professionel altanmontør kim og casper

Hverdagen som altanmontør 
6 spørgsmål og svar

Interview med altanmontørerne Casper Schiøtt Jensen og Kim Lønberg Jacobsen

 

Her kan du møde Team 9, der har mere end 15 års erfaring og over 1.500 altaner på deres CV. Kim er 31 år, uddannet tømrer og har været altanmontør siden 2002. Casper på 29 har arbejdet på maskinværksted, hos en tømrermester og har været en del af Altan.dk siden 2007.
  

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud?
Casper: ”Jeg står op kl. 4.15, henter Kim i Slagelse kl. 5 og herefter går det mod København, hvor vi er ca. kl. 6 afhængig af trafikken. Det er altid mig, der kører, mens Kim forbereder dagens opgaver”.
Kim: ”Når vi træder ind i gården, er der musestille – de fleste beboere sover stadig, så vi forsøger at undgå at larme for meget. Vi siger altid godmorgen – også til dem, der har fået det forkerte ben ud af sengen. Så er det ellers i arbejdstøjet. Vi har jo en tidsplan og et budget, vi skal overholde. Heldigvis er vi selvstyrende, og det giver os en frihed til at planlægge sagen selv. Kl. 16.30 går det igen hjemad mod Vestsjælland”. 

 

Hvor tæt kommer I på beboerne?
Kim: ”Vi kan ikke undgå at komme meget tæt på alle beboerne. Vi er som regel på ejendommen et par måneder og inde og ude af lejlighederne meget ofte. Beboerne skal kunne leve deres normale liv, mens vi monterer altanen, og det plejer at gå fint. Nogle står på nakken af os. Andre lader os være i fred. Vi skal kunne håndtere begge dele. En vigtig ting er at advisere beboerne om det arbejde, der skal foregå, så alle ved, hvad de kan forvente af os. Som beboer skal du kunne stole på os”.

 

Hvad forventer beboerne af jer?
Casper: ”Det er meget nemt at svare på. De forventer præcis det, som vi selv ville forvente, hvis vi havde bestilt og betalt for en vare. At produktet og processen kører gnidningsfrit. Man skal rydde op efter sig og efterlade lejligheden, som var den ens egen. Det støver jo lidt, når vi skal udskifte vinduet med den nye altandør. Den indvendige finish lægger beboerne meget vægt på. Lysningen omkring døren og de nye gulvbrædder er synlige eksempler på, om man gør det halvgodt eller rigtig godt”.

 

Kan børnene lege i gården, mens I arbejder?
Casper: ”Ja det kan de, og det gør de. Børnene er som regel meget nysgerrige, så vi har da et stort ansvar for, at de kan opholde sig trygt og sikkert i gården. Vi varsler forældre, skærmer af og har en regel, der siger, at gården skal efterlades ryddelig og tilgængelig hver dag. Jeg oplevede noget særligt sidste år, hvor en af vores kunder bad mig om at se efter hendes 5-årige pige, mens forældrene tømte bilen for flyttekasser. Det står jo ikke i vores jobplan, men vi er nødt til at hjælpe hinanden undervejs”.

 

I bor i en digital skurvogn. Hvad kan den?
Kim: ”Det er på en gang et digitalt kontor og vores lille lejlighed ved ejendommen. Fra en PC er vi direkte koblet til Altan.dk’s IT platform. Her har vi adgang til tegninger, instruktioner, kontaktdata på alle beboere, tilbud, indkøb og tidsplaner. Vi styrer alt selv, og IT platformen er vores hjælpemiddel til at holde, hvad vi lover.”

 

Hvem bedømmer jeres arbejde?
Kim: ”Hos Altan.dk er vi ikke bedre end den bedømmelse, vores beboere giver os. Vi afleverer alle altaner personligt sammen med en bemærkningsseddel, som vi beder kunden udfylde på stedet. Her får vi kundens holdning uden omsvøb, og de fleste er heldigvis meget begejstrede. Det er ikke længe siden, at vi fik champagne på en af de nye altaner. Men vi har også oplevet en ældre kvinde, der var imod altanprojektet – heldigvis tøede hun op til sidst og bød på nybagte småkager”. 

footer-logo-small_new.png
.

Hovedkontor

Altan.dk
Æblegården
Næstvedvej 60
4180 Sorø

70 70 20 18
info@altan.dk

Kontor vest

Altan.dk
M. P. Bruuns Gade  43
8000 Aarhus C


70 70 20 18

info@altan.dk

Showroom

København
Gammel Kongevej 19
1610 København V

Aarhus
M. P. Bruuns Gade 43
8000 Aarhus C

Følg altan.dk

Følg altan.dk på Facebook  Følg Altan.dk på LinkedIn  Følg Altan.dk på Instagram

© Altan.dk

Vil du have en uforpligtende snak?
Lad os kontakte dig