Altan Århus

Når man bor i en lejlighed i Aarhus, kan man nemt komme til at længes efter udelivet, når solens stråler strømmer ind ad vinduet, og den nærmeste park ligger mindst en cykeltur væk. Med en altan kan du nyde den friske luft med direkte udgang fra din lejlighed. Den rette altan vil føles som en forlængelse af dit hjem og bringe udelivet helt tæt på.

Altaner på velholdt ejendom i Aarhus

Hos Altan.dk udskifter vi gamle og slidte altaner til nye, men vi etablerer også altaner på ejendomme, hvor der ikke tidligere har været altaner.

Sidstnævnte var tilfældet på en velholdt ejendom i centrum af Aarhus, som ikke før havde haft altaner tilknyttet. Det ville de gerne lave om på og tog derfor os med på råd. Altanerne blev opsat på bygningens gårdfacade. Det sikrer både, at det æstetiske udtryk på bygningens gadefacade bevares, og samtidig slipper beboerne for larm og trafikstøj, når de befinder sig på altanen. Altanerne giver et kæmpe løft til den smukke Aarhus ejendom, hvor vi også netop har etableret elevatorer for ekstra komfort.

Lejligheder med store altaner i København

På Østerbrogade 103 i København ligger en familieejet udlejningsejendom, og de familiemedlemmer, som selv bor i ejendommen, havde længe savnet et større uderum end de oprindelige altaner fra 1907. Derfor besluttede de, at nu hvor de alligevel skulle i gang med at renovere, kunne de lige så godt gå all ind og få så store altaner som overhovedet muligt. Det resulterede i de største altaner, vi nogensinde har sat op på en eksisterende ejendom, hvor de største af altanerne er på næsten 20 m2, mens de resterende er på 15 m2. På den måde får beboerne et udendørsareal, som de kan bruge direkte fra deres eget hjem midt inde i København.

Læs mere om projektet her.

Altaner er populære på Frederiksberg

Fra 2013 til 2017 steg antallet af ansøgninger om etablering af altaner på Frederiksberg steget med 141%. En tydelig indikation af, at borgerne har et ønske om at have deres eget uderum.

Frederiksberg er et område som vi har stor erfaring med at opføre altaner i, og vi har også været så heldige, at vi er blevet hædret for vores arbejde. I 2018 udvalgte Facadeudvalget på Frederiksberg et af vores altanprojekter som den bedste facadedetalje. Begrundelsen herfor kan du høre herunder, i daværende Borgmester Jørgen Glenthøjs tale:

Byggetilladelse til altan i Aarhus kommune

Aarhus Kommune lavede i 2017 en række nye retningslinjer, som blandt andet angiver krav til størrelse, placering og udformning af altaner i Aarhus. I retningslinjerne er der taget hensyn til, at en altan både kan bidrage til et bedre byliv og øge kvaliteten for den enkelte bolig, men samtidig kan den være en ulempe for underboen eller naboen for eksempel på grund af forringet dagslys. Derudover er der fokus på bygningens oprindelige udtryk, særligt ved ældre bygninger. Derfor vil det som udgangspunkt være lettest at få tilladelse til altaner på gårdfacaden fremfor gadefacaden.

Når man skal lave en altan på en eksisterende bygning, er der ofte to spørgsmål, der presser sig på: Hvor dyb og hvor lang må altanen være?

Altandybde i Aarhus

De nye retningslinjer fra Aarhus Kommune foreskriver, at der kan opsættes altaner med en dybde på maksimalt 1,3 meter. Den begrænsede altandybde er hovedsageligt besluttet for at tage hensyn til den underliggende lejlighed. Her vil altanen nemlig have stor betydning for dagslysforholdende.

Altanlængde i Aarhus

Ifølge retningslinjerne skal den maksimale altanlængde fastsættes med udgangspunkt i tre forudsætninger:

  • Altanlængden skal tage afsæt i bygningens proportionering og arkitektur, så altanen som bygningselement understøtter husets overordnede geometri.
  • Altanen må ikke dække mere end maksimalt to vinduesfag uagtet rummenes anvendelse.
  • Altanen må ikke have en længde på mere end 4,5 meter.

Det betyder, at der er flere forudsætninger, du skal tage højde for, når det kommer til altanens længde. Du kan altid kontakte os hos Altan.dk, hvis du har brug for hjælp til udregningen.

Vi hjælper med byggetilladelser til altaner i København

Vi har solgt, projekteret og monteret titusindvis af altaner, så tag trygt kontakt til os, hvis din altandrøm skal føres ud i livet

Spørg os

Vores altankonsulenter har alle stor erfaring med at vurdere hvad der kan lade sig gøre. Kontakt os i dag, for en gratis og uforpligtende besigtigelse af jeres altandrømme i Aarhus

Per Lunding Sørensen

Per Lunding Sørensen

Altankonsulent

Niels Urban

Niels Urban

Salgsdirektør

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.