Altan Frederiksberg

En altan er en god måde at udvide sin lejlighed på. Det er dog vigtigt, at nye altaner på eksisterende bygninger laves med hensyn til den oprindelige facadearkitektur – især på Frederiksberg, hvor mange flotte, ældre bygninger pryder bybilledet. Hos Altan.dk har vi stor erfaring med at opføre altaner på Frederiksberg, og vi guider dig gennem hele processen.

Bevaringsværdig bygning på Frederiksberg får nye altaner

Hos Altan.dk udskifter vi gamle og slidte altaner til nye, men vi etablerer også altaner på ældre ejendomme, hvor der ikke tidligere har været altaner. 

Sidstnævnte var tilfældet på en ældre hjørneejendom, på Allégade på Frederiksberg. Her er opsat to nye altaner på bygningens hjørne, og netop fordi de skulle opsættes på bygningens gadefacade, var det ekstra vigtigt, at altanerne blev tilpasset ejendommens facadearkitektur. Det har resulterer i to nye altaner, som bidrager med at parisisk strejf og samtidig giver nyt liv til facaden og dermed er med til at tegne byrummet i hjertet af Frederiksberg. 

I 2018 udvalgte Facadeudvalget på Frederiksberg netop dette altanprojekt som den bedste facadedetalje. 

Læs mere om projektet her. 

Afspil video

Tidligere Borgmester på Frederiksberg Jørgen Glenthøj.

Altaner på Grundtvigsvej, Frederiksberg

Byggetilladelse til altan i Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune har lavet en række retningslinjer for opsætning af altaner på eksisterende bygninger, som angiver krav til størrelse, placering og udformning af altaner i byen. Interessen for altaner på Frederiksberg er stor, og med retningslinjerne i hånden, er det lettere for beboere på Frederiksberg, at forstå, hvad der kan lade sig gøre og hvad der ikke kan lade sig gøre, når drømmen om altaner opstår. Det er en god idé at kende retningslinjerne, før du tager kontakt til et altanfirma. For selvom Altan.dk tager hånd om hele processen og herunder også godkendelsesprocessen, er der forhold som kan være gode at have styr på, inden I tager fat i et altanfirma. Fx antal, placering og ønske til størrelse. 

Retningslinjerne er alene vejledende og gælder primært for opsætning af altaner mod gårdsiden. Ejendommene på Frederiksberg er meget varierende på gadefacaden, og det er derfor vanskeligt at komme med generelle krav, da det kommer an på den oprindelige arkitektur. Derfor vurderes altaner på gadesiden oftest enkeltvis, fra projekt til projekt. 

For opsætning af altaner skriver Frederiksberg Kommune således: 

  • Altaner foretrækkes opsat mod gårdsiden efter en samlet plan for hele ejendommen.
  • Altanerne bør opsættes i lodrette rækker, bortset fra stueetagen og tagetagen. Tilfældigt anbragte altaner på facaden er således ikke ønskeligt. Hvis der mangler en altanen i kolonnen, vil det dog være muligt at udarbejde en samlet plan for opsætning af altaner, der tinglyses på ejendommen.
  • Altanerne tilstræbes holdt indenfor en maksimal længde på 3,5 meter og en maksimal dybde på 1,5 meter. Der kan dog være specielle forhold på den enkelte facade, der kan begrunde en mindre overskridelse af disse mål, eksempelvis trappetårne og vinduespiller.
  • Altanerne foretrækkes opsat uden brug af (stål)søjler, trækstænger/barduner, der går højere op på facaden end højden på altanrækværket, eller fastholdelsessøjler (lodrette stålsøjler der sættes uden på facaderne for at støtte altanerne).
  • Dørpartierne bør tilpasses ejendommens arkitektur, hvad angår farve, materiale og udformning.
  • Det er så godt som altid muligt at etablere individuelle franske altaner mod gården.

Læs mere om retningslinjerne for opsætning af altan i Frederiksberg Kommune her

Altaner på andelslejlighed eller ejerlejlighed på Frederiksberg

Der er mange ting at tage hensyn til, når man skal ansøge om byggetilladelse til altaner i Frederiksberg Kommune. Hos Altan.dk har vi stor erfaring med at opføre altaner på både ejer- og andelslejligheder på Frederiksberg, og vi står klar til at hjælpe med dit næste projekt. Vi tager hånd om hele processen – lige fra første ansøgning, til altanen sidder, hvor den skal. Vi kan også udarbejde et skitseforslag, som du kan bruge i dialogen med beboerne i ejendommen, så der opnås enighed om projektet. Kort fortalt: Hos Altan.dk tager vi hånd om hele dit altanprojekt fra start til slut. 

Kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig

Vi hjælper med byggetilladelser til altaner i København

Vi har solgt, projekteret og monteret titusindvis af altaner, så tag trygt kontakt til os, hvis din altandrøm skal føres ud i livet

Det kan være svært at se, at de to prisvindende altaner på Allégade på Frederiksberg ikke altid har siddet på den smukke ejendom

Spørg os

Vores altankonsulenter har alle stor erfaring med at vurdere hvad der kan lade sig gøre. Kontakt os i dag, for en gratis og uforpligtende besigtigelse

Per Lunding Sørensen

Per Lunding Sørensen

Altankonsulent

Niels Urban

Niels Urban

Salgsdirektør

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.