Nyheder-billede:
Østerbro-ejendom moderniseres med respekt for funkisarkitekturen
Nyheder-Overskrift:
Østerbro-ejendom moderniseres med respekt for funkisarkitekturen
Nyheder-Dato:
15-05-2018
Nyheder Introtekst:
I 1930’erne var arkitekturen præget af funktionalisternes idéer om totaldesign, og arkitekterne designede ofte samtlige elementer i de elegante bygninger. I dag er det derfor svært at renovere og ændre på funkisbygningerne uden at ødelægge arkitektur
Nyheder-tekst:

På Østerbro har Andelsboligforeningen Ringkøbinggården dog fået designet altaner med respekt for ejendommenes udtryk, og i dag ligner det, at funkisbygningen er født med altanerne. 

Andelsboligforeningen Ringkøbinggården på Østerbro i København er tegnet af den danske funkisarkitekt, Hans Dahlerup Berthelsen. Bygningen blev opført i 1937, og etageejendommens altaner var dengang helt i tråd med funktionalismens idéer om sundhed, lys og luft. 


De indvendige og relativt små murede altaner var dog efterhånden blevet utidssvarende. I forbindelse med et større renoveringsprojekt valgte andelsboligforeningen derfor at se på muligheden for at ændre altanerne. Det fortæller Janne Jensen, der er bestyrelsesmedlem i A/B Ringkøbinggården:

Vi ville gerne udvide vores altaner. Det var dog vigtigt for os, at vi ikke ødelagde bygningens æstetik ved bare at klistre nogle tilfældige altaner på. Vi ville finde en elegant løsning, som respekterede ejendommens stil og meget stringente udtryk.”

Specialdesignede altaner
Om få dage kan beboerne i Ringkøbinggården tage deres nye altaner i brug, der er specialdesignet af Altan.dk:

”Det var vigtigt at finde en samarbejdspartner, der havde en god forståelse for vores behov for at finde en løsning, der matchede bygningen. Altan.dk foreslog at bruge bygningens fem oprindelige udvendige altaner som skabelon for de nye altaner, der samtidig blev designet så ribber og håndkantslister passede til bygningen,” fortæller Janne Jensen, og forsætter:

”Altan.dk’s forslag og tegninger var meget gennemarbejdede og betød, at projektet blev meget positivt modtaget i vores bestyrelse og på vores generalforsamling.”

Tæt dialog med kommunen
CEJ er ejendomsadministrator for A/B Ringkøbinggården, og har været bygherrerådgiver ved andelsboligforeningens renoveringsprojekt:
 
”Altanprojektet for Ringkøbinggården var komplekst. Der var tale om specialdesignede altaner, der skulle monteres udenpå de eksisterende altaner. For at sikre en god proces havde vi derfor behov for at få samlet al viden og ansvar et sted,” sig Jonas Kanneworff, leder af projektafdelingen i CEJ.

Ifølge ham var det afgørende for projektet, at Altan.dk på et tidligt tidspunkt forholdte sig til lokalplanen og kommunens retningslinjer, og derefter tegnede altanerne i tæt dialog med CEJ og kommunen:

”De satte sig grundigt ind i tingene fra starten og stod for både tegninger, ingeniørberegninger, produktion og montage. Det skabte en god sammenhæng og et rigtigt godt flow i projektet. Det var i sidste ende afgørende for, at altanprojektet blev godkendt hos Københavns Kommune.”


Resultatet er det hele værd
Selvom det har været udfordrende at udvikle specialdesignede altaner, der passede til ejendommens funkisstil og samtidig kunne godkendes af kommunen, har Janne Jensen ikke fortrudt, at andelsboligforeningen valgte at få nye altaner:

”Projektet har taget tid, men det har været det hele værd. Håndværkerne har virkelig gjort et godt stykke arbejde, og resultatet er blevet supergodt. Nu venter vi bare på forår og sommer, så vi kan tage altanerne i brug.”



footer-logo-small_new.png
.

Hovedkontor

Altan.dk
Æblegården
Næstvedvej 60
4180 Sorø

70 70 20 18
info@altan.dk

Kontor vest

Altan.dk
M. P. Bruuns Gade  43
8000 Aarhus C


70 70 20 18

info@altan.dk

Showroom

København
Gammel Kongevej 19
1610 København V

Aarhus
M. P. Bruuns Gade 43
8000 Aarhus C

Følg altan.dk

Følg altan.dk på Facebook  Følg Altan.dk på LinkedIn  Følg Altan.dk på Instagram

© Altan.dk

Vil du have en uforpligtende snak?
Lad os kontakte dig