Havnens Hænder og Altan.dk vil skabe fremtidens bæredygtige altan

Danmarks største altanvirksomhed, Altan.dk har indledt nyt projekt med landets første biobaserede byggemarked. Havnens Hænder. Målet er at udvikle den grønne altan, med så lavt et CO2 aftryk som muligt.

Siden 2006 har den familieejede virksomhed Altan.dk opført nye altaner til danskerne og sørget for flere kvadratmeter i solen. Nu vil altanvirksomheden gøre de populære altaner mere bæredygtige ved at indtænke alternative materialer når altanen skal konstrueres. Derfor har de i samarbejde med Danmarks første biobaserede byggemarked, Havnens Hænder, indledt et samarbejde om at skabe fremtidens altan, der skal bygges af bæredygtige materialer.

“Vi er allerede godt i gang med udviklingen og med at finde bæredygtige alternativer, som kan erstatte nogle af de eksisterende materialer på altanen. Det er et projekt, der ligger i vores ånd, og vi arbejder udelukkende med materialer, der er med til at forbedre CO2-regnskabet. Derfor håber vi også, at samarbejdet med Altan.dk resulterer i en ny måde at gå til altanbyggeri på. De biobaserede byggematerialer har altid eksisteret og det er først indenfor de seneste 50 år vi er begyndt at bruge alle de kunstigt fremstillede materialer, som vi bruger i dag. Vi skal altså bare lære at bruge og stole på de gamle materialer igen,” siger Mikkel Damgaard Nielsen fra Havnens Hænder.

En stigende efterspørgsel

Lejligheder med altaner er i høj kurs på boligmarkedet, og man siger, at har man først prøvet at bo i en lejlighed med altan, kan det være svært at bo i en uden. Altan.dk beretter om en stor efterspørgsel på at få bygget altaner, mens man i samfundet samtidig ser en stigende efterspørgsel på bæredygtige løsninger for forbrugeren. I den forbindelse vil Altan.dk være med til at præge fremtidens altaner med et fremsynet produkt.

“Vi har udviklet vores egne altaner gennem 20 år, og det er et grundprincip at tage vores del af ansvaret i samfundet. Derfor har vi længe arbejdet med idéer og muligheder for at udvikle fremtidens mere bæredygtige altan. Forbrugeren efterspørger i højere grad de ansvarsbevidste løsninger, og derfor er vi glade for at samarbejde Havnens Hænder, der er på forkant med udviklingen og virkelig brænder for at hjælpe byggeriet, generelt, i den mere grønne retning” siger Casper Gorm Knudsen, direktør i Altan.dk og fortsætter:

“Det er klart, at vi ikke bare kan beslutte os for, fra den ene dag til den anden, at vores altaner fremover skal være 100% bæredygtige – der er en masse ting som skal være på plads, før vi kan udskifte alle komponenterne med bæredygtige alternativer, fx brænd krav, arbejdsprocesser osv.. Derfor vil projektet også være opdelt i to spor, hvor vi på den korte bane kigger på hvad vi kan udskifte her og nu, med eksisterende og godkendte materialer, som kan forbedre aftrykket. Sideløbende arbejder vi så med hvordan vi kan optimere hele altanen og arbejdsgangene” afslutter Casper Gorm Knudsen.

I forbindelse med arbejdet på den nye altan arbejder Altan.dk og Havnens Hænder ligeledes på altanmøbler af materialer fra Havnens Hænder, der skal kunne indrette de nye altaner.

FAKTA

  • Altan.dk sætter årligt omkring 2.500 altaner op i Danmark og Sverige
  • I 2012 udvidede de med en nyt forretningsben med elevatorer, hvor de ca. sætter 30 op om året
  • Altan.dk beskæftiger mere end 150 medarbejdere

Relaterede artikler

Kontakt vedrørende presse

No results found.

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.