Peter Knudsen Altan.dk

Peter og passionen - 
9 spørgsmål og svar

I 1990 tog Peter Knudsen hul på de første altanprojekter, og i 2006 stiftede han Altan.dk, der siden er blevet den mest specialiserede enhed i Danmark. Det er indtil nu blevet til over 20.000 altaner og en samlet udvidelse af den danske boligmasse på mere end 80.000 m2. 

 

Hvad er dit mål med Altan.dk?
”Jeg er stolt af det, vi har bygget op indtil nu. Vi var de første, der gav danskerne mulighed for at få altaner. Vi er nu de største med mere end 20.000 monterede altaner. Det vigtigste for mig er dog, at vi er de bedste. Vi skal kunne gentage vores kvalitet hver dag og nytænke måden, vi arbejder på. Gøre det lidt smartere. Det er min rolle at nytænke det, vi gør, og sprede min passion for arbejdet, så vi kan levere den bedst opsatte altan hver gang”.

 

Hvordan ser du din egen rolle i Altan.dk?
”Jeg er spillende træner i Altan.dk, sådan kan man vist godt udtrykke det. Der sidder en indgroet håndværker i mig, og selvom jeg i dag er en ansvarlig leder for mere end 70 mennesker, kan jeg ikke lade være med at blande mig i, hvordan vi udfører håndværket. Husk på, at jeg er uddannet murer, hvilket er en stor fordel, når jeg skal diskutere en sag med kollegerne. Jeg har set meget i mit liv, både gode og dårlige løsninger, og jeg trives med at motivere alle til at levere det bedste, vi overhovedet kan”.

 

I er kendte for jeres omhyggelige proces. Hvordan oplever kunden forløbet?
”Meningen er faktisk, at de ikke skal opleve noget, forstået på den måde, at vores ”altanmaskine” skal køre gnidningsfrit. Kunderne køber en altan, og vi skal give dem en oplevelse hele vejen gennem forløbet. Ja, vi ved, hvordan man gør – men det skyldes også, at vi har investeret i at have alle væsentlige kompetencer i huset. Tegnestue, ingeniører, tekniske designere, planlæggere, miljø, montører osv. Vi bruger ingen eksterne leverandører. Vi har taget skridtet fuldt ud, og det kræver det, hvis du vil opnå en god proces”. 

 

Hvad er en god altansag?
”Først og fremmest skal produktet være i orden. Det siger sig selv. En altan er jo ikke en hyldevare, du kan bytte ud, hvis du ikke er tilfreds, så vi skal sikre os, at kunden får den altan, der passer perfekt til deres bygning og behov. Når altanen er valgt, er processen afgørende. Der er hundrede små detaljer og processer, som skal times og planlægges minutiøst. Det er en kompleks opgave, men vores opgave er at få det til at se nemt ud. Vi skal få det til at fungere på ejendommen og være gearet til mødet med beboeren. I en periode på måske 2-3 måneder er vi en del af deres hjem og hverdag, vi larmer og støver, spærrer vejen og generer den daglige gang. Vores mål er, at det skal ske med et smil, og her er kommunikation og menneskelig forståelse afgørende. Du kan sige, at vi samler på gode altansager og heldigvis ses det på vores mange tilfredshedsundersøgelser”.

 

I giver op til 30 års garanti på jeres altaner. Hvilken personlig garanti kan du give kunden?
”En altan fra Altan.dk holder resten af livet. Vi arbejder på at levere den samme høje kvalitet hver gang. Fra dag 0 til den dag vores kunder tager deres nye altan i brug. Vi har flyttet os meget de seneste 10 år, og jeg kan stå inde for det, vi lover, og de medarbejdere, der udfører arbejdet. Det er en utrolig rar fornemmelse – jeg sover trygt om natten”.

 

Hvilke råd vil du give til beboere, der går i altandrømme?
Du skal ringe til en organisation, der ved, hvad de har med at gøre. Eller spørge andre foreninger, hvem de kan anbefale. Man køber typisk kun en altan i sit liv, så det skal være en god beslutning og en god oplevelse. Mit råd til ejerforeninger og andelsboligforeninger er, at de skal gå videre med de udbydere, der har mange referencer og en stabil organisation, der dækker alt. Vi kan guide kunden fra idéen opstår til den færdige altan er opsat, fordi vi har en stor kompetent organisation, der har prøvet det mange tusinde gange”.

 

Du og Altan.dk har vundet prisen CSR People Prize (også kaldet Erhvervslivets Ridderkors for socialt ansvar), som har europæisk bevågenhed. Hvorfor i det hele taget bruge tid på det?
”Hvis du har det godt og er i et trygt miljø, så leverer du bedre. Hvis du får en chance, som du aldrig troede, du ville få, så tager de fleste den til sig. Derfor bruger jeg meget tid på mine ansatte og på, at de har det godt. Jeg vil gerne tjene penge, men vi skal have det godt sammen, og der skal være plads til alle typer. For mig personligt er det naturligt, at vi har overskud til at gøre en lille forskel og hjælpe andre i livet. Jeg havde aldrig drømt om, at vi skulle vinde en pris for det”.

 

Du har arbejdet med altaner næsten halvdelen af dit liv. Hvad bliver det næste?
”Altaner vil stadig fylde mest i mit liv. Vi har heldigvis mange forespørgsler og ordrer, og det er motivation nok i sig selv. Sidste år tog jeg tre måneders orlov for at give mig selv tid til at tænke over fremtiden. Her besluttede jeg, at det var tid til at etablere et søsterselskab til Altan.dk, som udskifter køkkentrapper i etageejendomme ud til elevatorer. Nu er Alevator.dk en realitet, og vi arbejder pt. på 10 projekter. Der er god synergi mellem de to virksomheder – kunderne er de samme, og vi kender processen indgående. Men altanen er stadig mit hjertebarn”.

 

Du vandrer i Nepal, cykler i Italien, åbner café i København,  driver en skole i Afrika og leder Altan.dk. Hvem er Peter Knudsen?
”Ha, ha. Jeg er først og fremmest nysgerrig og vil hele tiden udfordres. Jeg har masser af energi, og den har jeg brug for at omsætte hver dag – både til kommercielle og filantropiske formål. Jeg er kvalitetsbevidst og meget utålmodig, og det kan være godt, men det kan også begrænse mig, og det er jeg bevidst om. Det ændrer ikke ved, at jeg er iværksættertype, der går ind med hud og hår i alle projekter". 

footer-logo-small_new.png
.

Hovedkontor

Altan.dk
Æblegården
Næstvedvej 60
4180 Sorø

70 70 20 18
info@altan.dk

Kontor vest

Altan.dk
M. P. Bruuns Gade  43
8000 Aarhus C


70 70 20 18

info@altan.dk

Showroom

København
Gammel Kongevej 19
1610 København V

Aarhus
M. P. Bruuns Gade 43
8000 Aarhus C

Følg altan.dk

Følg altan.dk på Facebook  Følg Altan.dk på LinkedIn  Følg Altan.dk på Instagram

© Altan.dk

Vil du have en uforpligtende snak?
Lad os kontakte dig