Nyheder-billede:
Guide: Det betyder de nye retningslinjer i København
Nyheder-Overskrift:
Guide: Det betyder de nye retningslinjer i København
Nyheder-Dato:
02-03-2016
Nyheder Introtekst:
Københavns Kommune har indført nye retningslinjer, der angiver krav til størrelse, placering og udformning af altaner i byen. Få overblikket over, hvad kommunens nye retningslinjer betyder for dig og dine altanmuligheder.
Nyheder-tekst:

Teknik- og Miljøudvalget har ønsket at gøre det nemmere og mere overskueligt at få godkendt altanprojekter i København. Derfor har kommunen indført nye retningslinjer, hvor de modsat tidligere har indført vejledende standardstørrelser, så alle på en enkel og overskuelig måde, kan beregne, hvor stor en altan, man kan få godkendt. Standardstørrelserne er udregnet efter, hvor meget din altan vil påvirke underboens lysindfald.


Dybden afhænger af loftshøjden i jeres ejendom og af afstanden til modstående bygning. Jo længere du har til nærmeste bygning, jo dybere kan altanen blive. Standarddybden varierer fra 0,7-1,5 meter.


Længden afhænger af antallet af vinduer i din underbos lejlighed. Jo flere vinduer din underbo har, jo flere vinduer må din altan dække.


Lofter og stuer

I de nye retningslinjer er åbent op for udkragede tagaltaner. Det vil sige, at det nu er muligt at etablere tagaltan mod gården, der går ud over gesims, tagfod og tagrende. Det er også blevet muligt at etablere altaner i stuelejligheder mod gården. Det vil dog kun være muligt i foreninger, der har meget store gårde eller andre fællesarealer. Ellers er det muligt at etablere en trappenedgang eller fransk altan i stuen.


Ellers er I naturligvis meget velkomne til at kontakte os på tlf. 70 26 83 03 eller på info@altan.dk

footer-logo-small_new.png
.

Hovedkontor

Altan.dk
Æblegården
Næstvedvej 60
4180 Sorø

70 70 20 18
info@altan.dk

Kontor vest

Altan.dk
M. P. Bruuns Gade  43
8000 Aarhus C


70 70 20 18

info@altan.dk

Showroom

København
Gammel Kongevej 19
1610 København V

Aarhus
M. P. Bruuns Gade 43
8000 Aarhus C

Følg altan.dk

Følg altan.dk på Facebook  Følg Altan.dk på LinkedIn  Følg Altan.dk på Instagram

© Altan.dk

Vil du have en uforpligtende snak?
Lad os kontakte dig