Altanafskærmning – savner du privatliv på altanen?

Naboskab er hyggeligt, og altanen er det oplagte sted at møde hinanden. Af og til er en stille stund med familien eller alene dog at foretrække. Vi guider dig her til, hvordan du kan skabe privatliv og skærme for vinden med altanafskærmning.

Afskærmning: 3 gode løsninger til at skabe privatliv på din altan

Der er ærlig talt mange gode løsninger til altan afskærmning, men lad os starte med vise dig:

  • Altansejl – et specialsyet læsejl
  • Altankasser og planter
  • Læhegn i naturlige og levende materialer – rattan og bambus

Mens et altansejl beskytter din altan mod vind, vejr og nysgerrige blikke vil du opleve, at du kan kombinere mulighederne og nøjes med kun delvist at skærme den ene side eller begge sider med læhegn som altan afskærmning til nabo og vind.

Du kan pynte din altan lige så tosset, du lyster med altankasser og grønne sager, uanset om du vælger den ene eller den anden form for altansejl eller læhegn.

Læs mere om altansejl og læhegn.

Løsning 1: Altan afskærmning til naboen med specialsyet læsejl

Læsejl til altanen er den mest anvendte form for altanafskærmning. Læsejl syes efter mål og kan laves præcis, som man ønsker.

Det klassiske læsejl sættes mellem tremmerne, og kan dække enten hele vejen rundt eller bare noget af vejen. Sejlet kan også bestilles i f.eks. halv højde, så du får skærmet af nede fra, men stadig beholder rigtig meget lys og luft på altanen.

Drømmer du om at skærme for vinden og naboen, eller har du en idé til et anderledes læsejl, er du velkommen til at kontakte os.

Løsning 2: Brug planter som afskærmning på altanen

Altankasser med stedsegrønne planter kan også bruges som altanafskærmning. Det har Marietta fra København S gjort, da hun vandt AltanLivs indretningskonkurrence. I den forbindelse fik hun bl.a. plantet laurbær kirsebær i altankasser på siderne af altanen. Laurbær kirsebær vokser sig hurtigt tæt og fungerer derfor perfekt som “altanhæk” – og afskærmning.

Find de smarte altankasser på AltanLiv shoppen og se resultatet herunder.

Læs hele artiklen om Mariettes løsning med grøn afskærmning.

Junglestemning på altanen
Grøn altanafskærmning kan også laves med urtepotteskjulere i snor. Trimm Copenhagen har lavet det ideelle planteophæng til formålet. Hænger du flere ophæng ved siden af hinanden og fylder dem med grønne planter, kan du opnå den hyggeligste junglestemning.

Du kan bestille planteophængene hos AltanLiv.

På www.altanliv.dk findes der en læsejl beregner, så du selv kan udregne prisen på et specielsyet læsejl til din altan.

Løsning 3: Naturlige altan skærme af bambus eller rattan

Altanafskærmning kan sikres med læhegn i rattan eller bambus. Det er med sådanne læhegn muligt enten at afskærme din altan helt eller delvist. Du kan vælge at skærme af til din nabo på siderne og have fronten fri for afskærmning eller udsmykke den med altankasser.

Altanafskærmning fås i flere forskellige naturlige og levende materialer. Hos www.altanliv.dk kan du fx bestille læhegn i bambus og rattan.

Bambus – justerbar højde og bredde
Et læhegn i bambus er perfekt til at afskærme til naboen og for vinden. Bambus er et solidt og taknemmeligt materiale med mulighed for at klippe læhegnet til i bredden, så det passer perfekt til din altan.

Læhegnets bambusstokke er sammensat af en tyk wire, der gør det muligt at bøje og forme hegnet. Hvis du ønsker en anden højde end den angivne på AltanLiv – kan du skrive til os, så hjælper vi dig med at klippe det til. Du kan også gøre det selv, hvis du har mod på det.

Rattan – modstandsdygtig overfor det danske vejr
Dette hegn er flettet i rattan og er meget modstandsdygtigt over for det danske vejr. Læhegnet kan afskærme din altan året rundt sammen med møbler og tilbehør, der er produceret i rattan. Rattan er et slidstærkt materiale, der holder virkelig længe og netop derfor er det godt og holdbart alternativ til andre typer afskærmning.

Brug bambus læhegn rundt på hele altanen eller kun på enkelte sider, som f.eks. her hos Julia Lahme. Find bambus læhegn her.

Læhegn i rattan

Flettet læhegn i rattan – kan købes her

Vær kreativ med din altanafskærmning – tænk ud af boksen!

Der findes flere alternativer til den klassiske altanafskærmning. Nogen vælger at købe træhegn og pynte dem med udendørs lyskæder, mens andre vælger flethegn. Det er kreative løsninger, som giver mulighed for at vise noget personlighed på altanen.

Et trådnet med potter, planter og altankasser?

Det er også muligt at vælge trådnet, så du kan få plads til en masse pynt og grønt. Trådnettet fås i forskellige størrelser og højder, derfor kan du nemt finde et trådnet – eller et espalier, som det også hedder.

Find inspiration til hvordan du kan lave en vertikal plantevæg på altanen med et espalier af trådnet.

Altanafskærmning med eller uden vedligeholdelse?

Når du bruger naturmaterialer, skal du dog være opmærksom på, at det kræver vedligeholdelse, hvis de skal forblive pæne og se ud som nye. Har du købt et træhegn, anbefaler vi at behandle det en gang om året med olie. Prøv vores træolie til altan.

Vil du have flere ideer til indretning? Følg AltanLiv på Instagram, hvor vi gør os umage for at inspirere dig til et bedre altanliv.

På AltanLiv.dk kan du foruden flere gode inspirerende blogindlæg finde rigtig mange lækre ting til din altan. For eksempel de flotte og arkitekttegnede altankasser fra Squarely.

Altan med læhegn og plantevæg

SE MERE PÅ ALTANLIV.DK

Find mere inspiration på AltanLiv.dk

På AltanLiv.dk kan du foruden flere gode inspirerende blogindlæg, finde lækre møbler, tekstiler og meget mere til din altan. For eksempel disse flotte og arkitekttegnede altankasser fra Squarely.

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.