Altansejl – Beskytter mod vind, vejr og nysgerrige blikke

En stille stund på altanen efter en lang dag. Findes der noget bedre? Den stille stund kan dog hurtigt blive forstyrret af vind. I den forbindelse er et altansejl en god løsning, som minimerer både vind og indkig på din altan.
Altansejl på en facadealtan

Et altan læsejl giver dig mere privatliv

Vil du gerne have mere privatliv på altanen? Så kan et altansejl være den helt rette løsning til dig.

Når du skal vælge et altansejl, er det en god idé først at finde ud af hvilke behov, din afskærmning skal opfylde. Er det vigtigt, at hele altanen er dækket ind, eller kan du nøjes med at dække enderne eller fronten? Hvis altanen skal dækkes helt ind, er et læsejl en god løsning, men ind imellem kan altankasser eller et flot læhegn i bambus eller rattan være nok.

Hvis du søger inspiration til hvordan du kan få mere privatliv på din altan, så bør du læse vores guide til altanafskærmning.

Altaner bygges sjældent efter standardmål, derfor findes der sjældent et standardlæsejl til din altan. Mange byggemarkeder forhandler universale læsejl, som er smudsafvisende og lette at montere, men hvorfor ikke købe et, der er specialsyet, så det passer til din altan?

Ved at vælge et specialsyet altansejl, kan du være sikker på at få en løsning, der opfylder dine behov og giver dig det privatliv og læ, som du drømmer om.

Vælg en farve på dit altansejl

Altansejl kommer i et væld af farver, så du kan finde den farve, der passer bedst til din smag. Men før du bestemmer dig for yndlingsfarven, kan det være en god idé at tjekke med din andels- eller ejerforening. Der kan nemlig være interne regler for hvilke farver dit læsejl må have, hvis boligforeningen f.eks. ønsker at skabe et ensartet udtryk på bygningen.

Hvis du har frit valg på alle hylder, skal du blot opmåle din altan og så gå på opdagelse i en verden af farver.

Hos Altanliv.dk kan du bestille altansejl efter din altans mål. Disse altansejl bliver produceret af 360 grams markisedug, der er smudsafvisende og holder farven i mange år.

Det er både nemt at opmåle og montere læsejl til altanen.

I øvrigt yder vi hele 5 års garanti på stoffet

Montér nemt dit læsejl på altanen med vores guide

Sidste skridt, inden du kan nyde en stille stund på din altan, er montering. Hvis du er i tvivl om, hvordan du monterer dit altansejl, kan du i denne video se en udførlig guide, så du selv kan opsætte altansejlet.

I videoen viser vi dig, hvordan du måler bredden og højden til dit nye læsejl.

Opmåling af bredde:

  1. Placer målestokken på den bagerste tremme mod væggen
  2. Måler fra bagerste tremme ud til hjørnet på ydresiden
  3. Måler fra ydersidens hjørnekant til modsatte kant
  4. Fra sidste ydreside kant til den inderste tremme
  5. De tre mål lægger du sammen og så har du målet på læsejlets bredde

Opmåling af højde:

  1. Centimeterstokken sættes ned i altanens frirum, der hvor sejlet skal sidde
  2. Mål højden

Disse opmålinger skal du taste ind, når du har valgt farve og tremmeprofil til din altans læsejl fra AltanLiv

Du er også velkommen til at se farverne i virkeligheden. Det er muligt at bestille vores farveprøve her hos AltanLiv.

Ønsker du ikke at inddække altanen helt?

Så kan du nøjes med læhegn i rattan eller bambus, selvom det også med disse produkter er muligt at inddække altanen helt eller delvist. Det er også muligt, at altankasser er nok til at dække af for indkig eller den værste blæst.

Hos Altanliv kan du altid finde et stort udvalg af praktiske læhegn og flotte altankasser.

Rattan – et flettet læhegn
Rattan er et flettet hegn, der findes i forskellige højder og bredder. Læhegnet er velegnet til fast monterede læsider på altanen. Rattan er et robust materiale, der tåler vind og vejr, men hvis man ønsker at beskytte mod solens blegende stråler, kan du med almindelig træolie opnå en overflade med glans.

Rattan anvendes til andet end læhegn. Det er f.eks. muligt at style sin altan med en lounge stol, blomsterkurv eller et bakkebord i rattan.

Bambus – et eksotisk vindsejl
Med bambus kan du vælge om, du vil inddække din altan helt eller delvist. Det er nemlig muligt at klippe hegnet til – og sådan justere højden. Alle bambusstokkene er sat sammen med en tyk wire, hvilket betyder, at du kan bøje og forme hegnet f.eks. i hjørnet på altanen. En bambusstok er hul, vær derfor opmærksom på ikke at flække dem, for så kan de komme til at se travlede ud.

Bambus er ikke kun perfekt til altanafskærmning – der er også blevet udarbejdet mange flotte produkter i bambus, og vi har samlet lidt på shoppen hos AltanLiv.

Altankasser – det smukkeste læ
Du kan have glæde af dine altankasser året rundt og evt. kombinere dem med et af de nævnte læhegn. Altankasser fra AltanLiv.dk er beregnet til at hænge ude året rundt – men vi anbefaler, at du renser altankassen indvendigt omkring efteråret for at forlænge levetiden.

I altankassen kan du variere indholdet af planter, så planterne tilsvarer årstiden.

Udover at skabe læ og privatliv, kan et læsejl også give et rigtig flot helhedsindtryk af altanens design

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.