Sikkerhed frem for alt  

Det er afgørende, at sikkerheden er i orden, når vi opfører din altan.


Vi sørger for at spærre området af ved arbejdsplatformen, så det ikke er muligt at komme under den eller blive ramt af noget, der måtte falde ned. Ved porte, hvor gennemgang er nødvendig for jeres hverdag, etablerer vi en portal, så du kan komme sikkert igennem. I lejlighederne opsætter vi en bom foran altandøren, så døren ikke kan åbnes i al den tid, hvor arbejdet foregår. 


Vi samarbejder med et eksternt ingeniørfirma, ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører, der bl.a. er ansvarlige for at lave de statiske beregninger og tegningsmaterialet. Det betyder, at du kan være sikker på, at opsætningen af din altan er sikkerhedsmæssigt i orden og godkendt. 


Alle de materialer, vi anvender til vores stål-, aluminium- og betonaltaner, er CE-mærket. Det er vores leverandører, som vi har et tæt samarbejde med, der er ansvarlige for det. Vi benytter kun materialer, som er godkendte og kvalitetsmæssigt i orden.

Kvalitetssikring
huller-i-facaden

Kvalitetssikring giver tryghed 

Vi går op i kvalitetssikring af vores arbejde. Vi har bl.a. en intern afdeling, som er ansvarlige for kvalitetssikring af vores egne processer og dokumentation.

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører er ansvarlige for projektering og tilsyn af produktionsarbejdet før og under arbejdet. 


Når vores montører er klar til at banke huller i murværket, hvor altanen skal være, besøger den ansvarlige sagsingeniør byggepladsen. Ingeniøren sikrer, at bjælkerne er sunde og raske, at murværket og tykkelsen heraf er i orden, og at hullerne er som på tegningerne.  

Forberedelse

Dokumentation du kan stole på   

Vi understøtter tegningerne og de statiske beregninger ved at fotodokumentere alle processer i vores arbejde - både før, under og efter opsætningen af altanen. Det gælder de elementer, som du selv kan se, men også alt det skjulte arbejde på og omkring altanen.


Vi tager især mange billeder, når vi fastgør altanen på bjælker i etageadskillelsen.


Alle vores montører følger og er trænet i at bruge vores montageguide, der indeholder forskellige vejledninger og skabeloner, som viser, hvilke processer der skal dokumenteres, og hvordan billederne skal tages. 


Alt materiale fra den enkelte altansag overføres til vores app fra TaskLift, der er et sikkert og pålideligt værktøj til dokumentation. Mobilens GPS anvendes, og derfor registreres koordinater fra det sted, hvor altanen opsættes, billederne er taget, og rapporten er oprettet. Det er ikke muligt at udskifte billeder efterfølgende, og derfor kan du være sikker på, at al dokumentation stammer fra din altansag.

Tommestok_hul
Dokumentation
L1005117-som-Smart-Object-1

Flere kommuner stiller krav om dokumentation af bestemte processer i montagen

Når vi er færdige med altanerne i din forening, indsender vi alle billeder til kommunen for at dokumentere, hvordan bygningen og byggeriet har set ud før, under og efter vores arbejde.


Foruden vores egen fotodokumentation sikrer vi også dokumentation af vores leverandørers materialer og ingeniørers beregninger.


ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører sørger for en statikererklæring, der hvor det er nødvendigt, og er også ansvarlige for at sende dokumentation til kommunen, hvis der foretages statiske ændringer efter de første tegninger og beregninger.

Sikkerhed

Sikkerhed ved rækværk

Alle altaner skal leve op til en række sikkerhedskrav, der skal garantere, at altanen er sikker at bruge. Udover skrappe krav til altanens generelle bæreevne, er det også vigtigt, at rækværket ikke udgør en fare – heller ikke for familiens yngste.


Børn skal kunne færdes sikkert på altanen, og derfor bliver rækværket udformet med lodrette tremmer, så børn ikke kan klatre på dem. Mellemrummet mellem altanens tremmer i rækværket, også kaldet balustre, må ikke være mere end 90 mm for at sikre, at små børn ikke kan komme i klemme mellem tremmerne. Tremmerne skal samtidig være stive nok til, at et barn ikke kan bøje dem.


Statens Byggeforsknings Institut, SBI, har i sin anvisning i det nyeste bygningsreglement fastsat en såkaldt kiletest til at sikre, at tremmerne lever op til dette.

L1005117-som-Smart-Object-1
Godkendelse
L1005117-som-Smart-Object-1

Tremmer er testet og godkendt

For Altan.dk er sikkerhed naturligvis altid første prioritet, når vi etablerer altaner. Vi bruger faste, udvalgte leverandører til vores rækværk. Vores aluminiumsrækværk bliver leveret af Weland i Sverige, og vores rækværk i stål bliver produceret af Kecon i Skælskør.


Begge leverandører har udført og bestået testen, og du kan se dokumentation herunder:

- Dokumentation for sikkerhed af stålrækværk fra Kecon

- Dokumentation for sikkerhed af aluminiumsrækværk fra Weland


footer-logo-small_new.png
.

Hovedkontor

Altan.dk
Æblegården
Næstvedvej 60
4180 Sorø

70 70 20 18
info@altan.dk

Kontor vest

Altan.dk
M. P. Bruuns Gade  43
8000 Aarhus C


70 70 20 18

info@altan.dk

Showroom

København
Gammel Kongevej 19
1610 København V

Aarhus
M. P. Bruuns Gade 43
8000 Aarhus C

Følg altan.dk

Følg altan.dk på Facebook  Følg Altan.dk på LinkedIn  Følg Altan.dk på Instagram

© Altan.dk

Vil du have en uforpligtende snak?
Lad os kontakte dig