilbage og lade os klare resten. Alt det praktiske arbejde omkring ansøgning om altanerne og selve byggeriet er noget, vi tager os af.

Vær opmærksom på, at der ikke er garanti for, at kommunen ender med at godkende projektet, selvom vi gør, hvad vi kan, for at det lever op til den gældende lovgivning.

Step 4: Ansøgning om altan hos kommunen. Nu starter arbejdet, hvor vi måler op og konstruerer skitser, så kommunen kan give byggetilladelse til projektet. Vi giver jer besked, så snart godkendelsen er på plads, og vi kan komme i gang med arbejdet. Hvis der er behov for ændringer, før byggeriet kan blive godkendt, så kommer din boligforening naturligvis med på råd, inden projektet kører videre.

Step 5: Nu er ansøgning om altanerne godkendt og elementerne til byggerier bliver produceret. Dette step er ofte det mest tidskrævende, da produktionsarbejdet typisk tager 1-2 måneder.

Step 6: Altanen bliver monteret af vores professionelle håndværkere, og du kan dernæst tage den i brug.

Stålaltan-nedefra

Generelle regler for ansøgning om altan

Der findes nogle generelle regler, som din nye altan skal leve op til, før den kan godkendes.

Inden du får tilladelse på din ansøgning om dit altanprojekt, vil kommunen først vurdere, om bygningen kan holde til altanens ekstra vægt. Desuden vurderer kommunen, om det kan give gener for naboer eller for de forbipasserende, hvis du ansøger om altan til din stuelejlighed. Der er endvidere regler for, hvor meget din nye altan må rage ud fra facaden, hvis den kommer til at skygge for underboens vindue.

Andre generelle regler for nye altaner er, at rækværket/værnet på din kommende altan skal være mindst 1 meter højt og udformet med et design, så børn ikke kan komme i klemme. Desuden skal der være mindst 2,5 meter fra altanen til nærmeste naboskel.

Er du i tvivl, om du kan få en altan, dér hvor du ønsker det? Kontakt os og send gerne tegninger og opmålinger, der viser din ide omkring en nye altan. Så kan vi give vores bedste vurdering. Vi tager også gerne ud til dig og giver vores bud på, hvordan du kan indfri dine altandrømme.

Din bopæl påvirker din ansøgning om altan

Lokalplaner for området kan påvirke mulighederne for, om du må få monteret en altan. Det er kommunen, der skal godkende din ansøgning om altan, og hver kommune har sine retningslinjer for godkendelse af nye altaner. Nogle kommuner har eksempelvis krav om, at adgangen skal være niveaufri, og at der derfor ikke må være et trin mellem altangulvet og gulvet indenfor.

Hos Odense kommune kan du som udgangspunkt ikke få godkendt din ansøgning om altan, hvis den vender ud mod gaden. Din ansøgning om altan i Aarhus kommune skal leve op til nye regler, hvilket betyder, at altanen maksimalt må have en dybde på 1,3 meter. Københavns kommune har også opdateret sine retningslinjer for altaner og indført vejledende standardstørrelser, som din ansøgning om altan skal leve op til.

Hos Altan.dk kender vi kommunernes regler, og vi står meget gerne for arbejdet med at søge om byggetilladelse på dine vegne. Vil du vide mere om reglerne for ansøgning om altan, så ring eller skriv til os, eller find mere information blandt vores tidligere nyheder.

Læs mere om vores forskellige typer af altaner her. 

INSPIRATION

Til nye udsigter, højt til loftet, udeliv, små pauser, blå timer og grønne fingre

Mød vores eksperter

Vil du vide mere om altaner, elevatorer eller noget helt andet om vores virksomhed, er du mere end velkommen til at tage fat i os

Asbjørn Jensen

Asbjørn Jensen

Altankonsulent

Jesper Fogh

Jesper Fogh Christensen

Produktionsdirektør

Nicklas René Olsen

Nicklas René Olsen

Projekteringsansvarlig

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.