Altangulv: Typer og gode råd til vedligeholdelse

Uanset om du allerede ejer en altan, eller du står foran etableringen af en altan, kan information om altangulv være brugbart. Vi har her samlet alt, du skal vide om altangulve: De forskellige typer, hvordan du vedligeholder dem og andre tips og tricks til at holde dit altangulv flot i mange år.

Typer af altangulv

Der findes typisk tre former for altangulve, man kan vælge imellem: Træ, komposit eller beton. De forskellige typer har forskellige fordele og ulemper, og det er i høj grad en smagssag, hvilken type man bedst kan lide.

Træ: Mange altaner har trægulv, fordi det er et smukt, rart at gå på og holdbart. Det er forskelligt hvilken type træ, altangulve laves af. Hos Altan.dk bruger vi bæredygtigt og certificeret hårdttræ. Træet er meget hårdført og kan med den rette behandling holde i mange, mange år.

Komposit: Komposit er en slags ”blandingstræ”, som er produceret af træspåner mm. Komposit udmærker sig ved at være vedligeholdelsesfrit, og det er derfor en nem løsning, hvis du gerne vil have et “træ-look” uden alt besværet.

Beton: Hvis du vil have et råt og industrielt look til altanen, er beton en god løsning. Det er samtidig et relativt billigt materiale til altangulv.

Tips og tricks til et flot altangulv

Hvordan du skal holde dit altangulv rent og flot, kommer naturligvis an på hvilket materiale, dit altangulv er lavet af. Der findes dog nogle generelle retningslinjer, du kan følge, hvis du gerne vil beskytte dit altangulv bedst muligt.

Rengør oppefra og ned

Når altanen skal rengøres, er det en god idé at starte oppefra og arbejde sig nedad. På den måde sikrer du, at du ikke skal feje eller vaske gulvet flere gange. Tøm altanen og fjern alt overfladisk skidt, løse blade og spindelvæv, før du vasker gulvet.

Husk krukkefødder

Hvis du skal have krukker på altanen, er det en god idé at sætte krukkefødder under krukkerne. På den måde kan vandet løbe væk, og du undgår misfarvning af gulvet.

Altankasser med huller

Vær påpasselig med at bore huller i bunden af dine altankasser, da blomstervand og jord kan misfarve altanen.

Sikring mod blæst

Fastgør aldrig elementer med skruer eller lignende på trægulvet. I tilfælde af blæsevejr er det derimod en god idé at tage krukkerne med ind.

Vask gulvet

Når du skal rengøre gulvet på din altan, skal du tage udgangspunkt i gulvets materiale.

Hvis gulvet er lavet af et glat materiale, som f.eks. træ eller fiberbeton, kan du vaske gulvet med en moppe eller klud og vand tilsat lidt opvaskemiddel.

Hvis gulvet derimod er lavet af et ru materiale, kan du være nødt til at gå lidt mere hårdt til værks (eksempelvis med en stiv børste) for at få skidtet løsnet. Hvis du gør dette, bør du tørre gulvet af med en klud opvredet i rent vand.

På www.altanliv.dk kan du købe et olieringskit, som passer perfekt til langt de fleste sorter af hårdttræ

Altan.dk altanhåndliste

Et velholdt træværk vil holde i mange mange år

Husk at oliere dit træværk

Hos Altan.dk anbefaler vi altid, at du olierer dit træværk minimum to gange årligt. Det mindsker risikoen for, at træet slår sig eller får vindridser.

Hvis du vælger ikke at oliere dit trægulv, skal du være opmærksom på, at træet vil blive bleget af solens ultraviolette stråler og få en grålig farve. Derudover kan eventuelle garantier bortfalde, hvis træet ikke er blevet olieret minimum to gange om året.

Når du skal oliere dit altangulv, anbefaler vi denne træolie, som kan købes hos AltanLiv.

Vær opmærksom på vejrforholdene

Hvis du er så heldig at have en altan med meget sollys i løbet af dagen, skal du være opmærksom på, at dit trægulv måske har behov for ekstra oliebehandling. Gør det gerne i det tidlige efterår, så træet er klar til regn og blæst, og om foråret, før solen for alvor kommer, og før du sætter altanmøblerne ud.

Undgå farveforskelle

Der kan opstå farveforskelle, når du stiller urtepotter og møbler på altanen. Derfor er det en god idé at rykke rundt på tingene indimellem.

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.