Gode råd til altanindretning

En altan er det perfekte tilflugtssted, når man bor i en lejlighed i byen. Desværre oplever mange, at de ikke får udnyttet deres altan til fulde, fordi det kan være svært at indrette de forholdsvis få kvadratmeter. Det kan vi heldigvis hjælpe med. Følg vores gode råd herunder og oplev, hvordan din altan forvandles til et helt nyt, funktionelt rum.

Vær realistisk og konkret

Før du kaster for lange blikke efter et specifikt altanmøbel, er det en god idé at starte med at lave en plantegning af altanen. På den måde ved du præcis hvilke mål, den har og hvor meget plads, du har at gøre godt med. Det hjælper dig både, når du skal planlægge din indretning, og når du skal vælge de rette altanmøbler. 

Tænk i funktioner først – og så æstetik

Der findes uendeligt med inspiration til altanindretning på nettet, og man kan hurtigt blive fristet af flotte loungesæt og bløde hængekøjer. Men er det egentlig det, du har brug for, når det kommer til stykket? 

Vi anbefaler altid, at du tænker i funktioner først: Hvad vil du allerhelst kunne bruge din altan til? Hvis du gerne vil have venner til spisning, er det en god idé at prioritere et altanbord og –stole. Er du mere til solbadning, er en liggestol et must. 

 Tip: Har du svært ved at vælge, og vil du gerne have plads til lidt af det hele, kan du overveje at investere i klapstole og -borde, som du kan klappe sammen og gemme væk, når du ikke bruger dem.

Tilpas dig det danske vejr

Drømmen om en solrig sommer på altanen lever i bedste velgående, men når man bor i Danmark, skal man være indstillet på ustadigt vejr. Derfor er det en god idé at tilpasse sin altan til det danske vejr, så du kan få glæde af den, uanset om vejrguderne er med dig eller ej. 

Selvom du ikke har en overdækket altan, kan du stadig gøre meget for at holde varmen inde og den kolde luft ude. Først og fremmest er det en god idé at skabe læ. Hvis du anskaffer dig et læhegn eller et læsejl, er du sikret mod den værste vind på altanen. Hvis du ikke synes, det er nok, kan du kombinere det med en altanparasol – også selvom solen ikke er fremme. En parasol hjælper nemlig med at skærme for duggen holde på varmen, hvis du overvejer at anskaffe dig en smart altanvarmer. På den måde, kan du holde varmen, selvom luften er lidt kølig. 

Fra (altan)jord til bord

En af tidens helt store trends er urban gardening – og hos Altan.dk forstår vi godt hvorfor! Selvom man ingen have har, skal man ikke snydes for hjemmedyrkede, friske krydderurter. Men hvorfor stoppe der? Med et altandrivhus kan du også nemt dyrke grøntsager på altanen. 

Der findes ikke noget bedre end at servere en tomatsalat, hvor både tomater og den friske basilikum er hjemmedyrket.

Fetaen anbefaler vi dog, at du køber dig til…

Skab hygge med lys

Hvis du allerede har altanmøbler, som du godt kan lide, eller hvis du ikke synes, at budgettet er til at investere i nye, kan du sagtens forny din altan alligevel.

Lad der være lys

Lyskæder, lanterner, lamper, bloklys.. mulighederne er mange, det er bare op til dig at vælge.

Tip: Du kan også blande lyskilderne på kryds og tværs – forskellige lys bidrager nemlig med forskellige nuancer, som kan skabe en hyggelig stemning på enhver altan.

INSPIRATION TIL DIT ALTANLIV

ALTANLIV.DK

På www.altanliv.dk kan du finde mange flere smarte møbler, tilbehør og lignende som er specielt tilpasset til altaner.

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.