Nyheder-billede:
Altan.dk investerer i fremtiden
Nyheder-Overskrift:
Altan.dk investerer i fremtiden
Nyheder-Dato:
29-01-2018
Nyheder Introtekst:
Altan.dk har i det forløbende år investeret strategisk i den fremtidige vækst. Prioriteringerne kan ses på årsregnskabet, der viser et negativt resultat, men ordrebøgerne bugner af opgaver, og virksomheden forventer sig meget af kommende regnskabsår.
Nyheder-tekst:

I det seneste regnskabsår har Danmarks største altanfirma, Altan.dk oplevet et udsving i omsætningen. Alligevel har virksomheden haft fokus på at opretholde aktivitetsniveauet og investeret bredt i fremtiden. Samlet set er investeringerne en del af en bevidst strategi om at udvikle og udvide virksomheden sideløbende, og årsregnskabet kommer derfor heller ikke som en overraskelse for direktør i Altan.dk, Casper Knudsen.


Strategiske investeringer skal sikre væksten
”Da jeg indtrådte som direktør i Altan.dk i 2016, valgte jeg at effektivisere forretningen og iværksætte en række udviklingsprojekter for at sikre os et endnu stærkere og bredere fundament fremover. Når man effektiviserer, udvikler og drifter en organisation sideløbende har det selvfølgelig omkostninger, men jeg synes, at resultatet af vores omstillingsproces er det hele værd,” siger Casper Knudsen og fortsætter:

”Vores organisation er i dag så stærk og stabil, at vi sagtens kan tåle, at omsætningen svinger, så længe der er tale om bevidste investeringer, der sikrer vores vækst fremadrettet.”

Fordobling af montører og omfattende CSR-projekt 

I det forgangne regnskabsår har Altan.dk investeret i 65 nye medarbejdere og beskæftiger nu i alt 170 medarbejdere. Virksomheden har i dag næsten dobbelt så mange montører ansat som sidste år. Indkøringen af de mange nye medarbejdere er omkostningstung, men helt nødvendig for at sikre at medarbejderne har den rigtige tilgang. Det fortæller Casper Knudsen:

”Vores introforløb og Altan Akademi sikrer, at nye medarbejdere får det rette mindset og er kvalificerede til at montere altaner for vores kunder. Vores kultur er meget kundeorienteret og det er vigtigt, det afspejler sig hos den enkelte montør. Oplæring og træning tager tid, men vi oplever, at det kan betale sig, da det både fastholder vores dygtige medarbejdere og tilfredsstiller vores kunder.”      

Altan.dk har også investeret stort i virksomhedens hidtil mest ambitiøse CSR-projekt, nemlig etableringen af en iværksætterskole i Nicaragua. Virksomheden har en lang tradition for at involvere medarbejderne i store byggeprojekter i tredjeverdenslande. 

”CSR-arbejdet er en afgørende del af vores DNA, og det er derfor også et område, vi prioriterer. Det er vigtigt for os at opretholde vores aktivitetsniveau, da vi kan mærke på vores medarbejdere, at det gør en stor forskel for dem at få mulighed for at gøre en forskel for andre. Det er simpelthen blevet en del af selvforståelsen i hele Altan.dk,” forklarer Casper Knudsen. 


Svensk succes, elevatorer og nyt forretningskoncept

Altan.dk har brugt det forgangne år på at udvide forretningsområdet. I efteråret 2016 oprettede virksomheden en svensk afdeling, der i øjeblikket er involveret i fire projekter i Sydsverige til en samlet værdi på 25 millioner.

Virksomhedens andet forretningsben, Alevator.dk, er desuden blevet styrket for at kunne imødekomme den fremtidige efterspørgsel på elevatorløsninger. I øjeblikket har Alevator.dk tilbud ude for over 1,2 milliarder, og det vidner om et stort potentiale, som Altan.dk forventer vil afspejle sig positivt i omsætningen fremover.

Samtidig har Altan.dk tilføjet et helt nyt forretningsben, så virksomheden nu også tæller Autdoor.dk, der specialiserer sig i renovering og forskønnelse af byens gårdrum. Forretningskonceptet, der introducerer fleksible modulløsninger for at gøre det lettere at komme i gang med gårdrenoveringsprojekter, forventes at bidrage med en årsomsætning på 10 millioner i 2020.


Ordrebøgerne bugner af projekter for 420 millioner

Også eksterne forhold har haft betydning for Altan.dk i det forgangne år. Sidste år valgte Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune at ændre dokumentationskravene i altansager. Det har ført til forlængede sagsbehandlingstider i branchen, men hos Altan.dk har det ikke haft nogen effekt på altansalget. 

”Vores salg er på samme niveau som tidligere år, og vi nyder godt af den tillid, som Altan.dk er omgærdet af fra både gamle og nye kunder. De forlængede behandlingstider har selvfølgelig betydet, at der er opstået en pukkel af sager, som vi skal levere og fakturere. Som en positiv konsekvens af situationen forventer vi dog, at vores omsætning vil være højere end normalt i det nye regnskabsår, så vi indhenter omsætningen på den lange bane,” siger Casper Knudsen, og tilføjer:

”I øjeblikket har vi kontrakter på opgaver for 420 mio. kr., så der er masser af arbejde til fremtiden, og vi kommer hverken til at mangle arbejde eller omsætning foreløbig. Med vores investeringer i nye medarbejdere kan vi imødekomme den store efterspørgsel, som vi fortsat oplever, og vi er dermed klar til at give både igangværende og nye kunder den bedste service og kvalitet.”

For at understøtte den fremtidige vækst bidrager holdingselskabet bag Altan.dk, Knudsen Holding ApS, til virksomhedens egenkapital med et indskud på 20 millioner, ligesom virksomhedens bank Nordea og garantifonden Tryg støtter op om Altan.dks investeringer og udviklingsstrategi.


Screenshot 2018-01-29 11.25.47
footer-logo-small_new.png
.

Hovedkontor

Altan.dk
Æblegården
Næstvedvej 60
4180 Sorø

70 70 20 18
info@altan.dk

Kontor vest

Altan.dk
M. P. Bruuns Gade  43
8000 Aarhus C


70 70 20 18

info@altan.dk

Showroom

København
Gammel Kongevej 19
1610 København V

Aarhus
M. P. Bruuns Gade 43
8000 Aarhus C

Følg altan.dk

Følg altan.dk på Facebook  Følg Altan.dk på LinkedIn  Følg Altan.dk på Instagram

© Altan.dk