Gå dine altaner efter i sømmene – det betaler sig i længden

I Danmark findes der mellem 38.000 og 50.000 altaner, der er i så dårlig stand, at de risikerer at kollapse – og det værste er, at det næsten er umuligt at se det med det blotte øje. Derfor er der al mulig grund til at få tjekket dine altaner efter – før ulykken er ude.

Få efterset jeres altaner af uvildige eksperter

I Danmark findes der mellem 38.000 og 50.000 altaner, der er i så dårlig stand, at de risikerer at kollapse – og det værste er, at det næsten er umuligt at se det med det blotte øje. Derfor er der al mulig grund til at få tjekket dine altaner efter – før ulykken er ude.

Book et uvildigt porteføljetjek

Altan.dk er landets førende virksomhed, når det gælder altaner og har i mere end 20 år leveret og monteret tusindvis af altaner på danske etageejendomme i hele landet. I de senere år er der dog også kommet øget fokus på renoveringer af eksisterende altaner, og derfor har virksomheden udviklet et koncept omkring altaneftersyn, som udføres af eksterne betoneksperter og kan tilbydes som et porteføljetjek. Et Porteføljetjek henvender sig til både private udlejere og almene boligforeninger, med en eller flere ejendomme, som ønsker at få et overblik over tilstanden af ejendommenes altaner.

“Der er ingen, der kan være tjent med at leve med usikkerheden om, hvorvidt ens altan er sikker, så derfor opfordrer vi danske udlejere til at få efterset deres altaner, hvis de er af ældre dato. Altaneftersynet vil blive foretaget af en ekstern, professionel, betonekspert, hvilket munder ud i en rapport om altanernes tilstand samt en vedligeholdelsesplan, så man kan få et overblik over, hvad der skal gøres. På den måde kan både lejere og udlejere nyde altanerne med ro i maven,” forklarer salgsdirektør Carsten Abel fra Altan.dk.

En god investering på sigt

Det er især de ældre, udkragede betonaltaner med udliggerjern, som blev bygget i perioden fra omkring 1900 til 1960’erne, der er i farezonen for at styrte ned. Undersøgelser, som Teknologisk Institut har lavet, viser, at op imod 50.000 af disse altaner kan have nedsat bæreevne. Og selvom de måske ser holdbare ud og umiddelbart tåler dagligt brug, kan de have store, skjulte, skader i bærejernene. Skrækscenariet er, at altanen kollapser i forbindelse med, at en større gruppe mennesker opholder sig på altanen, fx til en studenterfest eller lignende.

Selvom det heldigvis er uhyre sjældent, at en altan kollapser, bør udlejer alligevel være på forkant, mener Carsten Abel – som samtidig fortæller, at udover sikkerheden, som må tælle mere end alt andet, kan en udskiftning af altanerne faktisk blive en god forretning: “Det koster selvfølgelig nogle penge at udskifte sine altaner, men det skal gøres før eller siden under alle omstændigheder. En moderne altan holder i mere end 50 år og kan ofte blive større, hvilket giver udlejer mulighed for at hæve huslejen, samtidig med, at lejerne får en mere brugbar og mere sikker altan – så på sigt kan det i virkeligheden blive en god investering.”

En ny altan fra Altan.dk koster fra 120.000-170.000 kr., afhængig af antal og størrelse. Sammenligner man det med f.eks. nye vinduer, er det en overkommelig investering, der både giver mere livskvalitet og øger værdien af ejendommen.

Kontakt vedrørende presse

No results found.

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.