Kilden

I en årrække har vi i Altan.dk selv drevet vores CSR projekter, samtidig med, at vi skulle drive vores hovedforretning med salg og montage af altaner og elevatorer. I 2018 indså ledelsen behovet for at lade CSR aktiviteterne få deres egen platform og dermed skabe fokus og gennemsigtighed på de forskellige CSR projekter. Kilden er desuden blevet en platform hvor andre virksomheder kan købe sig ind i en nøglefærdig CSR-strategi.

Hvad er CSR partnerskabet Kilden?

Kilden er et koncept, som er udtænkt af Peter Knudsen og Glenn Mott og ideen er, kort fortalt, at give andre virksomheder mulighed for at købe sig adgang til et af de allerede eksisterende CSR aktiviteter, som Altan.dk og non-profitorganisationen Eventure har været initiativtager og udvikler på.

Konceptet går ud på, at Altan.dk sørger for at understøtte alle udgifter til drift af de to skoler i henholdsvis Zambia og Nicaragua. Deter fx løn til Glenn samt til lokale ansatte. Denne støtte fra Altan.dk er essentiel for, at skolerne, eller CSR platformene, kan driftes og holdes i live.

Selve CSR partnerskabet har til formål at skabe udviklingen på skolerne og, i nogle tilfælde, skabe projekter som kan videreudvikles af eleverne på skolen eller lokale ildsjæle. Partnerskaberne er afgrænset til en periode på to år og begrænset til at omhandle én af skolerne. I partnerskabet skal der være 4-6 virksomheder, som forpligter sig til at bidrage med både økonomi (det koster et fee af være med i partnerskabet) og fysisk arbejdskraft. Firmaerne skal simpelthen fysisk sende repræsentanter fra virksomheden til enten Zambia eller Nicaragua i forbindelse med at implementere det projekt som de måtte udtænke.

Hvad bidrager partnervirksomhederne med?

Det er i princippet op til den enkelte virksomhed, at udtænke hvad de kan bidrage med, men det skal selvfølgelig give mening for skolen og lokalsamfundet, samtidig med, at det skal lægge sig op ad det som virksomheden arbejder med, så de kan lære fra sig når de rejser til projekterne og skal være med til at implementere deres bidrag.

Et eksempel er virksomheden Kentaur, som udvikler arbejdstøj og som har været med i det seneste partnerskab med udgangspunkt i Zambia. Kentaur laver arbejdsbeklædning af høj kvalitet og deres bidrag var bl.a. stof (metervarer) knapper og alt hvad der ellers skal til for at producere tøj. Derudover har Kentaur doneret 10 symaskiner samt været med til at finansiere omkostningerne til opførslen af den produktionsbygning som er blevet bygget, bl.a. til dette projekt.

Foruden at syning bliver en fast del af skoleskemaet fra år 2022, har projektet også medført, at lokale kan tage et sykursus og få adgang til sylokalerne. Hvis en lokal beboer ønsker at starte en mindre tøjproduktion, kan vedkommende således tage et gratis sykursus hvorefter han/hun får mulighed for at benytte sig af faciliteterne. Samtidig kan vedkommende købe materialerne “på klods” og skal først betale for disse, når tøjet af blevet afsat. Kentaurs projekt blev skudt i gang i august, hvor en delegation var i Zambia for at igangsætte det og allerede nu, er der flere lokale som benytter sig af muligheden for at skabe sig en forretning.

INSPIRERENDE BILLEDER

Kentaurs projekt blev skudt i gang i august og flere lokale som benytter sig af muligheden for at skabe sig en forretning.

Med altaner helt op til 20 kvm. har beboerne på Østerbrogade i København fået usædvanligt store uderum.

CSR PARTNERSKABET

Følg med i partnerskabets arbejde

Kildens CSR partnerskab skaber et væld af gode historier, som vi gerne vil dele med alle der har lyst til at følge med. På denne side, kan du læse om de forskellige partnervirksomheders projekter og oplevelser samt se en masse gode billeder.

Kontakt os

Kontakt os, hvis du vil vide mere om mulighederne for at være med i Kildens CSR partnerskab eller hvis du bare er nysgerrig efter at vide mere om vores arbejde.

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.